Ресторантите и баровете в София ще затварят в 23:30 ч. от неделя

Това е поредната мярка с цел да се ограничи разпространението на коронавируса
Обновена: 30 окт 2020 16:45 | 30 окт 2020 16:30, Камелия Цветанова
100
Ресторантите и баровете в София ще затварят в 23:30 ч. от неделя
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ресторантите и питейните заведения в София ще работят до 23:30 ч. съгласно заповедта на министъра на здравеопазването до 12 ноември. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова след заседанието на софийския оперативен щаб в социаната мрежа Facebook.

Още по темата

"Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и Столичната здравна инспекция миналата нощ установиха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения. Проверките продължават и през следващите дни, а заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб", пише още Фандъкова.

Тя разяснява, че целта е "с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна".

За изминалото денонощие в София са регистрирани 1048 нови случая на заразени с COVID-19.

"Тревожен е фактът, че нараства броя на хоспитализираните - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение. Затова, отново призовавам всички, да спазваме мерките. Да носим маска на закрити обществени пространства, в това число в градския транспорт и в магазините, в които пазарувате. Да спазваме дистанция от поне 1,5 м винаги, когато е възможно, включително и навън. Да мием ръцете си с вода и сапун. Правилата не са трудни, но намаляват в пъти вероятността от заразяване. Само заедно можем да намалим темпа на заразяване и така да дадем възможност лекарите ни да лекуват болните ефективно", апелира отново Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В баровете се дезинфекцират. Няма логика да ги затварят по което и да е време. Ако искат да направят нещо полезно, да предупредят хората, че от 3 ноември затврарят всичко за две седмици. Да подпомогнат тези, които нямат средства с храна и лекарства. И за две седмици никой да няма право да излиза. Но трябва да отганизират доставки на храна по домовете и медицински грижи. Границите се затварят до пролетта и спират всички полети от чужбина.
83
2
 
2
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Путин е "виновен". В соца за седмица щяхме да се справим с вируса, както в Китай.
82
2
 
6
 
! Отговори
юдо-масонския план преди 3 години
за ликвидиране на бялата раса и западния начин на живот са в ходизмислената пандемия е само началотоскоро ще ви обявят и военно положениепостепенно Европа ще се превърне в един отвратителен евреиски кибукнаселен с роби тънещи в нищета и необразованост
81
2
 
4
 
! Отговори
истината преди 3 години
А преди 23:30 вируса не се ли разпространява?Или затваряйте или не се правете че правите нещо за спиране на разпространението.
80
4
 
1
 
! Отговори
Ураааааааааааааааааа преди 3 години
Край на закрити и откритите Партийни събрания, колективите, сборищата,конгреситеОстанаха само манифестациите и протестите на БКП и те ще минат по реда си.
79
4
 
3
 
! Отговори
старата песен преди 3 години
Като през татово време за да могат рано да отидат на работа!Същото беше и в българската телевизия.Добре, че слушахме радио Свободна Европа и музикални предавания по ефира!
78
6
 
11
 
! Отговори
алибегов преди 3 години
не не и не! баровете трябва да работят! те са основа на икономиката там работят 450 хиляди души с семействата това са милион и половина българи!Ще излезем на протест и ще ви пометем!!!
77
5
 
12
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 3 години
Съветвам Фандъчка да спре да пие безразборно психодепресанти, а най-накрая да отиде на психиатър, защото отново ще нареди да се махнат пейките в парка!
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Трети Март, Лазаровден, Цветница и Великден, дойде време за тормоз на българите и в Деня на народните будители. Добре че беше края на Рамазана, та покрай него поне 24-ти Май мина между капките.
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей, гадин.ки, бе... за има-няма седмица успяхте да обработите масовото съзнание и да внушите драматичното "учениците са виновни, училищата са развъдник на заразата" (което, впрочем, няма нищо общо с РЕАЛНОСТТА), а спасихте собствените си и на аверите си бизнеси с такива трагикомични "мерки" като затваряне в 23.30
74
4
 
23
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Значи до 23.30 вирусът няма да ни лови, но в 23.31 става жална майка, така ли да се разбира? Типично по български - важното е да се отчете дейност.
73
3
 
19
 
! Отговори
681 преди 3 години
Признавам си, че до ден днешен не бях схванал, че КОВИ 19 се разпространява след 23:30 ч., но щом даскалицата така казва, значи е вярно...
72
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички тия още ли не са хлопнали кепенците?Кога ще ви уврат кратуните,че без кръчми и чалготеки ще оцелеем някак си,ама виж без нормално функционираща държава едва ли,а както виждаме съвсем скоро всичко ще отиде по дяволите!
71
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брутална мярка срещу ковид разпространението - ресторантите ще работят до 23.30 - кажи-речи до колкото си работеха и досега. Просто ги погъделичкаха.
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световните сили ви изиграха. Трябваше им икономическа криза и я получиха. Знаеха, че, папаи такива, няма да си седнете на *** и да се държите като разумни хора, а ще сте на въпреки и кой си ти, че ще ми кажеш. Сега, понеже сте много умни, няма два месеца да сте под карантина и да сте забравили, а поколения ще плащат заеми....
69
4
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
В заведения ходят приятели и роднини, които или по принцип живеят (работят) заедно, или ще се видят на друго място. Като затворят дискотеките, младите ще се събират по общежития и къщи в много по-малки помещения, с нулеви предпазни средства, а на сутринта ще се изсипят в метрото!Аз не виждам логика - препълнено метро сутрин, наблъскано с непознати, но празни заведения, където обикновено ходят роднини, колеги и приятели, които по принцип си живеят (работят) заедно.
68
3
 
14
 
! Отговори
моля? преди 3 години
При това за което говорят в Държавата, ресторантите ще трябва още в 20.00 чос до са затворили.Тези които искат купон, хайде в къщи покрай масата и камината.
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа.....Той ковида спи до 23.30,после се облича и излиза да купонясва..хахаха.Аман от глупави наредби.Като ще затваряш,затваряй!Какви са тия половинчати,безмислени мерки???
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "мярка" ли е? Та те ресторантите и досега си работеха до 23-24 часа, а някои и само до 22! Или това е само да си пишем точки?
65
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
23:30?! Защо изобщо рестарантите ще работят. Пределно ясно е, че този час няма да се спазва. Затваряй и толкова!!! Пределно ясно е, че до 2 седмции отново ще сме затворени вкъщи, благодарение подобни своеволия- аху ихи по кръчмите.