Мъжът, блъснал атлетка на маратона в София, не го направил нарочно

Боян Вачев е категоричен, че не е имал користни цели
13 окт 2020 11:04, Нели Христова
94
Мъжът, блъснал атлетка на маратона в София, не го направил нарочно
Снимка: БГНЕС

Човекът, отговорен за грозния инцидент на старта на Софийския маратон в неделя, проговори с писмо до медиите. Боян Вачев се прочу с това, че избута още на старта Оливера Йевтич, сръбска състезателка, която е участвала на шест Олимпиади и е голяма фигура в страната зи маратона.

Още по темата

Ето какво написа в своя защита Вачев, обвинен в агресия и умишлена атака срещу сръбкинята:

"Уважаеми представители на медиите,

Тъй замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели.

Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.

Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция.

Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго, след като се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
от видеото се вижда че нарочно бутна жената стига с тези лъжи и простотии
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шизовреничен психо.пат с паталогично раздвоение на личността. Ха, ха... незнам дали това означава нещо наистина, но тоя индивид е тотално изтрещял и не е... сам май
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше успял да ги натръшка всичките,щеше да спечели маратона!Ама бързо бягат пущините.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да му облекат пак анцунга и фланелата и да го накарат за наказание да пробяга 42км.Ако спре-бой с бича по рошавата му куха тиква.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотална вина на организаторите.Има си принципи при сортиране на състезателите при масови маратони - това става според техните предишни постижения и участия в подобни състезания. Подобен е и принципа във Формула-1 - на първия ден състезателите се борят за МЯСТО и след квалификациите се определя реда на стариране.При всички маратони най-отпред са професионалните състезатели, следват групи от участници сортирани по резултати.Организаторите на маратона трябва малко да почетат за Бостънския марато
72
0
 
20
 
! Отговори
666 преди 3 години
Ами .спри,извини се,откажи се от маратона ,помогни на блъснатата от теб...тогава щях да ти повярвам.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами протестър, какво друго да кажем.
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямал опит, а се изтъпанчил най-отпред. Нито визията му е спортна, нито поведението. Той с две ръце съзнателно блъсна жената. Много ясно се вижда на записа. Няма оправдание.Вместо да бяга, се блъска като го-ве-до.
69
3
 
18
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Определено е платен протестър, а маратонът заема терена на протестите, следователно няма хонорар за деня. Затова е и тази атака.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато гъркинята нарочно бутна нашата спортистка. Грубияна е с готово оправдание.
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По- преднамерено избутване няма да видите.
66
0
 
28
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
То си личи, че тоя е малоyмeн... Нито фигурата му е за маратон, нито облеклото.
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи блъснал я без да иска? Той я е контузил и и дължи обезщетение.
64
10
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не идвайте в България пл никакъв повод!В БГ върлува ГЕРБ и компирджийкята от Самоков (дано ракът се върне да я довърши по трудния начин!) Тук ще ви пребият или убият, а Прокуратурата ще заяви, че сами сте си виновни.
63
1
 
27
 
! Отговори
baysando преди 3 години
Добре са му написали текста на момчето, но на видеото добре се вижда всичко.
62
1
 
30
 
! Отговори
случаен бутач преди 3 години
на видеото ясно се вижда че я бутна умишлено ! с кво време и емоции се оправдава ?! по тая логика всички участници трябваше да се бутат и ритат !
61
34
 
1
 
! Отговори
Бе преди 3 години
я стига! Това е САМО някаква си сръбкиня. От години живеещите българи в чисто българските Западни Покрайнини, по нещастно стечение на обстоятелствата намиращи се днес на сръбска територия, са подложени на системен тормоз и насилствено сърбизиране граничещо с геноцид!!! И тук някакви си са готови да бият сънародника си едва ли не, заради представителка на нация, която ако има как ще ни изличи от лицето на земята...Не е за вярване! Еми заслужаваме си съдбата.
60
31
 
2
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Защо ти не си прегледаш записа? Боян Вачев бута с рамо Оливера Йевтич в опит да заобиколи бягач пред него, вината му е че няма опит, че действията му са некоординирани. В крайна сметка, това не е нито първия, нито ще бъде последния такъв случай и да бъде така брутално нападано това момче, е най-малкото признак на слабоумие.
59
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Този лъже като Нинова.
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много да ме извинява бегача, но ако там не си спомня да гледа записи. Без да иска, не е било нарочно-а може би и не е разбрал какво е направил. ***.