110 дни протест: Цената на свободата хвърлянето на яйца ли е?

Медик обвини протестиращите, че не спазват мерките
Обновена: 26 окт 2020 20:39 | 26 окт 2020 20:22, Веселина Йорданова
256

110 дни недоволство. Лекарка обвини организаторите от Отровното трио, че на протестите не се спазват противоепидемичните мерки.

Продължаващите повече от 3 месеца антиправителствени протести все още предизвикват смесени реакции и сблъсък на мнения. Столичен невролог дори обвини демонстрантите, че не спазват противоепидемичните мерки.

"Когато има хора, които гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски, когато мои колеги загиват лекувайки ви... Спечелихте моето презрение! Без уважение: д-р Данаилова". Това написа в социалните мрежи д-р Юлияна Данаилова, която осъди методите, с които протестиращите изразяват недоволството си.

"Всяка маска изгорена би могла да спаси човешки живот. Има хора, за които 5 яйца биха били една седмична дажба за един пенсионер. Мисля, че има и по-демократични и цивилизовани начини на протест", заяви неврологът.

Бившия министър на културата Вежди Рашидов пък определи протестните акции с хвърляне на яйца като оскверняване на културното ни богатство и заяви, че трябва да има санкции, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това не може да бъде поведение на сериозни и градивни хора. Послание не виждам, някой, ако вижда, да ми каже. Посланията са единствено жлъч и омраза. Не може ковчегът да е символ на бъдещето, не може бесилката да е поведение на един човек, който има отношение към нация, държава и бъдеще. Не може да се посяга към паметници", категоричен беше Рашидов.

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни. Той заяви, че протестиращите защитават демокрацията законно и с възможно най-мирните методи.

От Отровното трио заявиха още, че свободата има цена и ако тя е хвърлянето на яйца, те ще продължат да я плащат. Също така са започнали срещи с извънпарламентарни сили - "Има такъв народ" и проектът на Мая Манолова "Изправи се, БГ".

"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца и нагазване в политическото блато, което е политическо блато благодарение на досегащните политици последните 30 години, а не бистро езеро както трябва да бъде- да ще го направим", заяви Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: протестмеркиоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, но като си прав и чист като лъв доказваш правотата си, а не се криеш три месеца по гори и поляни. Поведението на Борисов е като на гуземн се човек. Всеки малко разбиращ от психология ще ви го каже.
145
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Направите велик седящ протест и измътите яйцата и Свободата?
144
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако г-жа Иванчева видя ефективна присъда не е ли справедливо и господин Премиера да бъде съден и разследван. Няколко мил евро нямат ли значение? Хора, това са пари откраднати и от вас. Не може да си затваряме очите! Не трябва!
143
1
 
18
 
! Отговори
До 170 преди 3 години
Чакай сега. Докато си спиш в спалнята те снимам и после през деня като те няма снимам леглото ти, на което съм наредил дилдота и други играчки за възрастни, означавали, че от тези две снимки може да заключим, че си морално пропаднал перверзник?
142
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет човека на центъра на двумилионна София.....какъв митинг 110 нощ броят медиите като тази,кой им плаща за това?
141
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 169 - тогава едни такива опорни точки, че този или онзи е *** всъщност излиза са глупави. Щом няма вече такава партия БКП значи такива твърдения са празни от значение. По-скоро трябва да се гледай кой е почтен и това има значение. А когато господин Премиера е сниман с няколко милиона евро доикато спи и после гузен негонен бяга и се крие по гори и поляни и несмее да се върне в София значи той е дискредитиран. Той е символ за корупция.
140
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бориов не е пребоядисан.Той отказа да се деполитизира, когато вече се виждаше, че БКП започва да е в немилост.И накрая си създаде своя партия.Докато цялото БКП вкупом един ден се събудиха социалисти, пак по същата причина - вече нямаше келепир да си от БКП.
139
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не дай си боже ако някое дете каже, че не иска да е чавдарче, пионерче или комсомолче.Първо ще им се стъжни на родителите му - ще ги викат при директора на училището и при партйния секретар и ще им трият сол, че не са си възпитали детето както трябва.Ако пак не иска, тогава майко мила и той и родителите му вече имат черен печат.Ще ги подпукат отвсекъде. Може хората и без работа да останат или още по-лошо.
138
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде не говорете тогава, че в Демократрична България са пребоядисани комунизи, щом премиера е най-виден и ярък пример за такъв.
137
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на Радев, доживотен затвор за Божков (то малко му остава и без тва), 1000 дни обществено полезен труд за триото
136
16
 
1
 
! Отговори
До 162 преди 3 години
Значи господин Премиера всъщност е истинския пребоядисан *** ...
135
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо му казват протест като на площада има 10 човека?А ако е един пак ли е протест?
134
0
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Кое е първото? Яйцето, кокошката или на Черепа "прошката" ?
133
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 153Тогава всички бяха комунисти! Като се започне от чавдарчетата и се мине през пионерчета, комсомолци, членовете на ОФ, БЗНС и БКП. Тогава все някъде трябваше да членуваш. Който е против, беше пращан на почивка!
132
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио вече са строителни предприемачи, знаехте ли?
131
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България 2020, малките женища си говорят една на друга на "брат", *** се мислят за десни и хвърлят яйца по Народното Събрание, оскверняват държавността и т.н.Аз пък ще съм извънземно, докажете че не съм роден в Алфа-Кентавър...
130
0
 
16
 
! Отговори
стадо УФСЕ с GSM-и преди 3 години
Наистина гламотията не ходи по гората, а по тези заблудени наивници, връзващи се на елементарни манипулации и внушения, докато господаря им си пие уискито и си пуши пурата в Дубай кефейки се на кретенизма , овчедушието и тяхната безкрайна прocтoтия. Бабикян и пoдлoгите около него поне ще напълнят гушкитe с дубайски мангизи, ама останалите бaлмурници повeли се по акъла им , ще спечелят само освиркването, присмеха и псувнитe на нормалните българи
129
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
128
8
 
0
 
! Отговори
До ОТРОВНО ТРИО и БС преди 3 години
Този коментар е чиста манипулация
127
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 152 - не са комусти и това което ти казваш може само пропагандните идеолози на Герб да измислят. Демократична България си е дясна коалиция.