Над 60 акта за липса на маска в градския транспорт в София

ЦГМ и общинска полиция извършват съвместно проверките
Обновена: 8 окт 2020 13:59 | 8 окт 2020 13:34, Ния Христова
65
Над 60 акта за липса на маска в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС
Центъра за градска мобилност продължава да извършва проверки за носене на маски в градския транспорт. Инспекциите се извършват съвместно с общинска полиция, предаде bTV.
 
"Над 60 акта са издадени за последните три месеца по закона за здравето за неносене на маски в публичния транспорт", коментира зиректорът на ЦГМ Димитър Дилчев. Според него пътниците са станали по-редовни и по-съзнателни.
 
"Призовавам да носят маски или шалове, да се пазим взаимно, да имам търпение, докато премине пандемията", допълни още Дилчев.
 
"Реверанс има от страна на проверяващите към хора, които имат маски, но не ги носят както трялва, но с увеличението на броя на заразените толерантността ще намалява", каза директорът на ЦГМ.
 
Проверки се извършват непрекъснато. Всеки ден по пет или шест спирки са определени като места от проверяващите. Това ще продължи, докато не отмине пандемията. "Автобусът се задържа за една минута, докато премине инспекцията, така не се забяват разписанията на превозните средства", обясни Дилчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В градският транспорт нс София всички са с маски, вкл. и в метрото. Без маски са само избирателите не ГЕРБ.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като сте с маска вирусите не я ли заобикалят.
56
1
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Аз пътувам почти всеки ден с метрото. От последните 3 месеца, само 1 път ме е проверявала контрола. В метрото 90% нямат маски. Столична община прибира милиони за да следи за контрола..
55
3
 
6
 
! Отговори
Коки преди 3 години
Много са ми странни тези, които вярват, че някаква маска ще ги предпази. Само травмират хората. Поне за мен.
54
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
60 акта за 92 дни?!?!Тези шегуват ли се? Би трябвало да са по 60000 акта на ден.
53
0
 
6
 
! Отговори
Тим преди 3 години
И тези от столичния транспорт не изпълняват точно заповедта на министъра защото няма разстояние на пътниците поне два метра един от друг а се гъчкат един до друг без необходимото задължително разстояние
52
5
 
2
 
! Отговори
до 50 от славянин преди 3 години
''Щом на младите не им пука за живота на старите , и ние Ни левче за болни деца , да не ми ревът по телевизиите - Нямааа да даваме ! Кадърните и възпитаните избягаха тук остана само плявата- чалгарии,наркотици, плеймейтки ...........''Отлично, аз от теб никога не съм искал и никога няма да искам да ми даваш пари, за да се лекувам, просто защото сам мога да се лекувам, значи и ти от мен няма да искаш да се интересувам от твоето здраве, защото то не е моя грижа, а твоя!
51
10
 
5
 
! Отговори
до 35 от славянин преди 3 години
'Тези туземеци който не искат да пазят себе си и другите и не носят маска в градския Транспорт, да ходи пеш ясно ли е..''Ами ти нали си убеден че парцала на лицето ти те пази бе, 'благороднико'', носи си го и дишай спокойно, защото вярваш че си предпазен, аз не вярвам че той ме пази и не го нося! Ама май и ти не вярваш много, че той те пази!? Неслучайно парцала го наричат ЛИЧНО предпазно средство, след като е ЛИЧНО такова, носи си го лично ти!
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверяващите, ела те и в метрото, а не само по спирките на надземния градски транспорт.
49
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ченгето и контрольорите носят ли маски?Ако да, как се легитимитат, като лицата им са покрити и не подлежат на разпознаване?
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом на младите не им пука за живота на старите , и ние Ни левче за болни деца , да не ми ревът по телевизиите - Нямааа да даваме ! Кадърните и възпитаните избягаха тук остана само плявата- чалгарии,наркотици, плеймейтки ...........
47
1
 
12
 
! Отговори
до КовФеновете преди 3 години
Ами нали беше ДДД, бе байновци?За дистанция що не глобяват? Хората са един връз друг в превозните средства, те за Пар Цаливата маска, дето никаква работа не върши се хванали?!?Репресия е това, не е "грижа"!Нито една от маските които носим не отговаря на европейския регламент за личните предпазни средства - запомнете го! Да не говорим за многократната им употреба и движението "сложи-свали", както и за носенето им в чанти, джобове, на китката за ластиците и т.н.Всичките микроби са по тях. Така е
46
9
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
И както бях написал в по-долен пост: чуждото здраве е грижа на неговият собственик, не моя, и моето здраве е моя грижа, а не чужда, ако аз съм преценил, че парцала на лицето ми вреди на моето здраве, никой не може да ме накара да си го слагам, а който вярва че парцала на лицето му му пази здравето, нека си го носи, това си е негов избор и негово право!
45
6
 
8
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 3 години
''Има страни окуло нас и в Европа, където самите шофьори и гражданите не допускат дасе качват в обществения транспорт индивиди без маски, но там има гражданско общество а не толупи.''Значи такова общество не е гражданско, а скотско, с такова общество властта може да прави абсолютно всички каквото си пожелае!
44
5
 
5
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 3 години
Има смисъл да си дисциплиниран, ако има реално основание за това, само че глобалното активно мероприятие ''епидемия/пандeмия от коронавирус'' не е такова основание! Отделно има цял космос разлика между ДИСЦИПЛИНИРАН и ЗОМБИРАН!
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от младите не очаквайте съпричастност и морал, напротив - ужасно агресивни,прости,арогантни ,не толупи ,а *** !повечето са пълни лузери,нямат 1ст спестена ,и ще се радват дъртите да измрът ,та да им харчат имотите и парите !
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама това трябваше да се прави отдавна а чак когато нещата се влошат и то не само в градския транспорт ами и в обществените институции то дори и магазините!
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Това еГражаднаското общество може да се обедени върху неносенето на маски.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще тръгнат да глобяват футболните фенове които се пребират с градския транспорт от даден мач без маски.В тази държава трябва да си корав за да не те тормозят.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не пада в съда ако е стабилна държава. В транспорта е пълно с шмърляци на които им виснали маските и такива на които носа не покриват. И за тия трябва да има глоби. Те все едно не носят маска. Обаче няма кой да ги глобява такива, всичко е само на приказки. Ако не ги глобяват, поне да ги свалят посредата между спирките. Няма и това кой да прави. От недисциплиниран и неразумен народ - нищо не става.