Масово с маски в София: Как се отнасят столичани към мярката?

Предпазните средства са задължителни при невъзможност за дистанция
22 окт 2020 13:52, Красимир Ангелов
101

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., всеки трябва да носи маска или друго средство, покриващо носа и устата - кърпа, шал, шлем и др.

Още по темата
Изключения се предвиждат за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и по време на изказванията им; водещите и гостите в телевизионни предавания.

Маските на открито не се изискват при децата до 6-годишна възраст.

От Националният оперативен щаб уточниха, че когато човек се разхожда сам, посещава парк или спортува, носенето на маска остава по желание. Те са задължителни обаче при невъзможност за спазване на дистанция и на публични места, като например автобусни спирки или пазари.

Как приеха жителите на София новата мярка вижте в следващата галерия на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно, че софиянци разнесоха тоя вирус в БГ , ходейки си из провинцията за буркани и домашно вино. Ще носят маски и хоро ще играят.
50
1
 
15
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
У Мадрид е същата работа.Местните полицаи следят за това и правят забележки.Все още.Ама като се забиеш из тъмната индия на испания и .... - нема маски нема социална дистанция.Ядене пиене пред магазините и това е.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Софето да живееш е, все едно са те затворили в цирка :))) Винаги едно такова мъгляво, мърляво време, изключение прави лятото...хи хи хи
48
8
 
5
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
Ххехехе Софиянци: плешиви бледи чичовци с пари и пропаднали жени ;)
47
9
 
4
 
! Отговори
И преди 3 години
Софиянци са кисели панелни мишочета. Родени в смога на паветата джунгла, но жените им нямат нищо против търновските царевичаци :D
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Изброй ги ве мен, не се притеснявай, ако не са тайна стотиците антибиотици и ваксини, разбира се :))) Няма как да се открие ваксина, тъй като грипа е видоизменчив, питай който си искаш лекар...:))Това че пиеш някакви прахчета докато имаш температура и подсмърчаш, не значи че е лек, просто вкарваш витамини и се надяваш да ти мине по бързо, един вид плацебо ефект :)
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само че има ваксина срещу грип, но има може би стотици ваксини срещу грип, действат месец-два и вирусите мутират и пак правят нови ваксини кото действат известно време и после пак нови, това е бизнес за милиарди, държавата плаща 100-200 евро за ваксина, да ваксинираш 100 милиона в Европа - 10-20 милиарда оборот!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Велико ТърновоТогава обратно на село при кравите, магаретата, тиквите, любениците и другите членове на семейството ти. Когато с открита злоба селяните заявяват, че София била "най-гулиямоту сйиело", съм съгласен. Защото вие превърнахте София в това - вие, селинджърите, които природата е създала да ринете тор, шльокате домашна пърцуца и да биете дебелите си миризливи жени.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До маски има!Този е лаик значи, щом е измислил ваксина против грип :)) Не се учудвам, всичките са хванати от гората в парламенто и правителството, тук-там се среща някой интелигентен индивид, но както се случва обичайно, тълпата ги зглушава :)))
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна няма да купува недемократична руска ваксина. Украинският министър на здравеопазването заяви, че не изключва възможността за закупуване на ваксина срещу ковид-19 от Русия, но след призоваване в амариканското посолство американският посленик в Киев Кристина Квин го уведоми, че е решила Украйна да не закупува руска ваксина.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина срещу ковид-19 има и е ефективна доколкото може да бъде ефективна която и да е ваксина, и е 10-15 пъти по евтина от западните ваксини, но господарите от САЩ няма да разрешат да я купим.
40
0
 
0
 
! Отговори
маски има! преди 3 години
Лeчeниe зa СОVID-19 в cвeтa нямa. Вaкcинa зa грип имa, вaкcинa зa СОVID-19 нямa. Тoвa кaзa oт трибунaтa в пaрлaмeнтa здрaвният миниcтър прoф. Кocтaдин Aнгeлoв. Тoй бeшe в НC, зa дa oтгoвoри нa въпрocитe кaк ce cтруктурирaт дeйнocтитe и пoлитикaтa нa прaвитeлcтвoтo в cфeрaтa нa здрaвeoпaзвaнeтo пo oтнoшeниe нa извънрeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвкa, cвързaнa c кoрoнaвируca.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такова нещо, всичко си е постарому :) Какво плашите медиите само, спрете се малко :))
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите 3 месеца заразяваха наред с вируса.
37
4
 
5
 
! Отговори
тъпи маски преди 3 години
Само ***, могат да носят маските с кеф!
36
1
 
11
 
! Отговори
Доби преди 3 години
До Велико Търново: Ами като толкова много мразиш София, що работиш тук, бре, ай прав ти път към Търново и не се връщай! Ама от такива навлеци като теб - хем сърби, хем боли, хем е пълен с омраза и злъч... Ако го питаш защо - и той самият не знае... ***!
35
3
 
13
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Познавам предостатъчно наркомани, токсикомани и алкохолици.Един от тЕх, не е починал от вируса ...Живи и здрави останалите !
34
2
 
6
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
всички в Био-Костюмите Произведени в Китай, иначе у ГУЛАГ!
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
32
11
 
3
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Велмазов, изолирай се ти, защо ние трябва да носим маски? Аз като видя ковид-зомбита като теб, директно на другия тротоар, защото сте нещо средно между Батман и Бейн, демек с две думи- завършен смях :D Друг е въпроса, че фотографа е снимал в центъра, в околностите всички са братя и сестри и не носят маски! Поне вирусът ни направи едно голямо и сплотено семейство! :D