Какво ще направиш преди да умреш? Напиши го на куба

Нова арт инсталация в центъра на София
8 окт 2020 16:10, Ния Христова
40
 
Нов арт проект се появи в центъра на София - на площад "Славейков". Арт инсталацията приканва хората да напишат какво ще направят преди да умрат.
 
Чие дело е инсталацията и какво иска да провокира у минувачите авторът?
 
Хората могат да разкрият душите си върху черната дъска. Някои пишат, че преди да си отидат искат да пътуват, да спасят планетата Земя, а други, че искат да учат висше образование в България. Как обаче тази инсталация се озова точно там? Певицата Албена Танева е човекът, който я поставя. Причината за тази инициатива е нейният личен сблъсък със загубата на близки хора.
 
"Загубвайки един човек, не трябва да потъваме в тъгата си, а по-скоро да използваме този момент, тази трудност, за да стъпим едно стъпало по-нагоре. Посланието, което ми се иска да изпратя към всички хора с тази инициатива е, че най-ценното, което имаме е времето и взаимоотношенията ни с околните, и трябва да ги ценим", коментира Албена Тотева пред Bulgaria ON AIR.
 
За кратък период от време тя изгубва двама близки човека - неин млад приятел и леля си, продуцентът и журналист Весела Тотева, чиято смърт разтърси цяла България. 
 
"Весела беше човек, който не се страхуваше да мечтае, мечтаеше да напише книга - направи го, мечтаеше да направи сладкарница - направи я, мечтаеше да има филм, въпреки че никога не го беше споделяла. Това беше дори по-смело от мечтите ѝ, но то, въпреки всичко, се изпълни, защото вселената чува. Смятам, че мечтите на Весела, както и на Ники, едно прекрасно момче, мой приятел музикант, който изгубихме, са достойни да продължават да живеят и хората, които ги обичаме, се грижим за това", допълни още изпълнителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ?Иво Танев е нещо като Бареков
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотия!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До софиянецКак кой? Американските ни приятели. Да не мислите, че случайно е бучнат до "American Corner" в Градската библиотека този апотеоз на соросоизма?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ?Треска за злато по бтв. и най-известната му песен Аландин- Аладин, Аладин на света е той един... са са са.... кючек.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Какъвто бащата - чалгар и нагаждач от класа - такава и щерката.
5
0
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
До АнонименКой е Иво Танев?
4
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
тая капелатата откри топлата вода
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторката Албена е дъщеря на Иво Танев.
2
2
 
9
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Да направим инсталация кой ще изс..ре по-красиво лай.о !
1
2
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Сега ще почнат да се бесят около него. Кой измисля тия тъпотии? Махнаха гроба, сега друга психария...