Фандъкова: Обмисляме затваряне на нощните заведения в София

Броят на леглата за COVID пациенти в интензивните отделения в столицата намалява чувствително
24 окт 2020 11:06, Елка Василева
136
Фандъкова: Обмисляме затваряне на нощните заведения в София
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на леглата за COVID пациенти в интензивните отделения на София намаляват чувствително. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред BTV. Тя добави, че е разговаряла за проблема с директорите на лечебни заведения.

София се намира в „червената зона“ по разпространение на коронаврус. За последното денонощие има 594 нови случая.

„Нови легла се откриват, но ситуацията с лекарите, медицинските сестри, санитарите е изключително сериозна. Те самите се заразяват, остават под карантина. Необходими са допълнителни мерки – в България са най-леките възможни“, каза Фандъкова.

По думите ѝ към момента контролът по спазването на съществуващите противоепидемични мерки е завишен. Тя уточни, че за последните 10 дни са направени над 600 проверки в градският транспорт за носене на предпазни средства – наложени са 59 санкции. Инспектирани са над 2000 търговски обекта.

Още по темата

„Наблюденията ми са, че все повече хора носят маски и стават по-дисциплинирани. Въпреки това трябва да се вземат допълнителни мерки, които да са ефективни. Ще се насочим към местата, където не може да се спазва дистанция и не се носят маски. Вчера обсъждахме с колегите временното затваряне на нощните заведения“, каза столичният кмет и добави, че предстои днес общинският щаб да обсъди допълнителните мерки.

Фандъкова обясни, че няма да се стига до налагането на вечерен час в София, ако мярката със нощните заведения проработи. Относно евентуалното недоволство на бранша, тя посочи, че най-важното на този етап е да се запази здравето на хората.

„Прогнозите за следващите дни и седмици са за двойно и тройно увеличаване на случаите. Няма здравна система, която да издържи. Ние сме в контакт с браншовите организации, важно е бизнесът да работи(…), но на първо място е запазването на здравната ни система“, уточни тя.

Столичният кмет обясни, че с цел да не се струпват пътници в метрото, са пуснати два допълнителни влака за пиковите часове. Тя уточни, че 10% от машинистите не са на работа заради заразата. Според нея хората са изложени на най-голям риск от COVID-19 на работните им места и призова работодателите да спазват всички противоепидемични мерки в офисите.

Относно работата на зоните за платено паркиране Фандъкова посочи, че е настъпил хаос, когато те не са работили и в момента не се предвижда те отново да спрат да функционират. Тя обясни, че ако заболеваемостта в образователната система се увеличи, ще издаде заповед учениците от горните класове да преминат в онлайн форма на обучение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова да се повози в градския транспорт в пиковите часове и да спазва дистанция, обаче.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек, още не сте питали тиквата
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо за обмисляне, ЗАТВАРЯЙТЕ ГИ ВЕДНАГААбсолютна глyпост и наивност е да си мислите, че някой ще си сложи маска на 3 ракии и 5 водки след полунощ.Здравен инспектор там не може да влезе без полицията така че контрол на практика е невъзможен.
115
1
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До 117Ако утре те видя в беда, ще ти подам ръка, дори и да си заразен от Ебола. Доводите ми са точно противоположни - пълно отваряне. Просто не мога вече да ги понасям и ги подигравам.Уважаеми участници във форума, извинявайте, ако съм прекалил. Млъквам.
114
1
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Засега нямало да се налага вечерен час в София.Фандъкова, този вирус да не е мутирал пак. Сега е придобил вампирски ген, та ходи само нощем да ни кълве. Тогава решението е ясно: много светлина, сребърна кама и много чесън. Ще се тъпча с толкова чесън, че и през маската да се уригна, този срещу мен направо да припадне. Фандъкова, да заредиш магазините в София с безплатен чесън.
113
0
 
1
 
! Отговори
до феминистът преди 3 години
Да разбрахме доводи ти , а те са пълно затваряне на всички и никой да не контактува с болните дори и лекарите, че са заразни.Сори пич подхождаш доста егоистично да не зарязяват , а болните ги отпишете важно е да стоят далеч от теб.
112
1
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Нямало здравна система, която да издържи.Нито една здравна система, която причинява психози на хората, а после ги лекува от какво ли не, но само не и от причинените от нея психози, няма да издържи. Лекарите сами си докараха този "ад под небето". Лекарите сами да се оправят - спасението на давещите се е в самите давещи се. Нощните заведения тук нямат нищо общо.
111
0
 
2
 
! Отговори
Колко удобно се скри преди 3 години
Тиквун и остави както обикновено жените около него да взимат решенията. Мъж в отрицателна степен.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШопБрей.И стриптийз ли имате във ваше село.
109
3
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Нямало медици, били заразени.Да им съчувствам ли е необходимо. Тези хора, които са най-компетентни в тази област, разпространиха в най-голяма степен истерията и психозата след хората. Не ми пука за тях. Но се моля на Бог енергетиците да не бъдат карантинирани. Защото като спре и тока посред зима, ще видим всички какво значи истински локдаун. Ти също, старшина Фандъкова.
108
1
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Обмисляте, но не мислите Фън-Дък! Ресторанти след 21ч. не трябва да работят. Дискотеки, барове, стриптийзи, нергиле кафенета трябва да са абсолютни затворени. А ти Самоковска патицо трябваше отдавна да си оправила парковете и пътя към Витоша.
107
0
 
0
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ФеминистътРадев стига си хейтил, че да не те пратим пак в Естония!
106
2
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
И така, нямало медици, защото и те са заразени.Фандъкова, медиците носят маски, те не могат да заразят пациентите. Пациентите в болниците поне носят маски, те не могат да заразят медиците. Тогава защо дори и образованите медици са заразени. За мен отговорът е само един - маските не предпазват от нищо.
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минаваме на тридневна работна седмица.
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз, ако съм кръчмар тая никога няма да я пусна в ресторанта ми .
103
3
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Сериозна ситуация - медиците се заразявали и били под карантина, нямало медици.Защо се заразяват, нали са с маски, а и в болниците те пускат без маски. Всеки пази с маската останалите, нали така. За медиците работните места се изключват, реално остава вторият основен фактор - семейната среда. Старшина Фандъкова, разделяй и семействата в София, това е.
102
0
 
1
 
! Отговори
футуролог преди 3 години
Машинистите ще бъдат заменени с роботи. Сервитьорките и готвачките с вендинг апарати. Никой не трябва да работи защото е опасно, машините ще го правят вместо нас. На нас ще ни дават пари в картите за да ходим до вендинг машините, да плащаме парното и водата, да се повозим из тунелите на метрото
101
3
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
София се намирала в червената зона на епидемията.Фандъкова, от всички направени теста в страната за последното денонощие колко са разпределени в София. Защо ли питам? Това е информация само за служебно ползване. А Фандъкова е масон може би от Великата окултна столична ложа. Тя има, разбира се, тази секретна информация, тя е пътят, истината и животът.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ха така ,фалирайте всичко и после като излезнат гладните зомбита по улиците ще ви питаме ....
99
3
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Най-важното на този етап било да се запази здравето на хората.Здравето на хората въобще не е в опасност от една инфекция, която не може да ги повали дори с неразположението на грипа. Тези хора са в кондиция и ходят на работа, а разбират, че са инфектирани, чак когато им светне лампичката на теста. Фандъкова, с колко ти се намалиха доходите от епидемията?