Фандъкова поиска проверка на Четвърта градска болница

Столичният кмет се съгласи с мнението на здравния министър
31 окт 2020 20:48, Петя Славова
32
Фандъкова поиска проверка на Четвърта градска болница
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на искането на здравния министър проф. Костадин Ангелов за оставка на директора на "Четвърта градска болница".

Това се случи след репортаж, при който се вижда отказ на пациент с коронавирус да бъде приет в болничното заведение.

Още по темата

На страницата си във Facebook Фандъкова написа: "Напълно подкрепям позицията на министър Ангелов, че болници, които отказват да разкрият легла за КОВИД, не трябва да получават финансиране от Здравната каса. Днес цената на успеха ни се измерва със съпричастност, отговорност и дълг, от всеки, в това число и собствениците, и директорите на болници. 

Общинските болници в София се включиха в лечението на КОВИД-пациенти от самото начало. Втора градска разкри едно от първите отделения в страната, въпреки страхът на част от персонала. Останалите, в това число и Четвърта, се включиха с отделения за КОВИД.

Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна помощ в Четвърта градска, показва проблем, който „системата“ трябва да реши. Не може пациент, за който лекар е преценил, че се нуждае от болнично лечение, да бъде връщан от лекари. Не може да се търси документ на хартия, при положение, че болницата има електронен достъп. Поискала съм обяснения от директора на болницата д-р Аркадий Иванов и настоявам агенция „Медицински одит“ да извърши проверка. Директорите на болници носят отговорността за това да има ясен протокол за работа.
В момента ние се нуждаем от всеки един лекар, сестра и санитар, които влизат в отделенията с КОВИД. А редът и дисциплината спасяват животи."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
Бг Организация преди 3 години
С тази "организация" ще умрат много поради отказ от медицинска помощ. Повечето ще са без ковид или ще са го пипнали в смесена болница за да ги довърши.
10
7
 
4
 
! Отговори
Все пак преди 3 години
Кмета правилно не се е включила в искането за оставка на директора на болницата. Не може във време на недостиг на медици да се искат оставки на лекари и управлението и да се смени, няма магазин за лекари и медицински сестри. Хората да си опичат акъла, че да не се включат в групата на потенциалните " много хора яко ще измрат". Колкото и да не им харесва на много от вас, но медицината също си е бизнес зависещ от правилата на пазарната икономика.
9
7
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Да подадем оставка за да дойдат комунистите,? Никой от нас лекарите не е по-подготвен как да лекува болните, тези които ни искат оставката са платени от Дубай. Те може и майка си да не харесват.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКОЙ ОТ ТВЪРТА ГРАДСКА БОЛНИЦА НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВСКА ЗАЩОТО СЕМ ОТГОВОРНИ АКО ПОДАДЕМ ОСТАВКА БОЛНИЦАТА ЩЕ СЕ СЧУПИ, САМО НАШИТЕ ПАЦИЕНТИ МОЖЕ ДА НИ ИСКА ОСТАВКАТА. ОТ ЗАМЕРЯНИ СЪС ЯЙЦА ЗДРАВНИ МИНСТИРИ АКЪЛ НЕ ЩЕМ КАК ДЕ СИ ВЪРШИМ РАБОТАТА
7
1
 
17
 
! Отговори
Бау преди 3 години
и *** продължава да рискува. Нещата станаха такива, че човек даже и леко да се влоши може и да не го погледне никой ... Трябва да си пълна лимонка да не се пазиш.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам разследване на калинки и други от флората и фауната! Не човекът ви е виновен, че сте се хванали за тая пуста власт и нямате топките, за да вземете необходимите мерки. Нито той е виновен, че вие изгонихте младите лекари и сега в Бг повечето са 55+. Искам народен съд за вас!
5
6
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП -МИЛИАРДЕРИ преди 3 години
До Анонимен А от други болести ,не се ли разболяваме ,другарко Фандъкова ?И ще спрат ли ,частните болници ,които отказват да приемат болни ,планирани операции , хеле пък да разкрият легла за ковид ? Що се правите на блъснати от валяк ,другари *** ,регенерати от БКП-ГЕРБ.
4
5
 
13
 
! Отговори
стоян преди 3 години
При това положение оставката на корумпираното правителство е най-малкото.Крайно време е съд,присъди и затвор.Всичко е сринато,а тия ми се обясняват.Срам и позор.
3
2
 
21
 
! Отговори
един преди 3 години
Всичко дойде от училищата и заведенията.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките просопаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвет как да запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората умират, защото не получават навременна и адекватна медицинска помощ. Когато се почуствах зле и отидох на лекар не ме тестваха, като се влоших знаете ли какво ми казаха от бърза помощ?! - "След като нямате затруднение с дишането няма да дойдем, няма нужда и от тест!... Личната лекарка, която по наредба е длъжна да ме прегледа и лекува, също отказа.Сама търсих доктор, който да не ме "отсвири" Сега се замислете, кой отива в болница ... аз ще отговоря, само хора пред умиране