Обмислят въвеждане на вечерен час за ресторантите в София

Нощните барове нямат право да работят, но има нарушители
Обновена: 30 окт 2020 10:52 | 30 окт 2020 10:22, Нели Христова
114
Обмислят въвеждане на вечерен час за ресторантите в София
Снимка: БГНЕС

Краен час за работа на заведенията в София ще бъде въведен по-късно днес. Очаква се Софийският оперативен щаб да определи до колко часа вечер ще бъде разрешено на ресторанти и заведения да работят в столицата, както и откога да се въведе мярката. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Не става дума за въвеждане на вечерен час, а за работно време, което да е приемливо и за собствениците на заведения. Става дума за ресторанти и заведения, които могат да осигурят необходимата дистанция. Ще разговаряме и с браншовите организации и се надявам заедно да намерим решение", обясни Фандъкова.

Причината за въвеждането на новата мярка в столицата е, че четвъртък вечерта при проверки на СДВР на нощни заведения, които трябва да са затворени, са установени нарушения.

Фандъкова отново обяви позицията си, че към момента детските градини не трябва да бъдат затваряни, както и малките ученици трябва да продължат да се обучават присъствено в училище, защото за тях това е важно.

"Надявам се да имаме задържане на броя на заболелите. В София има лек спад на новозаразените за последното денонощие, но отчитаме трайно увеличение на броя на хоспитализираните и на пациентите, които са на интензивно лечение", каза Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
15
 
11
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Пълна едномесечна карантина за цялата страна и КПП ще оправят нещата.Ненаядоха са тия собственици на заведения и ресторанти .
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей атанасе в карлуково брат ми, там ше си в изолация с меки дрехи и стая, няма вируси, дават хапчета, добре ще ти е!
27
5
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
ФанДУПКОВА = изтрещяла гербоселска ковидсектантка и учителка по руски
26
4
 
11
 
! Отговори
Безумие преди 3 години
Какви са тези глупости?!Ако влеза в ресторант в 12ч и седя до 18ч по-малък ли е риска от заразяване от колкото ако отида в 21ч и изляза в 23ч?
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как можете да търпите подобна тирания в 21-ви век? Какви са тези маскирани муджахидини, които сте избрали да ви управляват и да ви фалират бизнесите? Вие изобщо не сте у ред, като общество.
24
11
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна подкрепа за госпожа Фандъкова и Националния Оперативен Щаб -НЕЗАБАВНО ЗАТВАРЯНЕ НА ЦЯЛАТА СТРАНА, ЛОКДАУН, КПП-ТА И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ШАРЛАТАНИНА МАНГЪРОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КАКВО ДОЖИВЯХ ДА ИМАМЕ ВЕЧЕРЕН ЧАС КАТО НЕПОСЛУШНИ УЧЕНИЧКИВЕЧЕРЕН ЧАС Е ИМАЛО ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките в Мон и РЗИ проспаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвет как да запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В такива ситуации би следвало политиците да се вслушват в специалистите а не да използват ситуацията и да действат според настроенията.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре има чалга парти в студентски град почти всички смениха часовете на отваряне. Започва в 11 сутринта, та мерките на са им само бутафорни и на хартия. За това сме и на това дередже.
19
0
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
До АнонименДали се спазват мерките е въпрос на лична отговорност!Обаче в България и това се политизира, тези, които не са на власт,непрекъснато говорят срещу мерките, макар всички да сме сигурни,че ако те управляват ще провеждат същите мерки.
18
7
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
До УжасДа, не много, ама много, много сме зле в София. Изключителен брой нагли хора се правят на герой, "Тия-яяя ли ще ми кажат". Имам млада колежка, която буквално се кефи, как почти всяка вечер ходи по купони, партита, и нали си представяте, колко много хора се събират, разбира се без маски, да не говорим за дистанция. А като стане съвсем зле и каратинират града, първи ще пищят за нарушени права. Заслужаваме да ни запечатат като Ухан. В момента там няма нито един заразен, градът е 11-милионен
17
0
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
До Анонимен Не мислите по-този начин, когато става дума за плащане на данъци, все големи ви се виждат. Половината в тези заведенияработят или на сиво , или на минимални заплати за бранша, върхукоито плащат данъци, а останалото на ръка. Да не говорим, че сана абсолютна печалба, така, че собствениците биха могли да плащат на своите работници поне една част от техните възнаграждения, такаили иначе им ги дължат, а не да реват за неправомерно високите сипечалби!
16
2
 
12
 
! Отговори
Спенси преди 3 години
В Моква има 4 нощни клуба а тука на улица има по толко и се питам къде пият повече тука или там ?Криза било а имат пари да висят по заведенията ?
15
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
ТЕ ОТДАВНА ТРЯБВА ДА СА ЗАТВОРЕНИ ОТ ХЕЙ РИОКОС !!!ТАКИВА МИЗЕРИИ НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА КАТО ТУКА В КУХНЯТА НА ЗАВЕДЕНИЯТА !!!!НА ЖИЛИЩНО МЯСТО ЩЕ МИ РАБОТИ СЛЕД 22 ЧАСА АМА ДРУГ ПЪТ НИКЪДЕ ПО СВЕТА ГО НЯМА !!!НЯМА ЛИ КАКВО ДА РАБОТЯТ БАРМАНИТЕ И сервитьорките ТЕ ЗА ДРУГО СТАВАТ ЛИ ?ДА ХОДЯТ САНИТАРИ В БОЛНИЦИТЕ И ТОГАВА ДА ВИКАТ НЯМА ЗАРАЗА ТАМ СЕ ТЪРСЯТ ХОРА КАКТО И ПО МАГАЗИНИТЕ ПРОДАВАЧКИ !!!КОЛКО ДАНЪЦИ ПЛАЩАТ ИЛИ САМО ТОЧАТ ДДС КОЙТО ЗАРАДИ ТОВА ИМ ГО НАМАЛИХА ПОНЕ ДА ВЛИЗА НЕЩО В ХАЗНАТА
14
4
 
4
 
! Отговори
68 преди 3 години
и ти повече няма да си кмет, доказано некадърна, но нагрухала
13
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собствениците на засегнатите заведения и служителите работещи в тях трябва да получават обезщетения.Ако не получават обезщетения от държавата имат пълното право да си работят.
12
11
 
9
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Фандъкова, добре, разбрахме за ресторантите. Но само докога ще си затваря очите за ***.Т.А..., която всяка вечер неразрешено затваря кръстовища, хората не само не могат да се приберат нормално в студа, а и тези платени откачалки БЕЗ маски РАЗНАСЯТ коронавируса. Каква е файдата от затворените вечер ресторанти, като тези ненормалници се събират като на панаир, и никой не ги санкционира. ДОКОГА??? Жандармерията за какво е, тези платени катунари са заплаха за националната сигурност.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп го каза че ако кандидата на демократите Байдън спечели ще има нов локдаун.В Сащ в момента откъм лечение пациентите получават по-добро лечение от тези в България.
10
5
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Още от снощи доста барове и дискотеки си работят в София! Безумие! Пускат се на работно време на кафенета, правят вечерни партита от 20 часа до към 23. Не знам... И то не само дупките в студ град, а и уж читави пиано барове по центъра. И не е лъже, обявили са си по фейсбук страниците даже партитата. Уикенда ще има и за Хелоуин. И стотици *** им се кефят, как са успели да заобиколят забраната и, че са супер тарикати и било яко! Сами ли искаме карантина? Толкова ли сме зле?