Фандъкова се закани: Не се ли спазват мерките в София, идват по-строги

Столичната община засилва контрола за маските, за дистанцията
268
Фандъкова се закани: Не се ли спазват мерките в София, идват по-строги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предупреди, че ако софиянци не спазват правилата за ограничаването на разпространението на коронавируса, те ще станат по-строги.

Още по темата

„Разпоредила съм да се разшири контролът не само върху търговските обекти през деня, но и вечер. Знаем, че тогава контролът като че ли е по-слаб. За мен трябва просто да се увеличи контролът и да призоваваме хората да спазват мерките“, коментира тя, цитирана от „Фокус“.

Тя посочи, че ще направи разчет дали може да се намали интервалът на влаковете в метрото в пиковите часове по най-натоварените линии.

"Днес до края на деня ще ми докладват какви са възможностите. Това не може да бъде до безкрай. Там е изключително важно да се носят маски", изтъкна още тя.

Кметът на София отново обърна внимание колко е важно носенето на маски.

„Да се надяваме, че с усилията на всеки един от нас няма да се налагат допълнителни мерки, каквито виждаме, че се взимат в други градове. Контролът ще бъде максимално засилен. Дезинфекцията ще бъде много стриктно следена и съответно усилията на градския транспорт също“, допълни още кметът на столицата.

По думите й контролът за носенето на маски ще бъде изцяло в ангажиментите на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така мисля азЕгаси офиса, то направо мор, леш, ада се е спуснал при вас. Като се събуди, какво стана?
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОО, няма страшно вече в Търговище половината народ са си ги сложили. Особено бабушкерите дето се чудя кога ще умрат най-на края... :) А млади хора да гледаш с тези неща на физиономиите е направо ЖАЛКО!
189
2
 
15
 
! Отговори
Краси преди 3 години
31г. след фалита на престъпния комунизъм,имаме кмет на София-комунист/учител по руски език/,премиер-комунист-милиционер-мутра,президент-комунист!Разбрахте ли защо в РБ стандартът на живот е най-нисък в Еропа/не ЕС/ ,смъртността и заболяванията са най-много?
188
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ром с маска и билет в градският транспорт не съм видяла до сега.
187
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реалната цена на един PCR тест е около 65-66 лв., с всички консумативи и печалба.Не им се иска на управляващите да пуснат направления. Това е начинът да се регулира пазарът, каза той, защото работата става весела, когато едно семейство е контактно и трябва да се изследва за собствена сметка.
186
1
 
26
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тая па коя беше
185
6
 
31
 
! Отговори
Мамицата ви преди 3 години
Проклета. Лъжат. В Сливен и Ямбол, сутрин в 6, 30 часа стоварват с автобуси Римляни от няколко дни, пред лаборатория за ПСР тест. Плащат им за да ги пишат болни и да помпат цифрите.
184
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които в грАДския не носят маски са от богопомазаните и са й избиратели, така че не очквам нещо там да се промени.
183
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина, по-егоистичен коментар не съм чел. Ами, ако съгражданите ни нямат коли?! Да ти осигурим на теб безплатно паркиране, че ти се свидят едни пари да платиш, а всички останали да си стоят вкъщи, защото няма да има транспорт. Боже, прибери си ***!
182
5
 
1
 
! Отговори
До 195 преди 3 години
Остани си вкъщи направо и започни да мреш
181
1
 
26
 
! Отговори
ВОЙ преди 3 години
ФЪНДИ ТИ НЕ КМЕТ НА СТОЛИЦАТА ТИ СИ КМЕТИЦА НА ОНИЯ С МЕТЛИТЕ
180
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам коментарите по-надолу...скоро памперсите ще свършат
179
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази всеки вижда, че за нищо не става, но за съжаление тя решава важни за здравето ни неща. Примерно транспорта.При епидемия разумното решение е, да се стимулират хората да използват личен транспорт или да ходят пеша, а в обществения транспорт да се осигури дистанция между хората или изобщо да се спре обществения транспорт, ако не може да се осигури дистанция. Стимули за използване на личен транспорт може да е премахване на платеното паркиране, намаляване на задръстванията като се разреши движе
178
4
 
13
 
! Отговори
До 189 преди 3 години
Много мозък трябва да имате,щом за вас учителите са скодоумни.Скоро сама ще учите наследниците си.
177
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Борисов,Не вземете ли крайни мерки,без тълкуване ще стане страшно.Този народ няма грам здравна култура,включително и голяма част от здравните работници.
176
3
 
33
 
! Отговори
Кмет Мечта преди 3 години
След като продаде, замени и унищожи стопански дейности за милиарди. След като при 1 млрд евро бюджет няма един тротоар като хората. След като замени и подари сгради и земи за милиони, а щерката кара джип за 100 000 евро и има вила в Гърция до тази на Мама. И всичко в името на народа. Маски и строги мерки. Я стига....бе
175
24
 
12
 
! Отговори
ужас и безхаберие преди 3 години
Ооо,я стига!Къде проверихте за спазване досега?Колко безхаберници глобихте?Писна ни от това ,до обяд едно,след обяд -друго.Самко яки глоби ,без право на обжалване е за простия неандерталец.Посетете болници,големи търговски обекти,малки магазинчета,превозни средства .Глобява се всеки,който има маска,но я е сложил на брадата или с открит нос.Хванат такъв човек без право на лечение в болница.
174
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако робите не слушат ще ги бият :).. елате на село. Тук никой не ни следи, всички си ходим без маски и болни няма.
173
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо избраха Фандъкова за кмет.Безгръбначна опорка на реда заплашваща хората..Никакво мнение-учителско скодоумие.Идеална за кмет на новата тоталитарна система.Маските са техните връзки..
172
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данче, ще те сменим скоро!