Протестът днес: Спокоен, в очакване на 5-то Велико народно въстание

За протеста в петък у нас идват евродепутати
Обновена: 13 окт 2020 21:02 | 13 окт 2020 20:30, Веселина Йорданова
151

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Участниците в 97-ия поред антиправителствен протест в столицата блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

И тази вечер демонстрантите се събраха около фонтана пред Президентството, за да се включат в традиционната акция под надслов "Нас не ни е страх".

Протестната проява протича спокойно при слабо гражданско присъствие.

Тази вечер беше обявено, че в петък, когато ще се проведе петото поред "Велико народно въстание", се очаква у нас да пристигнат четирима евродепутати.

Исканията остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията.

Малко след 8:30 часа днес група протестиращи от Благоевград се оковаха във вериги и застанаха на пешеходната пътека пред централния вход на областната дирекция на полицията. Така те поискаха оставката на правителството.

Поводът за сутрешната акция по думите на участниците е, че трима от тях са викани няколко пъти в полицията, за да дават обяснения за хвърлянето на яйца по време на визитата на Цвета Караянчева в Благоевград.

В ранния следобед днес протестиращите бяха призовани в съда. Те имат повдигнато обвинение по бързото производство за хулиганска проява.

Заради неявяване на един от протестиращите делото беше отложено за 19 октомври, предаде Bulgaria ON AIR.

Протестиращите са категорични, че ще продължат да изразяват недоволството си, независимо какъв ще бъде изходът от делото в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
4
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Да кажем ,че средноаритметично има по три велики оси ра ни я ,извинете въЗтания на месец. Значи до март месец ще има около още 15.И,тогава с гордост ще заявим,че сме предизвикали избори. Победа.Венсеремос.
113
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има кинти,ще има и въстания.И така до март месец. Пък после ще я смятаме. Важното е ,зеления чорап да няма възможност да прави служебно правителство.Защото,тогава отиде коня у ряката.
112
2
 
11
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Депутати ? Кънчо и красивата Йончева ? Стига бе късате ми сърцето ! 5 а 6 кога ще го бъде ? Не е лошо да поканят и Алена да им предскаже оставката хо хо хо
111
0
 
18
 
! Отговори
SeSeSeRe преди 3 години
"Светият отец" М-у-н-ч-о с фланелка СССР в този момент, може би е забравил за мутренските "капитал"=комунисти, с-о-р-о-с-о-***, катунари, обречени лузъри ,ялови "протестъри", татуирани надрусани една шепа мутанти ,копейки ,молци ,маджовци, галевци ,чалгари и позитанци?
110
0
 
17
 
! Отговори
libara.. преди 3 години
Либе-ра-стичната престъпна шайка се бори неистово натрапвайки Опорките на триото, М-у-н-ч-о и метежниците: "Световна революция" "вселенско въстание" , като в Германия и Русия 1917: червен терор по "ленински": организирани банди по улиците нападат хора,
109
0
 
12
 
! Отговори
valkata преди 3 години
То и Ким Чен-ун "учиндолеца" разпореди започването на 90-дневна национална кампания за "Световна революция, пак" и "вселенско въстание", за да дойдем всичките 60 раси /човека/, да дадем на тласък на триото да може да се реваншира при следващото "въстание" , преди извънредния конгрес на с-о-р-о-с-о-идите.
108
1
 
27
 
! Отговори
Ром от Рим преди 3 години
Вече сме 14 милиона на площада. Тълпите продължават да прииждат!
107
29
 
1
 
! Отговори
Чужденеца преди 3 години
Пази протестърите не разбраха че така не става, само на сила власт от такива се взима. На площада бесило и гилотината трябва да има не филми за Боко и тъпизма му,
106
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледна точкаТе всички са червени от моя гледна точка, просто Бокича няма организатор, такъв беше Цецо, но Апартамента направи грешка като каза че нямало кой да го накаже и сега е републиканец :))) Усеща че му се изплъзват нещата, затова като истински нарцис се прави че нищо не е станало :) Все пак писах че конкурентите са гола вода, така че може да дишаш спокойно :))
105
1
 
23
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Слаба работа. Нещастни хора. Да ги съжалиш.
104
1
 
24
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До помнещ. Към другите, които ти обясниха каква куха червена кратуна си, да ти кажа, че проблемът въобще не е в персоната Борисов и неговата оставка е най-лесното. Само че големият въпрос е какви сили искат да се докопат до властта и накъде ще тласнат страната. Затова и няма да има оставка. Иначе е ясно, че ще съмне и без Борисов, но утрото няма да е червено.
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Короната се завръща с мах. темпове в Европа и въобще Испания ,Италия и др.по 20 000 нови случая на ден.Тез три месеца не се навикаха наскачаха и нахвърляха. Кой ще носи отговорност после питам аз?!
102
0
 
31
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ВЕЧЕ ОСЪДИХА ЕДИН ЗА ХВЪРЛЯНЕ НА ЯЙЦА ПО ДЪРЖАВНИ УЧЕРЕЖДЕНИЯ!!!!ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ГИ СНИМАМЕ ТИЯ , ЮНАЦИ ...ТА ДА СЕ ЗАЕМЕ СЪДА С ТЯХ И ДА ПОЧНАТ ДА СИ ПЛАЩАТ!!!ТАКА , ДЕ...НЕМА НИЯ СОФИАНЦИ , ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЧИСТЕНЕТО НА СЕЛСКИТЕ МРЪСОТИИ И ВАНДАЛЩИНИ!СНИМАЙТЕ ....И ДИРЕКТНО В ПОЛИЦИЯТА С КОПИЕ ДО СЪДА!!!!!НЕКА , СВИКНАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ТИЯ ПИШМАН-РЕВОЛЮЦИОНЕРЧЕТА ...ХА,ХА,ХААААААААА
101
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си изключително пpocт, за да ходиш на това сборище на катунарите.
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Помнещуспокой се ве каскет, че ше вземеш да баялдисаш. Върви целувай портрета на *** и си земай хапчетата.
99
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли е, че тримата *** започнали да събират по 20лв от пpocтаците? После ги оставят да cepaт в палатките, а те отиват да хапнат в ресторанта и се прибират по къщите си.
98
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цели 20 пpocтака се събрали бе :)
97
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 112Няма да се изненадам ако Бокича вземе 4-и мандат, просто колкото и да е самовлюбен нарцис, конкурентите му също не отстъпват :)) Така и не чух някаква програма или поне визия за България от Нинчето и Дългия, едната приказва (вика) глупости постоянно, другия освен крещенето в предаванието си, мълчи като риба :)))
96
1
 
11
 
! Отговори
До Помнещ преди 3 години
До 106 И коя е моята " лидерка" че нещо Не те разбрах? Абе ти да не ме " числиш" към "БСП##############И коя тогава е твоята партия!?БКП умря отдавна.
95
4
 
19
 
! Отговори
До Помнещ преди 3 години
д-р Борисов е пътник от властта колкото и да не ти се иска!###################Май на теб ти се иска да е пътник,ама не е така.Предстои му четвърти мандат ,освен ако не му писне да се занимава с червени каскети ,като теб.Но дори и да се откаже ко му не та та ще гледате властта през крив макарон.