Коронавирусът в София: Много заразени, голямата част – без симптоми

Петима са починали в София с COVID-19 за седмица
22 окт 2020 12:17, Красимир Ангелов
112
Коронавирусът в София: Много заразени, голямата част – без симптоми
Снимка: БГНЕС

София остава града с най-много заразени от коронавирус в България, като през последното денонощие те са 483. На фона на това обаче се наблюдава по-леко боледуване сред голяма част от заразените, стана ясно от думите на директора на Регионална здравна инспекция – София д-р Данчо Пенчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Още по темата
"Резултатите за София за броя заразени са 523 за вторник, за сряда са 483. Хоспитализирани в София са 425 души. Запазва се тенденцията за безсимптомно или леко протичащо заболяване на COVID в столицата", посочи Пенчев.

Той представи информация, че за изминалата седмица в столицата от коронавирус са починали 5 души.

"Всички лечебни заведения в столицата до понеделник ще трябва да организират COVID зони", заяви още директорът на Регионална здравна инспекция – София.

"До края на деня РЗИ – София ще издаде заповед за това, че всички лечебни заведения за болнична помощ до понеделник ще трябва да организират в сградния си фонд и да обезпечат с персонал COVID зони. Те ще бъдат съобразени с капацитета на лечебните заведения", посочи Пенчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ме чакат пред Пирогов утре,ще ги уредя веднага!
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я смелчаците да влязат в ковид отделенията за месец работа и после да пишат по форумите
93
5
 
15
 
! Отговори
Ха хА ха преди 3 години
Хем доказано хем не доказано абе я да ви го турна на измислиците.Овци вервайте .
92
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като са голямата част без симптоми, за какво е този цирк и този гърч? Каква е тая толкова страшна и чудовищно опасна болест, дето повечето болни не само не са реално болни, ами даже нямат и симптоми?ДОКОГА БЕ!?
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Че кой ще даде 120лв за да се тества ако е безсимптомен.".....Идея си нямаш колко много хора го правят. Ако продължават с нашашкването, още повече ще стават. А някои просто нямат избор - ако трябва влизат в болница за лечение на каквото и да е, или ако са получили предписание от РЗИ, защото сред контактните лица на някой с положителен тест...
90
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не е възможно да нямат нито един симптом и да са заразени. Тогава нямат нито основание да си правят тест. Що за глупости?"..Изобщо не са глупости. Съвсем възможно е да нямат нито един симптом и да отидат да се тестват. Някои - защото са ги накарали РЗИ, ако са контактни. А някои-по своя инициатива,добре обработени от медийната истерия. А пък абсолютно възможно е да нямат нито един симптом и да са "заразени"(както квалифицират тези с положителни тестове). Всъщност, около 80 % са точно такива
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шопина дрътаНали ти си от малцинството шопи, що казваш че нямало....:))) Мекащите са мнозинство, така че наври се в шопската копара някъде...ха ха ха ха :)))
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Затваряйте училищата!"......Че защо?!Има и други начини за лечение на ковид-психясали.
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ЗАЩО ТОГАВА СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ ПРАКТИЧЕСКИ ПО 4-*** от ВСЕКИ 5-*** ДУШИ?"=========Защото има нещо, което се нарича "клинична пътека". И една масова практика - не от вчера и от днес - която се нарича "точене на здравната система"
86
1
 
16
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
"Резултатите за София за броя заразени са 523 за вторник, за сряда са 483. Хоспитализирани в София са 425 души. Запазва се тенденцията за безсимптомно или леко протичащо заболяване на COVID в столицата", посочи Пенчев. ЗАЩО ТОГАВА СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ ПРАКТИЧЕСКИ ПО 4-*** от ВСЕКИ 5-*** ДУШИ?
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Няма и да ти кажат с какво да се лекуваш, тайна майна.
84
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте се зомбирали! Този вирус е от септември миналата година, а тестовете изобщо не са надеждни и кой знае колко типа вируси хващат. От ноември като пуснат новия тест, който е комбиниран ще видим каква ще е ситуацията. Ако болен излезе положителен и за вирус тип А или Б и за корона ще е голям смях
83
1
 
16
 
! Отговори
Шопина дръта преди 3 години
Тъйпанарину, в София одамна нема шопи. Стотици илядници мекаща зган ни полази и 0cpa и умаза градо.
82
12
 
2
 
! Отговори
Мангъровия преди 3 години
Голяма работа, леко грипче!Да му мислят сухите съчки!
81
4
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Моля, селяните да не коментират, а да си копаят нивите и без това очевидно не могат да четат
80
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале-мале, какво ще ги правим шопите сега, измират като мухи направо :))
79
1
 
15
 
! Отговори
?!??!? преди 3 години
Че кой ще даде 120лв за да се тества ако е безсимптомен. Нещо ни будалкат май. Успокояват хората. Искат да изчистят пенсионерите... Младите: правете си сметката какво ви чака като натрупате годинки за пенсия. Паричките дето сте внасяли изчезват а и вие с поредното вирусно изобретение...
78
4
 
29
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Голяма част от софиянци били заразени, ама нямали симптоми и не знаели! В съседната статия - старчески дом покосен, но бабите и дядовците нямали оплаквания. И те не знаели, че им има нещо....Инак, аз се вълнувам за пейките в градинките! Може ли да се седи на тях? А Витоша затворена ли е? Защото при 50 заразени Фандъкова затвори парковете. Сега имаме по 1000 на ден, не било страшно. Значи, трябваше само да се свият едни 6,5 млрд. от бюджета и да се вземат още 10 млрд. заем.ОСТАВКА, СЪД и ЗАТВОР
77
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте училищата!
76
0
 
8
 
! Отговори
замислен преди 3 години
До Анонимен 80Взе ми думите от устата. Освен ако не са *** от квартал Бенковски дето ги водят на тумби в лабораторията. Пълна мистерия кой плаща, СРЗИ гледат като ***, но не коментират.