Решено: Затварят нощните заведения в София от утре

Фандъкова призова за работа и обучение онлайн
Обновена: 24 окт 2020 12:35 | 24 окт 2020 12:06, Елка Василева
242
Решено: Затварят нощните заведения в София от утре
Снимка: архив, БГНЕС

Нови противоепидемични мерки в София влизат в сила от утре. Решението е на общинския кризисен щаб.

Затварят се всички нощни заведения в София. Мярката ще важи през следващите две седмици. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Решението е на база повишените случаи на COVID-19 и хоспитализираните пациенти в София.

Още по темата

Фандъкова призова фирмите в София при възможност да пуснат служителите си да работят онлайн.

Столичният кмет допълни, че тази мярка трябва да се въведе и от университетите.

"Взехме решение от утре за срок от две седмици да бъдат затворени нощните заведения в града, като заедно с това отправяме препоръка към работодателите да могат да освободят за онлайн работа всички екипи, които имат възможност да работят от вкъщи. Университетите, там където има възможност, също да преминат на онлайн обучение", заяви Фандъкова.

По  отношение на училищата тя уточни, че ако случаите продължат да се увеличават, ще препоръча учениците от горните класове да преминат в дистанционна форма.

За всички ни е ясно, че дистанция в нощните заведения не може да се спазва, независимо и от усилията на собствениците и персонала, коментира Фандъкова във Facebook.

Тя припомня, че в последните дни София влезе трайно в "червената зона" с постоянен ръст на броя заразени. Притеснителен е ръстът на хората, които влизат в болница - днес в софийските отделения се лекуват 411 болни, при 368 вчера. Броят на пациентите в интензивните отделения също се увеличава, пише тя.

Капацитетът от легла за болните от коронавирус ще бъде разширен, като със заповед на министъра на здравеопазването всяко лечебно заведение трябва да осигури капацитет до поне 10 на сто от базата си. Това е добро решение, но остава голямата трудност за осигуряване на лекари, медицински сестри и санитари, които да се грижат за болните, пише още Фандъкова.

Екипите на Столичната община, полицията и Столичната здравна инспекция продължават с проверките за задължителното носене на маски в градския транспорт, в търговските обекти, както и при струпване на хора на открито. В последните 10 дни са направени над 640 проверки в транспорта и над 2000 - в търговски обекти, припомня Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
2
 
! Отговори
Глад за вас преди 3 години
Давайте, затворете всичко.Щом населението е толкова простто и вярва на всяка лъжа по телевизията, Значи това население Заслужава дълбоката мизерия и глад, който вече *** на вратата!!!Прости хора=гладни хора!
214
1
 
1
 
! Отговори
служител във фирма преди 3 години
Невъзможно ми е да работя онлайн, въпреки че използвам компютри.Техниката ми трябва да се натовсри в камион и пак е свързана с физически контакт с много хора!Фандъкова да си ходи в селото от Самоков - там да си преподава руски! Никой няма да я слуша!За дискотеките ми е все тая, отдавна не ходя. Не че не ми се иска, но ми е последна грижа.
213
1
 
5
 
! Отговори
Анел преди 3 години
Как една банка не затворихте, един Лидл, Кауфланд.... Само по баровете има корона!
212
2
 
2
 
! Отговори
мо преди 3 години
До АнонименПрим предишното обучение децата научиха много малко, а много от тиах си слагаха снимките и спяха. Ако се учи онлайн и се оценява реално едно 30-40% не тряабва да имат дипломи за средно.
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До моНяма проблем със социалните контакти, тъй като те и без това не са особено качествени в училище... Освен това при предишното онлайн обучение децата запазиха социалните си контакти като се събираха с приятели, но това се случваше в малки и постоянни групи, което е в много по-голяма степен безопасно по отношение на заразяване, отколкото средата в училище.
210
1
 
2
 
! Отговори
мо преди 3 години
До АнонименПритеснителното е когато децата са сами целия ден в къщи и нямат социални контакти. Това не е нормано и пречи на развитието им. По добре без кръчми и чалга отколкотъо без училище и близък до нормалното живот н децата.
209
1
 
12
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 години
Конкретно чалгaджийниците трябва да ги затворят изобщо!Ай cиктиp и кючеци, гюбеци и ceлcки тюфлeци!
208
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До momo А, значи казваш, че твоето дете се прибира само и учи само? В такъв случай какво те притеснява? Че ей сега ще промени навиците си на 180% и ще хукне като изоглавено по молове? Не става така. Щом има правилни навици няма от какво да се притесняваш.
207
0
 
8
 
! Отговори
Джиджи преди 3 години
А аз къде ще си показвам силикона, хиалурона, и на шyндpaта наклона?!?!?!?!
206
0
 
11
 
! Отговори
Футболист преди 3 години
И сега къде ще щракам с пръсти и ще хвърлям салфетки?:(((((((((((
205
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е лъжа, събудете се, пускат бели листове доктори, медицински служители, държавни служители, се пишат болни и си почиват в къщи, че е и платено даже, знам го от първо лице, някой се хвалят даже
204
2
 
1
 
! Отговори
момо преди 3 години
И ако иде без домашна получавам имейл от учителя. Ако се държи неприлично също.
203
0
 
2
 
! Отговори
momo преди 3 години
До АнонименМоето дете е до 3 в училище, в 4 се прибира и си пише домашните. Не седи в мола.
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До момоАми както си учат и присъствено. На лyд ли се правиш? Или ти твоето дете си го научила да го дондуркаш, да му пишеш домашните и да му вършиш работата?
201
5
 
2
 
! Отговори
момо преди 3 години
До АнонименИ как учат онлайн големите ? смешки . Ама то за барман и касиерка и 5 клас образование стига
200
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До момоЯвно само ти не разбра, че се предлага големите да са онлайн, а малките до към 4-5 клас присъствено.
199
2
 
1
 
! Отговори
момо преди 3 години
До АнонименЕ как затваряането на училищата няама да ви навреди финасово , освен ако ен рабоптите от къщи. Кой ще ви гледа децата? или те на самотек и естествен отбор. Това е държавата, в която хората имат 2 лв за голяма бира но не и за шоколад.
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре и други ден като отчетат по-малко бройки и ще кажат "Ето! Мярката работи! Вижте ни кви сме добри, грижим се за вас!"
197
3
 
5
 
! Отговори
момо преди 3 години
дискотеките и баровете трябваше преди 1-2 седмици да се затворчт и то навсякъде. Ако искате децата да учат трябва да се спрат други неща. Например да се забранят домашните купони. А ако на децата ви смятате , че не им е нужно образование затваряйте и училища :( Няма смисъл насила да се образоват хора, които им стига да могат да си прочетат името.
196
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
идва б0ковата зима