Започват редовни проверки на общинските пазари

Контролът е за спазването на противоепидемичните мерки
Обновена: 13 окт 2020 20:46 | 13 окт 2020 20:46, Ния Христова
8
Започват редовни проверки на общинските пазари
Снимка: БГНЕС

Екипи на столичния инспекторат и на общинската полиция започват да извършват редовни проверки за организацията и спазването на противоепидемичните мерки на общинските пазари, предаде БНР.

Проверките ще обхванат както откритите части и сергии, така и закритите магазини, обясни зам.-кметът по здравеопазването Дончо Барбалов:
 
"Има заповед на кмета от гледна точка на организацията как да се подходи - да има дезинфекционни материали, а на закритите помещения съответно трябва да се носят маски или шлемове, трябва да се спазват отстояния".
 
Драгомир Димитров, директор на пазари "Възраждане", припомни какви противоепидемичните мерки трябва да се взимат:
 
"Пазарът трябва да има един вход, един изход. Осигурили сме еднопосочно движение, дистанция между хората, хора, които контролират в пазара и дезинфектанти за хората".
 
На най-големия столичен пазар – "Женския", днес не бяха констатирани сериозни нарушения. Това показа проверката на екипите на общината:
 
"Видяхме, че е създадена организация от гледна точка еднопосочност на движението. По отделните търговски обекти мисля, че колегите ще трябва да обърнат по-голямо внимание", каза още Барбалов.
 
Минути преди проверката клиенти на пазара обаче коментираха:
 
"Не се спазват мерките. Много са недисциплинирани".
 
"Преди имаше контрол, имаше хора от общината. Полза - никаква. Те и продаващите не спазват правилата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е пазарите да бъдат изринати и да са както са по цяла европа, отварят сутрин в 8 и на обяд събират сергиите и отиват да копаят доматите.
6
1
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
А еднопосочно движение в големите търговски вериги има ли ?
5
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 3 години
То остана и Фросьо възпитаният да издава касови бележки - те го знаят хората
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Касови бележки сергиите не дават. За проверките сигурни са предварително уведомявани. Женският пазар е 90% супер нагъл. Стоката за продан е второ-трето качество.
3
2
 
5
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Отивате във Била и си ровите из доматите като прасета колкото искате,няма проблем ,те са жилести и твърди,я от Турция я от ГМО от Гърция,българския домат е нежен и сладък,не търпи на прасета не ценящи труда ти,по добре отидете на Била но не ми ровете като животни стоката
2
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
кантарите не са точни кога общ пазари ще работят по европеиски аз да сиизбирам стоката а не индииците те ме пращат в билла там да си ровя и да сиизбирам
1
0
 
6
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Кантари,хеита,данъчни,сега и хрантутници ковид специалисти,тези хора като си платят русветите на всички и няма да им остане да си платят задълженията към държавата.