Коронавирусът в София: Много заразени, голямата част – без симптоми

Петима са починали в София с COVID-19 за седмица
22 окт 2020 12:17, Красимир Ангелов
112
Коронавирусът в София: Много заразени, голямата част – без симптоми
Снимка: БГНЕС

София остава града с най-много заразени от коронавирус в България, като през последното денонощие те са 483. На фона на това обаче се наблюдава по-леко боледуване сред голяма част от заразените, стана ясно от думите на директора на Регионална здравна инспекция – София д-р Данчо Пенчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Още по темата
"Резултатите за София за броя заразени са 523 за вторник, за сряда са 483. Хоспитализирани в София са 425 души. Запазва се тенденцията за безсимптомно или леко протичащо заболяване на COVID в столицата", посочи Пенчев.

Той представи информация, че за изминалата седмица в столицата от коронавирус са починали 5 души.

"Всички лечебни заведения в столицата до понеделник ще трябва да организират COVID зони", заяви още директорът на Регионална здравна инспекция – София.

"До края на деня РЗИ – София ще издаде заповед за това, че всички лечебни заведения за болнична помощ до понеделник ще трябва да организират в сградния си фонд и да обезпечат с персонал COVID зони. Те ще бъдат съобразени с капацитета на лечебните заведения", посочи Пенчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е възможно да нямат нито един симптом и да са заразени. Тогава нямат нито основание да си правят тест. Що за глупости?
74
2
 
8
 
! Отговори
xdr преди 3 години
В момента пазят природата,а не хората.Природата трябва да бъде изчистена от хора,животни и всякакви твари.Безсимптомни болни,това означава,че могат да умират без да са болни.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво да се лекуваме-никой не казва
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70Много си се объркал.Вторичните тестове ВЛИЗАТ в статистиката.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Батман Ами на първия въпрос отговора е не, а на втория въпрос отговора не е толкова *** но предполагам че ръководството е взело правилното решение да се работи и учи.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен """Честит ви НСР. ... Бау, млъквай!"""Най много ми хареса този коментар от целия форум.
69
2
 
9
 
! Отговори
аз преди 3 години
Тия тестове да не са за кръвна захар
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау Пак си се панирало и си почнало да пишеш с малка буква в началото.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау Кое му е хубавото бе че може като теб да пишат на компютъра по цял ден но безплатно.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТААз съм тестван. Няколко пъти. Не само в България. Заради контакт с заразени, при пътувания... Е, и? Да ударя барабана и да го обявявам всеки път на площада ли? В България има 62 лаборатории, които правят PCR тестове. Много повече от 11000 на ден могат да правят, процеса е автоматизиран. И ги правят - вторични тестове на заболели и т.н., които не влизат в публикуваната статистика.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ало, алоНедей да заплашваш да не ти се наложи на тебе да разбираш лично некой съвсем ясни неща защото на много от нас не ни плащат и пишем каквото мислим с риска да ни изтрият или дори нещо по лошо но пишем каквото мислим. Дори да е грешно но ние сме честни хора в своите мисли и страхове и не обичаме да клинчиме, а ти за себе си говори.
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поста ми за PCR теста е премахнат не казвам изтрит, а това означава че или е правилен или който го изтрил не е разбрал какво става и мисли, че новия световен ред ще го подмине но няма никого да подмине особено ако пречим на хората да общуват. Единствено мога да се съглася е че платформата има право да ме изрита по принцип.
63
4
 
6
 
! Отговори
нЕкой си преди 3 години
До СТРАНДЖАТААйде и един тестван 5 пъти д сега да драсне 2 реда :) През седмица-две пътувам (налага се) , 5 PCR теста имам вече и всичките негативни, нищо че съм редовно по самолетите и летищата. И аз се чудя от къде толкова теста в БГто...Че и 2 пъти повече в болница в БГ, отколкото в Австрия, а там активните положителни са 30% повече... А и че PCRa не става за тестване на такьв вирус още изобретателя му го е казал, има интересни статий и интервюта с него
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТА ми защото голяма част от тия хора са неграмотни а грамотните са разбрали че сме в беда ей за това от първо лице са го разбрали това освен че вече са регистрирани и са в компютъра не че ние не сме но те са по зле. ей за това.
61
0
 
7
 
! Отговори
ДО 62 преди 3 години
Нещо повече! Аз НЯМАМ 100 ЛЕВА!Чакам си заплатата другата седмица и стотинка нямам излишна.Е не умирам от глад, но ако не се бях запасил за няколко дена щях да имам излишни 100 лева, ама щеше да ми се наложи да ям шумата от дърветата навън ако е останала!!!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ало, .ВИРУС ИМА НО ДА СЕ ЛЕКУВАТ БОЛНИТЕ ХОРА И ДА СЕ ПРЕДПАЗВАТ ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ И ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА КОИТО ВЕЧЕ СА СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ И НЕ РАБОТЯТНе е нужно цялото фбщество да пази например затлъстелите защото били рискови, ми като са рискови да се пазят сами те като си копуват за ядене дават ли на нормалните да плюскат заедно с тях защо сега всички да носят предпазни средства, просто спазвайте дистанция тя не ви струва нито пари нито усилия но оставете хората да работят и да учат нормално....
59
3
 
8
 
! Отговори
Шашмата COVID19 преди 3 години
То сега ще излезе, че грипът е много по-опасен и от грипа "яко ще се мре"?Нали не беше "обикновена настинка" новият COVID19?Нали беше по-страшен и от бубонската чума?Защо иначе ще трябва да ходим с намордници, да бягаме един от друг като чумави?Те дори през средновековието са бягали от чумави, които са били със симптоми, тоест личало им е и затова са бягали! А ние сега бягаме като лалугери един от друг!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят 1000 теста, с които тестват 10 000 души. Ако теста излезе положителен броят 10 положителни теста. Ей така стават бройките. Аз ако нямам симптоми защо да давам 100 лева за тест.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много ПОЛОЖИТЕЛНИ тестове, а не заразени - това първо!Второ - София, по население е 1/3 от страната. Е как тогава мерим положителните тесттове в Долно *** и ги сравняваме с тези в София? Какъв е критерия? Трето - пак се сетих за онзи президент на африканска държава, който доказа с ПЦР тест, че и мангото и кравите боледуват от КОВИД19.Спрете малко с тази пропаганда, огледайте се, помислете...Ковида май измести глобалното затопляне и сега чакаме какво ще измести него!
56
2
 
13
 
! Отговори
1200клиничнапътека преди 3 години
И аз ще задам този въпрос: На какъв принцип тестват?- не е лято, та да е заради пътуване в чужбина;- не правят масово тестване в училища, детски градини и университети;- не тестват и по домова книга;- нетестват по списък тестове на полиция, армия, администрация;- не тестват и при ходене в болницата за друг проблем (радикулит, плексит)- не е и при ДжиПи-то10-11 хил. на ден!, че това си е един областен град като Видин и Монтана, бе!Може ли някой да каже, как ги подбират субектите за тестов