110 дни протест: Цената на свободата хвърлянето на яйца ли е?

Медик обвини протестиращите, че не спазват мерките
Обновена: 26 окт 2020 20:39 | 26 окт 2020 20:22, Веселина Йорданова
256

110 дни недоволство. Лекарка обвини организаторите от Отровното трио, че на протестите не се спазват противоепидемичните мерки.

Продължаващите повече от 3 месеца антиправителствени протести все още предизвикват смесени реакции и сблъсък на мнения. Столичен невролог дори обвини демонстрантите, че не спазват противоепидемичните мерки.

"Когато има хора, които гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски, когато мои колеги загиват лекувайки ви... Спечелихте моето презрение! Без уважение: д-р Данаилова". Това написа в социалните мрежи д-р Юлияна Данаилова, която осъди методите, с които протестиращите изразяват недоволството си.

"Всяка маска изгорена би могла да спаси човешки живот. Има хора, за които 5 яйца биха били една седмична дажба за един пенсионер. Мисля, че има и по-демократични и цивилизовани начини на протест", заяви неврологът.

Бившия министър на културата Вежди Рашидов пък определи протестните акции с хвърляне на яйца като оскверняване на културното ни богатство и заяви, че трябва да има санкции, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това не може да бъде поведение на сериозни и градивни хора. Послание не виждам, някой, ако вижда, да ми каже. Посланията са единствено жлъч и омраза. Не може ковчегът да е символ на бъдещето, не може бесилката да е поведение на един човек, който има отношение към нация, държава и бъдеще. Не може да се посяга към паметници", категоричен беше Рашидов.

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни. Той заяви, че протестиращите защитават демокрацията законно и с възможно най-мирните методи.

От Отровното трио заявиха още, че свободата има цена и ако тя е хвърлянето на яйца, те ще продължат да я плащат. Също така са започнали срещи с извънпарламентарни сили - "Има такъв народ" и проектът на Мая Манолова "Изправи се, БГ".

"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца и нагазване в политическото блато, което е политическо блато благодарение на досегащните политици последните 30 години, а не бистро езеро както трябва да бъде- да ще го направим", заяви Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: протестмеркиоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
6
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
"ОтровЕното трио" се изкачи на върха на цинизма! Затова само ще попитам: А колко платихте, за да купите яйца, домати и всякакви други храни за приюта на Отец Иван, за десетките домове за стари хора и за деца в неравностойно положение, за болниците? Иначе се репчите,че сте изразители на интересите на гладните и онеправданите, а всъщност тънете в собствените си екскременти!Позор за вас, че отровихте толкова млади души и низвергнахте в прахта истинските нужди на толкова хора!
205
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направим Слави - чалгата милярдер!Има такъв *** народ!
204
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 222Пропомням- платени протести- правителство не свалят!!!!!!!!!!!!
203
0
 
2
 
! Отговори
227 преди 3 години
В момента няма свободни работни места за ***!Но ако се откаже някой ще ви потърсим.***
202
6
 
2
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Те сигурно и пожарникарите дето протестират последните дни са дришльовци, и учените от БАН, и студентите и адвокатите и всички останали са такива, нали :) Щото останалите сте цъфнали и вързали :) кой дава по 50 лева на ***, че да се запиша и аз
201
2
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Още някой и друг месец и ще спасям тая държава,че тия протестъри нищо не правят
200
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** дришльовци са пак на протест
199
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешнищи.Като нямате друга работа,кряскайте си на воля.
198
1
 
15
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Ало Хаджигенов и Отровно трио стога сте говорили глупости мислите че ще ви слушаме вашите простотий който вое ги вършите и мислите ли че някой ще ви повярва на измислената конфигурация чалгаджията Трифонов вие червените номенклатурчици и Мая Манолова общата да ви дадеме глас за да объркате България а аз сега се сещам то сте свикнали да крадете и мислите че сега и тези пари от Европа ще ги окрадете а *** няма да ви мине номера
197
2
 
9
 
! Отговори
Припомням преди 3 години
През 2014 г. омразното комунистическо правителство на Орешарски беше свалено на 404-ия ден от непрекъснатите ежедневни протести...
196
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви сериозни и градивни хора искате да видите на протеста? Държавата се управлява от НЕ градивни и НЕ сериозни хора. Те са избрани точно от същата пасмнина, която сега протестира. Да не забравяме, защо стартира протеста преди 110 дни - заради единственото правилно решение, взето от мафията началото на 2020 г. - да се затвори всичко с цел да оживеем. Ние протестираме точно за това! Другото е лъжа. Чак сега видели, че Боко ни краде... Моля ви сеее!
195
2
 
12
 
! Отговори
Питам преди 3 години
До Anonymus - Вие сте сто на площада останалите ви гледат сеира и не подкрепят хвърлянето на яйца и домати .Добре искате оставки ,а какво предлагате и кой предлагате да направи промяната ?
194
0
 
16
 
! Отговори
Само минавам преди 3 години
Мая Манолова+ Слави Трифонов+ Хаджигенов+ Бабикян+ Гошо ***= Просперитет !Това да е някой фантастичен филм?
193
12
 
2
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
До 228 ще си купя няколко яйца с тях да хвърля довечера, така да знаеш :) Аман от платени тролчета по сайтовете, що не направите контрапротест като сте толкова отворени да ви видим колко сте на живо?
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Anonymus Заслужи си стотинките.
191
15
 
0
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Не мога да го докажа, но мисля, че премиерът и останалите дето не подават оставка имат солидна финансова мотивация да не подават оставки...
190
2
 
18
 
! Отговори
iii преди 3 години
Не мога да го докажа, но ми се струва, че поне двама от "триото" имат солидна финансова мотивация...
189
2
 
13
 
! Отговори
Чук преди 3 години
110:0 за бате Бойко.
188
2
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
За цената на протестите направете проучване щото организацията им съвсем не е безплатна. Ще ви се завие свят само от цената на озвучаването а за тримата смешници дето уж са отровни от какво мислите че живеят или си мислите че го правят за благото на народа.
187
2
 
20
 
! Отговори
към фигуранта преди 3 години
Хората гладуват и ровят в кофите според теб, а твоите мутри хвърлят яйца по сградите.На протеста са предимно възрастни хора, които Радев превърна в глу пави мутри. Младите разбраха че ги използват по най долен начин, и напуснаха протеста.Вън мутрата от президентството, съд и в централния.