Строг контрол на Женския пазар: Маски, дистанция, еднопосочен вход

Задължително трябва да има дезинфектанти на входа
34

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След няколко дни на отрицателни рекорди по брой новозаразени от коронавирус,  Столичната община затегна мерките на пазарите. Екипи от проверяващи следят дали те се спазват и ако не - налагат глоби.

Новите мерки предвиждат задължително еднопосочно движение и дистанция от 1,5 м.

Още по темата
На пазарите има и отделни входове и изходи към тържищата.

Задължително е всички продавачи освен с маски, да са и с ръкавици.

Всички пазари са задължени и да имат дезинфектанти на входа.   

"По изключение се допуска обслужване на клиенти без защитна маска за лице или предпазен шлем, когато са осигурени механични прегради от стъкло или друг прозрачен материал, позволяващ влажно почистване или дезинфекция", пише в заповедта на Столичната община.

Изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазари, ще трябва в края на месеца да предоставят доклад по изпълнението на тази заповед на зам.-кмета на направление "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това еднопосочно движение на такива места принуждава хората да минават по два-три пъти през пазара. Първият път да се ориентират, вторият да купят, а третия да купят това, което са пропуснали да купят втория път.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ползата от еднопосочното движение когато няма дистанция остава мистерия за мен... Ако има дистанция ок, ама като са много близо един зад друг просто всеки диша издишаното от този пред него, още повече, че маската отвежда въздушния поток назад около главата и раменете на човека, така че ако си твърде близо точно попадаш в това облаче аерозоли. Ако бяха без маски и издишания въздух отива напред би имало смисъл еднопосочно движение.
4
2
 
1
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Лафки , будки , ...а пазар , не най си !
3
2
 
7
 
! Отговори
УЗАКОНЕНА ПРЕСТЪП,.. преди 3 години
,...НОСТ !Нормално ли е за всеки килограм , да те лъжат точно с 200 грама , няма и на кой да се оплачеш , всичко е предвидено ...Резултат : ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО !Това пазар ли е ???
2
0
 
11
 
! Отговори
до Столичната община преди 3 години
Съсипахте ЖЕНСКИЯТ ПАЗАР !
1
2
 
13
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Аз на тоя пазар не ходя вече. Не мога да търпя тънки селски номера - "не можете да избирате, не може да пипате стоката", извади хубавите домати отпред като искам ми вади скапани отзад. Да не говорим как винаги удрят в кантара.