София ще купува 15 трамвая на старо от Прага?

Предложението ще бъде гласувано в четвъртък
18 окт 2020 08:31, Ния Христова
64
София ще купува 15 трамвая на старо от Прага?
Снимка: БГНЕС
Столичната община обмисля дали да закупи 15 стари трамвая от Прага. Предложението е на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов и общинския съветник от ГЕРБ Стефан Марков, а крайното решение ще бъде гласувано на заседание на Столичния общински съвет в четвъртък, съобщава "Монитор".
 
Мотрисите тип Т6А5 са в движение от 1996 г. Те ще бъдат закупени за общо 620 хил. лв. без ДДС.
 
В мотивите за покупката се изтъква още, че возилата ще заменят близо 40-годишни мотриси, чиито заводски ремонт би струвал 2 пъти по-скъпо от закупуването на трамваи втора упореба.
 
В тях се отбелязва също, че доставените в периода 2016-2019 г. употребявани трамваи от Прага повече от три години обслужват линиите № 20 и 22 и са изключително надеждни и сигурни. До момента с тях не е допусната нито една сериозна техническа авария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
12
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Как да си отиде комунизма - нали виждаш кой управлява повече от 10 години
35
0
 
14
 
! Отговори
София преди 3 години
гетето на Европа.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринСтолицата се напълни още по комунистическо време със стотици хиляди прости и мързеливи селяни като тебе. Шопите станаха малцинство и ги пратиха по затвори и концлагери.Не те ли е срам да се наречеш българин непросветнико?
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е столица втора употреба, защото се управлява от *** от самоковските села! 40 г. трамваи от Базел и Прага за да нямате илюзии. Живеете още в комунизма.Само Васко Трътката си вярва ,че комунизмът си е отишъл. Отишъл си е, ама друг път!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германската телевизия ZDF: България е кофата за боkлук на Европа
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Ти в кой свят живееш. Онези времена ги няма дори вече и в Русия. И там ядат вече същото. В цял свят го ядат.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 милиарда дълг от оня месец и половината са за американски - никому ненужни изтребители с парите за един изтребител ще подмени целия градски транспжортама тогава нема да има за кюлчета- честито каоквото си надробихте сърбайте си го
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на Фандъкова, в Самоков ли ще ги пуска?
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
имате демокрация и банани всеки ден да не сте гъкналище ядете палмово масмо в измислени млечни продукти и и рога и копита в колбасите защото ако не слушкате и това няма да има
27
1
 
15
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистът-милиционер Винету да даде пари за нови трамваи.Ние не сме второ качество хора!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на времето през втора световна войнагерманците са държали в концлагерите деца и са взимали кръв от тях завоенните болници естественно децата не са жимвяли дългосега българия е в ролята на тези деца за краваршингтондали ще оживее
25
13
 
3
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Няма да се чудим защо е имало арменски геноцид - само като видите какви погроми създават в държавата Хаджикян, Минекян и Бабишкян , ти идва да ги наведеш и да им се изреди цялата трета армия !
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинОт къде падаш трамвайният завод го ликвидираха преди 20 години .
23
13
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
За шопите в София може и трамваи от скрап да вземат - за какво са им нови , когато те не се спряха да затварят улиците си и да се разхождат по магистрали и площади без да ги спират. Изобщо , време е да се смени столицата - шопите не заслужават такава чест !!! Разни поплювковци и полуидио.ти шетат по улиците, рушат и омаскаряват всичко наред !!! Хайде, столица, ама друг път !
22
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
Да попитам тия , дето милеят за соца и бай Тошо - нали имаме цял трамваен завод , за чий ни е ???!!!!
21
2
 
12
 
! Отговори
Йоана преди 3 години
Това е ужасно. Трамваите в Прага да много шумни. Който е бил, ще разбере.
20
3
 
14
 
! Отговори
само да попитам преди 3 години
затова ли вдигнаха цената на билета за градския транспорт с 60 % за да купуват на старо?????......а по документи ще са чисто нови за милиони,и съответно разликата потъва в джобовете на определени хора,за палати джипки любовници пътешествия по луксозния начин на живот ще ги познаете и по това че ви показват че с пари ще ви купят и ще ви смачкат вас стадото с маските,а вие пак заобикаляте и гледайте свирепо някой който е без маска в градския транспорт трепете се помежду си че маските ви пазели!!!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София, автоморгата на Европа. Сега и официално.После що народа не слизал от 15 годишния дизеляк - ми тя колата му по-нова от трамваите бе.....
18
11
 
2
 
! Отговори
Цената на един преди 3 години
Нов трамвай е колкото 75 стари.
17
3
 
7
 
! Отговори
100 преди 3 години
А бе тая игра не я ли играхме 2017? Столична Община купи швейцарски трамваи да замени 40 годишните, които са в експлоатация от 1980.Ако тогава ги замениха, сега швейцарските, за които бяха дали милиони, а се оказаха бракувани и купени на безценица, ли ще сменят?Потърсете в гугъл новини от 2017 за швейцарски трамваи.Че трябва да се обнови трамвайния ни парк - трябва! Нещо малко ми се струва обаче, че или тогава, или сега са ни понаиграли!