Обмислят въвеждане на вечерен час за ресторантите в София

Нощните барове нямат право да работят, но има нарушители
Обновена: 30 окт 2020 10:52 | 30 окт 2020 10:22, Нели Христова
114
Обмислят въвеждане на вечерен час за ресторантите в София
Снимка: БГНЕС

Краен час за работа на заведенията в София ще бъде въведен по-късно днес. Очаква се Софийският оперативен щаб да определи до колко часа вечер ще бъде разрешено на ресторанти и заведения да работят в столицата, както и откога да се въведе мярката. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Не става дума за въвеждане на вечерен час, а за работно време, което да е приемливо и за собствениците на заведения. Става дума за ресторанти и заведения, които могат да осигурят необходимата дистанция. Ще разговаряме и с браншовите организации и се надявам заедно да намерим решение", обясни Фандъкова.

Причината за въвеждането на новата мярка в столицата е, че четвъртък вечерта при проверки на СДВР на нощни заведения, които трябва да са затворени, са установени нарушения.

Фандъкова отново обяви позицията си, че към момента детските градини не трябва да бъдат затваряни, както и малките ученици трябва да продължат да се обучават присъствено в училище, защото за тях това е важно.

"Надявам се да имаме задържане на броя на заболелите. В София има лек спад на новозаразените за последното денонощие, но отчитаме трайно увеличение на броя на хоспитализираните и на пациентите, които са на интензивно лечение", каза Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
10
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Предпочитам да работят заведенията отколкото да започнат ,както пролетта да се събират по домашному и да развиват битов алкохолизъм ....И какво от това ,че нощните барове са затворени ...Той вирусът, след 22.00 часът не разболява !!! Така или иначе обикновеният човец го лекуват по телефона....
48
3
 
6
 
! Отговори
Китайският Фашизъм преди 3 години
е Тук! всички у ГУЛАГ!!
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори Тодор Живков не си позволяваше да въвежда вечерен час.Да цитирам ли кога в историята е имало такова нещо или и сами се сещате?
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не го е грижа за здравето ви.Грижа ги е да не ги държат отговорни и да си запазят властта!Това не може да се спре,може да се забави до толкова,че докторите да не се разбягат панически.За властта е важно да се заразяваме бавно за да не се усеща.Ако са много случаите и *** по улиците ще стане зле за властта!!!!
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се с тези глупости,цяла Европа е настръхнала,никой не ви вярва на загрижеността.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе щракайте си с пръсти пък квото стане!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е защото хората пискат,че властта не взима мерки и ето Фандъкова предлага.Това,че няма да има ефект е съвсем друга бира.За нея е важно да каже ето предприех мерки.Кмет вирус може ли да спре?!Абсолютни панически действия за да не я изгони народа с камъни!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за нас родителите е важноДа ходим на кафенце сьс приятелки в мола а после на барАко не мьжьт ми да го гледа
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 44Еми аз ли давам пример със война или ти? Раздвоение на личността ли имаш, или забравяш какво пишеш 5 минути след това?Аре бегай улево! Крий се под кревата, облечи се в скафандър ако те е страх, остави нас нормалните да си живеем живота без мерки, без маски без пpocтотии!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледат какво правят по Европа и копират.Реално никой не знае какво да прави и мерките са панически по цял свят.Ограниченията и затварянето може да забавят вируса,но няма да го спрат.В момента в който пак се отвори всичко пак ще тръгне заразата.
39
3
 
11
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Селянката от една глупост на друга. Дано се маха по-скоро че унищожи София.
38
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ МОМЕНТА САМО СЕ ОПИПВА ПОЧВАТА!!!ПЪРВО ВЕЧЕРЕН ЧАС ЗА РЕСТОРАНТИТЕ А СЛЕД КАТО ГИ ЗАТВОРЯТ ЩЕ ИМА ВЕЧЕРЕН ЧАС ЗА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ЦЕЛТА Е ПРОТЕСТИТЕ ДА БЪДАТ КРИМИНАЛИЗИРАНИ И ТАКА НАПЪЛНО СПРЕНИ!!!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв вечерен час.Затваряййййййййййййййййй!!!И държава да си влезе във функции да помага .Нали за това ще се дадат пари от Европа!
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 30А сега каква война има бе, нещастнико???!!!
35
1
 
1
 
! Отговори
ХАхахха преди 3 години
На Елена ѝ е лесно, тя си дига кривите крачета и не мисли, ама ще настане глад и за кофата между краката
34
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 35Нека да го кажа така: Ако бяха казали същото за някой щам на грипния вирус, че "яко ще се мре", и че трябва да ходим навсякъде с маски, и че "този починал от грип H1N1 с придружаващи заболявания диабет и миокарден инфаркт", то тогава масово хората също нямаше да вярват, че съществува грипен вирус H1N1.Освен това не съм съгласен че не вярват масово.И освен това, жена ми например е с алергичен ринит, и колкото пъти сложи маската правилно започва да киха и да плаши хората наоколо!
33
13
 
12
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Ресторантите трябваше да се затворят още миналия месец, закъсняха, но е радващо, че до дни ще има пълен локдаун и затваряне на страната ! Да се надяваме този път да е за дълго поне до април-май месец догодина, за да са ефективни мерките, какви са тези смешни ресторантьорчета дето циврят, какъв е тоя бизнес дето ако не работиш 1-2 месеца и фалираш, ами това е показателно, че не ставаш за тая работа и по-добре да фалираш и освободиш път на платежоспособните и адекватни собственици ! Ай сик.тир !!
32
2
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
*** какво ли няма да измисли, за да оправдае забавянето на "ремонтите" си... Западния парк го очаквайте за внуците, метрото за техните деца. Разбира се заради ковид кризата и качеството на строителните дейности пада, защото най - добрите работници са болни, преди улиците и булевардите изкарваха 2 -3 години, сега се очаква 6 месеца...
31
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече ограничения и забрани въвеждате, толкова повече ще нараства и броят на нарушителите, при това пропорционално на наложените нови забрани и ограничения.Докато накрая вече никой няма да ви спазва малoyмните мерки!!!
30
0
 
9
 
! Отговори
Klinghoffer преди 3 години
Ресторантите и сега имат работно време. Отделен въпрос е колко го спазват...