Без глоби за димящите коли в София

Продължава проверката на качеството на въздуха в София
9 окт 2020 10:24, Ния Христова
41
Без глоби за димящите коли в София
Снимка: БГНЕС
Съвместната акцията на Столичната община и автомобилната инспекция за чистотата на въздуха в София продължава.
 
Специална апаратура мери какво остава във въздуха след автомобилите на някои от най-натоварените места в столицата, предаде Нова ТВ.
 
Проверката става без да се спират превозните средства. Няма и да се налагат глоби на нарушителите. Собствениците на колите, чиито газове са извън норма, ще получат писма какви точно технически проблеми трябва да отстранят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пише, че 5% от колите, са дали 70% от замърсяването?!
32
2
 
1
 
! Отговори
ан . тема преди 3 години
всички на ел.велосипеди.забрана на бен.газ.дизел.автомобили.изтровихте планетата,от алчност грешници и децата изтровихте,дяволи ниедни
31
4
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
А трябва да ги глобяват и никаква прошка. Особено старите дараци на по 20 години трябва да се спрат от движение.С тази екологична истерия много скоро притежанието на автомобил ще бъде привилегия а не право.
30
5
 
0
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 3 години
Мнозинството от автомобилите в градски условия няма как да са под разрешеното , .За годишен преглед карам половин час по магистралата , за да загрее добре , преди да вляза настъпвам на 3500-4500об/мин - и дори така са ме връщали , било с моята или със служебния бус , сменяш въздушен филтър, добавка и пак яко настъпване и за втория път си в нормите.....
29
2
 
8
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Ако се започне РЕАЛЕН контрол на годишните прегледи, много от колите ще отпаднат.
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се забранят мпс-та на дизел! Да се забранят големите кубатури бензинови мотори! Да се забранят над 20-годишните автомобили да се движат по пътищата! Да се направят етажни паркинги и да се стандартизира, какво означава паркинг и къде може да се прави! Да се направят условия за велосипеди и за пешеходци! Да се оправят всички квартални улици, така че да могат да се мият вечер с машини и да няма прах! Стига толкова ориенталски начин на живот! Докато не се вземат крайни мерки ще живеем като кучета
27
1
 
8
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Какво общо има гаражът със това дали автомобилът пуши или не?!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се забрани трафика на автомобили в центъра на софия!
25
3
 
10
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
За да няма пушещи автомобили, мин.заплата трябва да е мноооого повече от сегашните 305 ОЙРО!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборно никой не закачаме за нищо, секакви таралясници тровят хилядите хора в София всеки ден, ама няма проблеми. Хем уж нещо правиме, хем дефакто нищо не правиме. Еманация на държавата ни, всичко е бутафория и лични интереси. ГЕРБ не стават.
23
2
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Гъст дим-без катализатор, рядък дим-със катализатор.......така ли да го разбираме бе, "специалист е"?
22
6
 
5
 
! Отговори
Всички дишаме въздух преди 3 години
Крайно време е да се налагат глоби! Въждал съм всякакви таралясници без катализатор на светофара! Как разбирам че са без катализатор ли? Лесно - гъстия димът се вижда с просто око как излиза от ауспуха!
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е в дизилите, не се диша покрай тях, особено тези дето са на повече от 5год.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Една държава, дето не може да поддържа реда и законността не е никаква държава!!! А реда се поддържа именно със санкции, и то такива, дето реално се събират, а не днес му наложили глоба, той не я плаща с години и хоп... ми тя давността и изтекла! Затова на всички държави чиновници трябва да се търси сметка защо не си събират глобите, не само по цял ден да си чоплят носовете!
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви коли пушат сега когато почнат да горят гуми в печките. Тогава ще пуши черно
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактДа бе, да! Убеди ме, че старите коли са най-екологични, въглищата са причина за мръсния въздух, нищо, че още никой не се топли и въобще, че е най-полезно да дишаме отрови, вместо да се наложат някакви рестрикции на тия, дето търгувате /явно и ти си от тях/ с човешкото здраве!!
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колата пуши заради лоша нафта и пет катализатора да имаш пак пуши
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩото идат избори, а за крадците е по-изгодно народа да си кара таралясниците и да гласува правилно, отколкото да ходи пеша и да живее по-дълго и по-здравословно.
15
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Една 30-годишна кола може(и често се случва) да отделя в пъти по-малко замърсяване,отколкото 2-3 годишна с Евро 6,но издухан двигател.Погледнете колко много коли(вкл.скъпи) под 10 години бълват син пушек!Но нещата в БГ се решават по документи,а не по реални факти!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак празни приказки и безсмислен труд, загуба на време и липса на контрол за спазване на закона, който си предвижда именно санкции, а не покани и калесвания!Поне да не бяхте я публикували тази статия, че излагате шефовете гербаджии и за пореден път се вижда, как те не спазват законите на държавата. Вчера пак им го казаха и то официално. Която не може да поддържа изправно МПС, не трябва да има никакво!