Засилени проверки: Всички с маски и билети в градския транспорт

Нарушителите ще бъдат сваляни от превозните средства
Обновена: 14 окт 2020 10:31 | 14 окт 2020 10:05, Петя Славова
37
Засилени проверки: Всички с маски и билети в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Всички, които ползват столичния градски транспорт, ще трябва да имат валиден превозен документ и предпазна маска. Контрольорите ще продават билети в превозното средство, за да се сведе до минимум пътуването "гратис".

Проверките започват от днес, а лицата, които отказват да закупят билет и да сложат маска, ще бъдат сваляни от превозните средства. 

"Тук сме, за да изпълним задълженията по служба. Контролните органи ще продадат съответните превозни документи на гражданите, които използват услугата. Контрольорите продават документ от 1.60 лева за еднократно пътуване", обясни пред Нова тв Станислав Станков, началник на контролна дейност в център за градска мобилност.

По думите му, от 23-и юни проверките не са спирали. Те се учестяват, тъй като и процентът на заболеваемост расте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
13
 
! Отговори
Ха да видим ! преди 3 години
Досега веднъж не съм имал проблем , че не нося маска ! Та сега ли ... всички котрольори знаят за измамата , не се плашете !
14
1
 
7
 
! Отговори
alien преди 3 години
До 13: Хубаво, но топлата вода не извира навсякъде.За да е топла се харчи ток, водата като цяло също е пари, ***, шампоан.......пак пари!
13
3
 
16
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Ако пришълците открият, че топлата вода в София може да се използва и за къпане не само в неделя ще е по-поносимо.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НБраво за придаването на билети по спирките!Нека не се допускат вонящи, неумити неугледни пътници с вонящи багажи от контейнерите. Такива пътници са мечта за всички вируси и ***. Да не се допускат и пътници и пътнички с прекалено къси панталони, полички и шорти. Не само маските са важни, подходящото облеклотрябва да бъде съблюдавано още по-стриктно, ако искаме качествена хигиена
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Купи си противогаз, има обяви в OLX-а.
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие как си преставяте индиец да го свалят от рейса защото няма билетче или маска?
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в тролей 5 едвам се дишаше, като се прибирах от работа. С маска или без май е безмислено, като сме г***30 до г***30В другите държави където има метро пуснаха и дублиращи наземни линии, имено с цел да има все пак някаква дистанция а нашите общински съветници и кметове, които заседават онлайн или ползват само служебни автомобили за придвижване премахват линии
8
4
 
8
 
! Отговори
Ivanov преди 3 години
До GeorgievaСпоко Georgieva, от Корона ''вирус'' не се РАЗБОЛЯВА никой.
7
6
 
11
 
! Отговори
Станко преди 3 години
Аз от началото на медеца действам по друга схема, като ми проверяват казвам, че се връщам от инфекциозна след положителен тест за ковид 19 и РЗИ ми е наредило да се прибера у дома възможно най-бързо. До момента нито един контрольор след, като чуе не е пожелал да ме глоби.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще го повярвам когато видя стадата от маАлите с маски и билет в градския транспорт.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За *** не важи обаче!
4
1
 
14
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Маски добре, но и билета ли пази от ''вируса''?!
3
11
 
22
 
! Отговори
Georgieva преди 3 години
Всеки ден пътувам с градския транспорт от центъра до Младост и всеки ден има и в метрото и в автобуса хора без маски. Незнам, кой ги проверява толкова, но е недупостимо хора без маски да се допускат в закрити обществени места. ( не само от ограните на реда, но и от нас, гражданите ). Аз не искам да се разболявам нито от Корона вирус, нито от грип А,Б,С,D!
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май в момента е по-важно да пуснат допълнителни превозни средства и да контролират носенето на маски, отколкото дали пътниците са редовни, но откъде толкова мисъл в общинските съветници, които заседават онлайн и ползват служебни автомобили.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми нали вьзприехме - шведския модел , за какво са тия проверки Прах в очите на хората - 70 човека натъпкани в един автобус или новите мотриси на метрото при един болен или безсимптомен какво се случва