Масово с маски в София: Как се отнасят столичани към мярката?

Предпазните средства са задължителни при невъзможност за дистанция
22 окт 2020 13:52, Красимир Ангелов
101

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., всеки трябва да носи маска или друго средство, покриващо носа и устата - кърпа, шал, шлем и др.

Още по темата
Изключения се предвиждат за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и по време на изказванията им; водещите и гостите в телевизионни предавания.

Маските на открито не се изискват при децата до 6-годишна възраст.

От Националният оперативен щаб уточниха, че когато човек се разхожда сам, посещава парк или спортува, носенето на маска остава по желание. Те са задължителни обаче при невъзможност за спазване на дистанция и на публични места, като например автобусни спирки или пазари.

Как приеха жителите на София новата мярка вижте в следващата галерия на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо в някои общини кметове паникьори забраниха общинските пазари на открито при 0 (нула) случаи на заразени с коронавирус!?
70
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Толкова високи ни бяха пенсиите при Жан Виденов.А сега - мизерни.
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МедикТези там, където си, сигурно много са закъсали. Както и да е, не искам ти да ме лекуваш!Имам доверени хора на Запад, на много Запад. На тях вярвам! Карат ги да пишат коронавирус, когато човекът е починал от друго! Нещата се политизират, а това е отвратително! Оранжевоглавият клоун пише, че "щели да победят китайския вирус".А американския ще победят ли?
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медикът е толкова медик, колкото аз съм стюардеса. А ако случайно е такъв, то част от работата му е да носи маска. Между другото ти през тези десет часа колко маски сменяш и сам ли си ги купуваш?
67
4
 
6
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
До Медик - въпроса е - а къде са труповете? защото смъртноста не се е увеличила! И защо не казват 'умрял от Корона' а само 'умрял с Корна'?Разликата е огромна! Защото който е умрял "с" Коронна - сигурно е имал и грип и стафилококи и стрептококи и кой знае какво още. Ама тях не ги търсят - клиничната им пътека е евтина а и на ББ му трябват много 'заразени' да изкрънка некое и друго евро за чекмеджето си...
66
1
 
5
 
! Отговори
Молитвата на Франсоа преди 3 години
Вийон, изпята от Булат Окуджава:"Господи, зеленоглазый мой.......Дай каждому то, что без чего он не может!....Дай властолюбивому навластвоваться всласть!".................Е не се ли навластва, защото на нас ни писна! Обирай си крушите и ни остави да дишаме! Докато не е станало късно! Тогава се случват лоши неща... Я Кадафи!
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнасям се крайно отрицателно! Днес дисциплинирано носех маска. Дишах по-малко кислород, а той ми е много нужен! Маската се овлажни и дишах мокър въздух, а всички знаем, че това е вредно! Гонеше ме луд гняв от това,че някой ще ме следи и ще ми иска 300 лв, ако не сам с маска. Маска - да - в магазините и там, където по принуда хората са на гъсто! Но постоянно на улицата - сиктир! Това е умишлена акция за разболяване на хората! ОСТАВКА!
64
12
 
7
 
! Отговори
Медик преди 3 години
На фонът на българската безотговорност и безхаберие,тук на запад хората ще трябва да бъдат провъзгласени за мъченици?!Не ви разбирам?!Аз,който действително съм лекар,а не *** както ме кръсти един смехурко,от 14 февруари съм всеки ден с маска по 10 часа.Това важи за всички и не виждам някой да роптае или да се прави на интересен.А вие реагирате като че ли сте някаква висша раса и вируса не ви засяга?!Почнаха труповете както позна Мутафчийски, някой пак го оплюва и да се извинял щото познал?!
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пенчоа на село как е ? Пияни чичковци, дебели лелки и някое *** с бръсната глава, анцуг и 30-годишно бмв (и с трите вида се напълни София)
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умирам бавно и мъчително със мизерната Пенсия - Маската няма да ме спаси от този гръч ... !
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това не е пандемия, ми фейкдемия
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да държиш барове и дискотеки отворени по време на пандемия е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!Както БорисУФ така и кръчмарите са за БЕСЕНЕ !!П.П. Нямало какво да ядът?!?!Ами дайте да избием 2-3% от насесението на Блгария та да ги нахраним тия ГАДОВЕ.
59
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София и преди новата заповед, хората проявяваха разум и си слагаха маска на места, където има риск. Маски не слагат само онези избиратели на ГЕРБ от маалите и някой дръг подобен на тях като манталитет. Проблем е, че хората с очила често слагат маската под носа си, защото им се запотяват очилата. Това трябва да намери някакво решение. Не знам ако маските имат клапан пак ли се запотяват.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шубе ги е от глоба. Да не мислите, че някой е решил да пази някой друг. То за всички масконосещи се отнася де. Ст.адо без мисъл.
57
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излязох да се поразходя.За около 2 километра - три квартала, ни един не видях с маска.Явно хората не вярват в мерките на ЩАБа.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Никой не е чел заповедта.Прочели са от четвъртак с маски и нататък не са прочели че трябва да спазват метър и половина и може да не носят маски.
55
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
послушни са овц....хората браво !! искрено се надявам скоро да няма заповед "всички скочете от най високата сграда с цел да преборите коронавируса", че със сигурност ще има стотици хиляди скочили ...
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ви го каза че когато вървите по пътя, карате колело или хвърляте *** няма нужда от маска ама вие не четете заповедта.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то е ясно, че тия дето ходят за буркани и домашно вино са родени далече от София и не са софиянци...
52
8
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ко ва направия вас гражданята ба? Маски,каски утре и тапи в г,за жа ви сложат.Не съ казали,не съ *** направили.У село никой не носи таквиз раути.Те са за гражданята кзават.Кръчмата работи на макс.Отделно в къщи дезинфекция.И няаа кой да кашля,няаа вирус нищооо.