ЦГМ ще налага глоби до 200 лв. без давност и обжалване

Системата за управление на трафика вече засича каране в бус лента
20 окт 2020 13:42, Анисия Иванова
30
ЦГМ ще налага глоби до 200 лв. без давност и обжалване
Снимка: БГНЕС

Служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) ще могат да налагат санкции и на неправилно паркирали автомобили извън зоните за почасово платено паркиране от края на октомври.

За целта те ще ходят с таблет и принтер и на място ще отпечатват глобата, която ще бъде залепяна за предното стъклото на автомобила, паркиран в нарушение, предаде БГНЕС.

В доказателство контролиращите ще правят снимков материал, който ще доказва извършеното нарушение. А санкцията ще е между 20 и 200 лева в зависимост от нарушението.

Залепеният стикер ще е доказателство, че водачът вече има глоба и следва да я заплати в указания срок. За да няма оправдания, че стикерът е скъсан или не е видян, нарушителят ще получи фиша си и по пощата.

Важен факт е, че тези глоби няма да се обжалват, а също така нямат и давност. В момента служителите на ЦГМ се обучават да работят с новата система, след което тръгват на лов за нарушители. В подкрепа ще се включват и над 200 допълнителни камери.

Става въпрос за уредите, които в момента са монтирани на светофарите, за да следят трафика. Скоро се очаква системата на Центъра за управление на трафика да бъде свързана с тази на "Пътна полиция”. Така в реално време от центъра ще уведомяват КАТ за всяко заснето нарушение – минаване на червено, говорене по телефон без хендсфри или неправилни маневри. Санкционирането ще става чрез фиш.

Системата на центъра за управление на трафика вече засича каране в бус лента. Чрез камерите по светофарите ще се следи и за неправилно паркиране

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 3 години
За паркингите сте прав ! Питайте белчинската кметица докога ще издават строителни разрешения. София отдавна е пре, презастроена....
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искат да унищожават колите вече!!!Паркинг кога?????
28
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Как така немогат да се обжалват? Комунизма върна ли се вече? В качеството си на какви, тези смешковци ще пишат глоби? Моля адвокатите да ги разбият!
27
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
Че то сега си е лудница.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се сложи ограничение - на семейство 1 кола За втора , трета кола -доста по големи данъци В една азиатска страна е забранено водач да излиза на пътя ако е сам в колата , искат най-малко трима души в колата Иначе ще стане лудница в цялата страна с тия коли
25
2
 
12
 
! Отговори
Бол преди 3 години
До тимо Превъзпитанието трябва да започне с глоби за тези които не събират лааайната на кучетата си. Ти явно си кучкар и обичаш да се търкаляш в кафяви топки с косми, но глобите ще те оправят.
24
1
 
6
 
! Отговори
Снайпер елит преди 3 години
До timoТе така като теб са разсъждавали и полицейските потери изпратени от изедниците да хванат Иван Козарев за това че сам си е построил рибарник в гората. Обаче след като първия копоой се е сдобил с куршум в челото желанието за хайки и преследване в останалите се е изпарило още преди фаатмакът да е паднал. Та не знам хапчета ли ще пия или ще разглеждам ЦГМисти през оптиката....все ще измисля нещо.
23
0
 
1
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Защо ли не ви вярвам?
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито минавам на червено, нито говоря без хендсфри, нито правя неправилни маневри. А и паркирам в гаража си...Ми не виждам проблеми, нека санкционират. Вие тука викнахте, все едно всеки ден цепите червени светофари по десет пъти и паркирате по катерушките на децата...
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да се събудите драги ми българи! Няма да е лошо да се усетите, че държавата иска, иска.. А пък вие не искате от държавата.. Опитвам се да ви кажа, че не може хем да сте изрядни и да си плащате полицейщината (както в Англия), а пък да ви управляват чиновнически гьзове!!! Искайте паркинги, пешеходни надлези, намалена бюрокрация, нормални пътища, маркировка, паркове, сигурност, чистота, интелигентни управници!! Поздрави от Англия!!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общината е длъжан да направи още много паркинги, иначе за какво са ми? Общината трябва да служи на хората, а не хората да служат на мутрите в общината. Проблемът с паркирането го създаде общината като разреши застрояването на съществуващите паркинги, разреши и хаотичното презастрояване на София и не направи общински паркинги на общинските земи, а подари тези земи на мафията да строят какво ли не.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите в общината нещо са се объркали. Не са те тези, които могат да решават дали глобата може да се обжалва или не. Има Конституция, има и Закони, а не знам в някой закон да пише, че глобата не може да се обжалва и нямало да има давност.
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общината не е длъжна да прави повече паркинги Просто не е възможно да се направят паркинги за всички коли Може но София тогава ще стигне до Пловдив
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без давност и обжалване. Дооообре. Тези неуки смотяняци от центъра, последният път докато ги питам какво ми е нарушението и се навряха под камиона си, да му сменят нещо, по окачването. Оказа се че са били объркали нещо.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите пак обърнаха последователността на действията. Навсякъде по света първо се строят паркинги, а после се налагат глоби. В един момент може и други ограничения да има, но винаги първо се започва със строеж на паркинги.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше един клип от Америка Събрали се една кола пенсионери с инвалидност и обикалят из града местата за паркиране на инвалиди Където видят кола без стикер на такова място , снимат и пращат в полицията Обаче у нас не можело само по снимка ...
14
10
 
1
 
! Отговори
до ЦГМ преди 3 години
Пуснете фирми с "паяци" на самоиздръжка и проблема ще е решен за месец.200 лв. на курс + снимка.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите няма няма ли да направят паркинги или само ще глобяват. На София са й нужни поне 200 хиляди паркоместа в закрити общински паркинги на поносими цени. Парите от тези глоби къде отиват, в мафията или в мафията....
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само глоби ще оправят примитивните водачиКато няма място за паркиране да не си купува кола неадеквата
11
3
 
16
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 3 години
АЛО, ТОВА СЕ ПРАВИ САМО КОГАТО ИМА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ.