Засилени проверки в София в дискотеките, за маски, в транспорта

В магазини и градски транспорт вече има актове за деня
52
Засилени проверки в София в дискотеките, за маски, в транспорта
Снимка: БГНЕС

Засилени проверки на нощни заведения и дискотеки в София за спазване на изискването за намален капацитет започват екипите на полицията и Столичния инспекторат.

От днес със заповед на министъра на здравеопазването се допуска заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ на обекта.

Още по темата
Продължава контролната дейност за носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини и в градския транспорт.

През последния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили над 900 търговски обекти и са съставили три акта.

В градския транспорт (наземен и метро) са съставени 5 акта. Полицейските екипи са направили също 40 предупреждения на непълнолетни лица и 42 полицейски разпореждания за липсата на маски.

Засилването на контрола и проверките за спазване на противоепидемичните мерки обсъдиха на заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19, свикано от кмета на София Йорданка Фандъкова. На заседанието присъства и д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ, съобщиха от общината.

На щаба се прие предложеният от Столичната РЗИ алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при съобщен случай на COVID-19 на дете, ученик или лице от персонала.

Алгоритъмът цели да създаде ясни правила за действия на директорите при установен случай на положителен резултат за COVID-19 и последващо освобождаване и поставяне под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и алгоритъм за действие и в заведенията за социални услуги.

Оперативният щаб прие също да бъде възобновена помощта за закупуване на продукти от първа необходимост, храна и лекарства, за възрастни самотни и болни хора с цел да се намали необходимостта от излизане.

Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна заявка. Заявки ще се приемат от понеделник, 26 октомври 2020 г. в оперативния център на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община на телефон 02/9041397.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Чугунениии била забранена дума. Ей оливате се вече!
45
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Аз за това да се вземат мерки в транспорта, призовавам от 5 месеца. Ама *** глави лесно увират ли. Нашите управници са тъпации и калинки. Умните хора не искат да се занимават с управление на простии хора. Те имат по-висши цели.
44
0
 
1
 
! Отговори
пунта-мара преди 3 години
са тези мерки или още мажи-очи. Докато училищата и дг са развъдници ще е така. Епидемията гръмна като децата тръгнаха на училище в цяла Европа.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, къв Вирус след първите 300 грама водка, бе!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверки няма, контрол няма и затова епидемията се развихри.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при съобщен случай на COVID-19 на дете, ученик или лице от персонала."То хубаво, ама никой няма да ви съобщи след като хората не се тестват. Или на това се разчита? Май пак само се правим, че работим?
40
0
 
5
 
! Отговори
Стандарти преди 3 години
Като кажат в Европа...как стриктно се спазват мерките ...о.к ...и ние сме *** ...о.к ... !!!Ама като кажем...в Европа...какви заплати взимат ...по какви пътища се движат ...как всичко е чисто ...уредено ...отговора е...ние сме в България...о.к *** !!!
39
6
 
5
 
! Отговори
анархист преди 3 години
всички мерки са репресия.ченгетата са враг на народа.те са ръката с оръжие, която политиците използват срещу нас. ако няма ченгета, за една нощ ще ликвидираме всички пингвини в парламента.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300 LV DANUK CIST VYZDUX DOJIVQXME
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СулV CQL ES TIQ RABOTI SA ZATVORENI SAMO V BG NE
36
2
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
С катуните по Центъра кво стана бе?:):):)
35
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Плана на Боко Кюлчето в...действие;да се стресира народа,да се навре в...миша дупка за да не...протестира и ГЕПИ да...добута мандата до изборите.
34
1
 
2
 
! Отговори
Име преди 3 години
до 18тито толкова тестове няма в бг за да ги докарат 50 000 на ден, иначе сигура и сега ги има като бройка толкова болни, но си играят на дребно с по 10 000 теста
33
6
 
8
 
! Отговори
Хунта преди 3 години
Репресии!!!
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съставяне на актове на дискотеки и заведения не са противоепидемични мерки, а гавра със всички хора, които останаха без работа от началото на зимата.
31
7
 
9
 
! Отговори
долу маските преди 3 години
Искаме да дишаме
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дупки в маските ли имат за сламки, да смучат там квото има в чашите...
29
6
 
7
 
! Отговори
до Сул преди 3 години
Що да не държат стадиони, дискотеки, барове и ресторанти отворени? Само мнението на пaникьopите ли е важно или мнението на целия народ?
28
5
 
17
 
! Отговори
Сул преди 3 години
Аз искам да знам колко пари получават Боко тиквата и останалите за да държат стадиони, дискотеки, барове и ресторанти отворени?
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потресен съм от малодушието и роболепието на софиянци. Вчера при слънчево време, сигурно над 50% на улиците бяха с маски, в градския транспорт 100%. Преди чат-пат видиш някой лъч на нормалността, сега ниииикой. Страхливи овци, заслужавате си хомота!