Засилени проверки в София в дискотеките, за маски, в транспорта

В магазини и градски транспорт вече има актове за деня
52
Засилени проверки в София в дискотеките, за маски, в транспорта
Снимка: БГНЕС

Засилени проверки на нощни заведения и дискотеки в София за спазване на изискването за намален капацитет започват екипите на полицията и Столичния инспекторат.

От днес със заповед на министъра на здравеопазването се допуска заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ на обекта.

Още по темата
Продължава контролната дейност за носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини и в градския транспорт.

През последния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили над 900 търговски обекти и са съставили три акта.

В градския транспорт (наземен и метро) са съставени 5 акта. Полицейските екипи са направили също 40 предупреждения на непълнолетни лица и 42 полицейски разпореждания за липсата на маски.

Засилването на контрола и проверките за спазване на противоепидемичните мерки обсъдиха на заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19, свикано от кмета на София Йорданка Фандъкова. На заседанието присъства и д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ, съобщиха от общината.

На щаба се прие предложеният от Столичната РЗИ алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при съобщен случай на COVID-19 на дете, ученик или лице от персонала.

Алгоритъмът цели да създаде ясни правила за действия на директорите при установен случай на положителен резултат за COVID-19 и последващо освобождаване и поставяне под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и алгоритъм за действие и в заведенията за социални услуги.

Оперативният щаб прие също да бъде възобновена помощта за закупуване на продукти от първа необходимост, храна и лекарства, за възрастни самотни и болни хора с цел да се намали необходимостта от излизане.

Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна заявка. Заявки ще се приемат от понеделник, 26 октомври 2020 г. в оперативния център на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община на телефон 02/9041397.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
16
 
! Отговори
караянчевщина преди 3 години
Я кажете сега , ЧЕСТНО ли е Вас да ви глобяват, за не носене на маскаа депутат да бъде отстранен от заседание поради не носене на маска?За народа - глобиза депутата - депутатска заплата
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не им прави чест да си измиват ръцете с народа, че той бил виновен. В Западна Европа има много по-дисциплинирани общества, и показателите им, спрямо населението са горе-долу като нашите."Не горе-долу като нашите, а са много по-зле от нашите. Испанците цяло лято ходиха с маски, почти всичко им е затворено, цели области са локдаун, вечерни часове и прочие. И?
24
4
 
2
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Кови 19 ще ни отърве от пapaзититe на обществото
23
5
 
1
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Кови 19 ще ни отърве от *** на обществото
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"През последния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили над 900 търговски обекти и са съставили три акта."Ами щом при 900 проверки са съставени само 3 акта, значи мерките МАСОВО СЕ СПАЗВАТ.Точно обратното на това, което се опитват да ни внушат "отговорните фактори" - че масово не спазваме мерките и НИЕ сме виновни за разпространението на заразата. Абе, то само тази манипулация да им е кусура...
21
0
 
11
 
! Отговори
Андрей преди 3 години
Хораааа...затворете дискотеките и всички останали заведения! *** ли сте? Какви мерки? Безумно тъпо е всичко, което правите. Как може маски на открито да се обсъжда дори, когато ресторанти и дискотеки и футболни мачове са отворени за хората???
20
6
 
2
 
! Отговори
x преди 3 години
"В градския транспорт (наземен и метро) са съставени 5 акта"Цели 5 акта!!! За 5 *** без маски ти трябва просто да влезеш в един вагон.
19
0
 
2
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА РУСЕ преди 3 години
ХАХАХА
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като всяка Събота ходят на дискотека за да се покаже кой е най *** и нищо им няма при навалицата там, значи всичко е фейк :) Пияни, дрогирани, короната не ги лови, нещо не е наред, щото медиите ни стресират всеки ден :)))
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете ги тези дискотеки бе, какво има да им проверявате, ясно е, че там е пълен мазаляк, затоврете ги най-накрая, без тях можем, ама без хора не можем!
16
1
 
10
 
! Отговори
Янко от Ябълково преди 3 години
Не им прави чест да си измиват ръцете с народа, че той бил виновен. В Западна Европа има много по-дисциплинирани общества, и показателите им, спрямо населението са горе-долу като нашите.
15
2
 
5
 
! Отговори
тъп преди 3 години
карам си колелото и ме боли на патока, а вие си носете там тъпите маски???
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще ги правим шопетата сега, в "провинцията" няма проверки но в шопландия има...хахаха :)
13
4
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Не виждам смисъл то тези проверки, освен отчитане на дейност! Никакви мерки не може да се спазват и нямат смисъл в дискотеките! Или работят, или не!А и на стадиона вчера какво беше!! 13 000 човека викат и пеят цял мач, никакви дистанции, никакви мерки, нищо!Гледах мачове цяла седмица, не видях в държава от ЕС такова нещо!!!
12
2
 
0
 
! Отговори
Специалист до 11 преди 3 години
"До Специалист- *** ,ами ,ако ти си в бройката смъртни случай ,как ще видиш ,че държавата се е въстановила ?"Ами на мен не ми дреме. Който го е страх да умре - пак ще умре ахахах
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Специалист- *** ,ами ,ако ти си в бройката смъртни случай ,как ще видиш ,че държавата се е въстановила ?
10
5
 
5
 
! Отговори
Ковид положителен преди 3 години
Аз съм положителен без симптоми и нарочно гледам да заразявам повече хора ахахах голяма паника сте
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото ,че заразени с леки симптоми си мълчат и разнасят заразата .Какви мерки ,и какви пет лева като чалготеките и дискотеките нощни барове и всякакви такива заведения за гъчкани от копунясващи и разюздани хора.
8
10
 
7
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Махане на мерките означава пламване на вируса бързо и за 1 месец няма да го има - да ще има 30-40 хил. смъртни случая, но държавата ще се въстанови. Иначе ще се точи поне година и пак смъртните случаи ще са същия брой.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали бяхме и все още сме в ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА.Номерата на Бойко нещо не се получават, епидемията се разраства лавинообразно, а нашите министри като щрауси си пъхнаха тиквите в пясъка.