ЦГМ ще налага глоби до 200 лв. без давност и обжалване

Системата за управление на трафика вече засича каране в бус лента
20 окт 2020 13:42, Анисия Иванова
30
ЦГМ ще налага глоби до 200 лв. без давност и обжалване
Снимка: БГНЕС

Служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) ще могат да налагат санкции и на неправилно паркирали автомобили извън зоните за почасово платено паркиране от края на октомври.

За целта те ще ходят с таблет и принтер и на място ще отпечатват глобата, която ще бъде залепяна за предното стъклото на автомобила, паркиран в нарушение, предаде БГНЕС.

В доказателство контролиращите ще правят снимков материал, който ще доказва извършеното нарушение. А санкцията ще е между 20 и 200 лева в зависимост от нарушението.

Залепеният стикер ще е доказателство, че водачът вече има глоба и следва да я заплати в указания срок. За да няма оправдания, че стикерът е скъсан или не е видян, нарушителят ще получи фиша си и по пощата.

Важен факт е, че тези глоби няма да се обжалват, а също така нямат и давност. В момента служителите на ЦГМ се обучават да работят с новата система, след което тръгват на лов за нарушители. В подкрепа ще се включват и над 200 допълнителни камери.

Става въпрос за уредите, които в момента са монтирани на светофарите, за да следят трафика. Скоро се очаква системата на Центъра за управление на трафика да бъде свързана с тази на "Пътна полиция”. Така в реално време от центъра ще уведомяват КАТ за всяко заснето нарушение – минаване на червено, говорене по телефон без хендсфри или неправилни маневри. Санкционирането ще става чрез фиш.

Системата на центъра за управление на трафика вече засича каране в бус лента. Чрез камерите по светофарите ще се следи и за неправилно паркиране

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АХАХАХАХА, аман от неграмотни мисероци. ВСИЧКО се обжалва в съда. Все още има конституция в тази държава.
9
0
 
13
 
! Отговори
Фандъкова форевър преди 3 години
Така де, лимузините на шефовете на ЦГМ трябва да се плащат някъде. А и охрана имат, тя също струва пари.
8
6
 
1
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Еее едно нормално нещо ! Бих препоръчал всеки да има право да снима и да дава на КАТ срещу 30% ! Даже и право всеки да си има право на тринога и за скорост да е така ! Ем безработни по-малко Ем тарикати !
7
10
 
1
 
! Отговори
timo преди 3 години
До Иван Козаревмай не си си пил хапченцата днес.. Явно и ти си от тия тарикати, които спират където им падне, няма пешеходна пътека, няма тротоар - паркираш и отиваш да си вършиш работата. Ами не, крайно време е да се превъзпитат някои хора. Явно само с глоби ще стане.
6
9
 
4
 
! Отговори
Вихрогон преди 3 години
До antrazitНали знаеш отговора на въпросите: "Къде да седна? Какво да ям? За какво да се хвана?" - един и същ е. Такъв е отговора и на въпроса ти - "Къде да паркирам?" - На ... ми паркирай в квартала. От такива като теб няма разминаване на две коли в кварталите. Помии долни - преди да си купите автомобил си закупете място за паркиране или гараж!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като даваш правомощия, редно е да има и санкции за изпълнитерите. И те да са публични, иначе залитането само в едната посока ще е предпоставки за рекет. Визирам избирателното глобяване. Ако се установи такъв прийом от преките изпълнители, редно би било техните началници автоматично и без право на обжалване да бъдат глобявани с размера на няколко заплати. Неслучайно в някои страни улиците регулярно се заснемат от външни фирми с подвижни камери и снимките отиват в полицията по съответен ред...
4
5
 
28
 
! Отговори
Иван Козарев преди 3 години
Тази наглост ще приключи на секундата ако поне един от ЦГМ бъде екзекутиран публично в мексикански назидателен стил. След това всеки изедник на службичка в тая мародерска фирма като види неправилно паркиран автомобил ще се почесва зад ухото и с кръгом ще се прави че му се е развързала връзката. Ще дойде и тоз момент.
3
3
 
37
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
След като служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) ще могат да налагат санкции и на неправилно паркирали автомобили извън зоните за почасово платено паркиране от края на октомври, дали от 1 ноември ще бъде закрит КАТ?Защо да получават заплати и да се пенсионират рано?
2
4
 
33
 
! Отговори
antrazit преди 3 години
А къде да се паркира като СО само блокове и молове разрешават да се строят. един паркинг не са направили. В кваррталите човек се чуди на кой тротоар да си паркира колата като няма места.
1
1
 
34
 
! Отговори
Грую преди 3 години
Преди се опитваха да ни убедят че глоба до 50 лв не се обжалва. Е не мина. Няма да мине и този комунистически опит.