Засилени проверки: Всички с маски и билети в градския транспорт

Нарушителите ще бъдат сваляни от превозните средства
Обновена: 14 окт 2020 10:31 | 14 окт 2020 10:05, Петя Славова
37
Засилени проверки: Всички с маски и билети в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Всички, които ползват столичния градски транспорт, ще трябва да имат валиден превозен документ и предпазна маска. Контрольорите ще продават билети в превозното средство, за да се сведе до минимум пътуването "гратис".

Проверките започват от днес, а лицата, които отказват да закупят билет и да сложат маска, ще бъдат сваляни от превозните средства. 

"Тук сме, за да изпълним задълженията по служба. Контролните органи ще продадат съответните превозни документи на гражданите, които използват услугата. Контрольорите продават документ от 1.60 лева за еднократно пътуване", обясни пред Нова тв Станислав Станков, началник на контролна дейност в център за градска мобилност.

По думите му, от 23-и юни проверките не са спирали. Те се учестяват, тъй като и процентът на заболеваемост расте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маски, ръкавици, шлемове, дИзинфекция... явно действат само на Ковида, щото вече всички ни мина вирОса с ***...
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора носят маските само върху устата си, а някои само върху брадата си! И то повечето от тях са възрастни! Защо бе, хора, вие през носа не дишате ли?!Някои го правят от инат, но смятам , че има доста възрастни хора , които не са наясно как трябва да се носи маска!
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такава епидемия градския транспорт трябва да спира, защото е основно огнище за разпространение на заразата.
32
4
 
4
 
! Отговори
За да сме здрави преди 3 години
От другия месец санитарния контрол се завишава и всички пътници в Градския транспорт ще бъдат обеззарязявани като се пръскат с дезинфиктанти от Санитарните власти по спирките.Сухи, без маски и без билет няма да бъдат допускани в превозните средства.
31
3
 
3
 
! Отговори
аман преди 3 години
!!!! гратис общината трябва да плаща на хората рисковия и превоз, възможността да лепнете вируси и бактерии е 50 на 50 и затова искат дори пари. Все едно палача да иска заплащане от осъдения.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София в магазините и градския транспорт всички са с маски, с изключение на избирателите на ГЕРБ от маалите и някой друг подобен на тях. За съжаление много хора, носят маските под носа си, особено тези, които са с очила, защото им се запотяват стъклата на очилата. Контрол няма.
29
3
 
3
 
! Отговори
Моята гледна точка преди 3 години
Смених 3 превозни средства през пиковите часови днес и никъде нямаше контрольори. Даже имаше една солидна компания от 9-10 ученици, всички без маски и на никого не му пукаше.Всеки може да каже, че обещава, но ЦГМ не прилагат обещаното.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието на новината подсказва, че до сега се е пътувало гратис по градския транспорт.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата са много лесни. Спира се автобуса между спирките и се свалят тия без маски да ходят пеш. А дано, ама надали...
26
4
 
14
 
! Отговори
За да сме здрави преди 3 години
Положението е толкова сериозно, че вземането на крути мерки е неизбежно.Неносенето на маски в градския транспорт е углавно престъпление, а в съчетание и с пътуване без билет ще принуди контролните органи да разстрелват на място нарушителите. Препоръчва се разстрела да става на спирката, за да не се цапа превозното средство.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номера се знае давам 100лв те нямат да ми върнат така вече минах 6 пъти
24
5
 
7
 
! Отговори
програмист преди 3 години
Маска да сложа съм съгласен ама билет от 1.60 лв да ми продават нема да стане а да видим как ша *** свалат
23
7
 
4
 
! Отговори
А защо? преди 3 години
До Ха да видим ! А някой вярва ли на измамата, че в България има бедни хора. У нас няма бедни хора, а хора които искат този начин на живот. Даже и министри разпространяват слухове, че имало и ниски пенсии. Ха, ха!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гашо, к.21Не смяташ ли, че полицаите ще се усетят и като кажеш, че нямаш пари, ще те заведат безплатно до ареста, а сетне ти се оправяй. Без заплащане на глобата няма да те пуснат от участъка. Уж си столичанин, ама си останал със селския си манталитет. Ограмотявай се!
21
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с писане на актове няма да минете. Преминете към по-крути мерки: който е без маска да плаща глобата на място, иначе - в ареста и да се обажда на жената/мъжа си да я занесе в еди кое си РУ на МВР. Излизане оттам - след заплащане на сумата. Така че който се пише ербап да си носи 300 лв в джоба. Все пак помислете от МВР - такава сума е висока. По 100 лв на провинение, та да се плаща по-често.
20
1
 
20
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Билети ли? Никъв шанс. Да дам 1.60 , а до мен да се возят безплатно ***. Пътувам си гратис, кат видя контрола, казвам че нямам пари и слизам да изчакам следващия тролей...понякога
19
1
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Във Варна едно време старите Икаруси и Чавдари като бяха препълнени,много жени слизаха задоволени!
18
1
 
23
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
В борбата срещу коронавируса,на мушка са пътниците без билет!
17
4
 
3
 
! Отговори
Warning преди 3 години
Висок риск има в магазини и офиси с принудителна вентилация..Във въздуха климатиците разпространяват различни патогенни частици..Има риск и в автомобили с климатроници и обемно обсебващо проникващи екрани .ДА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА РАДИО записи в офиси,магазини и автомобили..Черно и сиво чумни масови убиици се активизират бурно след включване на музика .Иначе природата ги капсулира все още бързо..чумите с е виждат като тъмни сенки с големи размери..Заразните с нано мутанти съще са видими..
16
2
 
12
 
! Отговори
Ха преди 3 години
До GeorgievaМи стойте си у вас ! Всеки може да си прави каквото поиска, в ерата на безмислиците ;)