С фиш на стъклото ЦГМ ще глобява и неприсъствено

До момента фишовете се пишеха само в присъствието на водача
Обновена: 4 ное 2020 19:56 | 4 ное 2020 19:53,
28
С фиш на стъклото ЦГМ ще глобява и неприсъствено
Снимка: БГНЕС

Ще глобяват с неприсъствени фишове шофьорите, които са паркирали неправилно или извън "Синя" и "Зелена" зона. До момента фишовете се пишеха само в присъствието на водача на автомобила. Освен на колата неприсъственият фиш ще бъде изпращан и по пощата.

Самият процес на издаването на фишовете е дигитален. Контрольорите на Центъра за градска мобилност, които ще бъдат с отличаващи се униформи, разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша в найлонов джоб, за да бъде защитен от дъжд и сняг. Всеки водач, който е нарушил правилата ще може да плати санкцията по сметка на Столичната община в 7-дневен срок или когато заплаща своите данъци. Санкциите са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева. За паркиране на тротоар глобата е 50 лв., а за инвалидно място 200 лв.

"Тази функция на ЦГМ ще позволи да се реагира на многобройните сигнали за неправилно паркирали автомобили, които пречат на движението, затрудняват трафика, блокират обществения транспорт, на достъпа до институции или паркират в паркове", коментират пред "Монитор" от общината.

Първоначално проверки за неправилно паркиране ще се извършват по основните пътни артерии, където се движи градския транспорт, уточни зам.-кметът по транспорт на София Кристиян Кръстев, който обясни, че има десетки сигнали за паркиране върху велоалеите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетиха се най -после Иначе е голяма глупост - водача стои в заведението , пие си кафето и се смее на катаджиите дето се въртят около колата му и чакат да се появи че да му пишат глоба
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ща пиши ама ла бъхте
22
1
 
4
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Само да питам:Каква институция е ЦГМ и на какво законово основание има право да глобява. ЦГМ и Столична община, НЕ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!!!
21
2
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Аз зареждам магазини и заведения с голям бус според вас дали има винаги свободно място.Това не е нормално в тая държава правят си каквото им хрумне
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко НПО та, чрез общината прокарват ликвидация на частния автомобил като такъв. Авто_мразците по примера на оная Грета ще ни върнат в 16 век, пеш или на кон ако имаш конюшня.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Центъра за градска мобилност трябва да разформирова, в почти военно време тия келллеши си позволяват да тероризират 2 милионен град. Фандък давай си оставката краддло.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора докога ще спим и търпим, това е нарушаване на правата ни,позволиха презастрояване на София, няма парко места и сега обиране на населението до дупка. Ножа вече е до локална. Ковид 19 или бавна смърт чрез гладуване, разлика няма.
17
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
...никой не може да се разпорежда с нея,освен собственика й.Слава Богу,както казах,стана някакво чудо и таяизгъзица някакси изчезна...Та:-Глоби за неправилно паркиране добре,но ако никой не е помислил да осигури места за паркиране излиза,че това решение е поредния напън не само да се тормозят хората,но и да се пълни бездънния бюджет на общината...впрочем,за елементите,които нямат никаква идея за справяне с тежкия трафик, остава най-лесното:-ГЛОБИ!
16
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не знам как е в София,защото отдавна не съм стъпвал в това "Врящо гърне"Но тук,където съм,стана някакво чудо:-Съвсем доскоро ЧАСТНАТА фирма на известна "бизнисдама" беше наблъскала НАВСЯКЪДЕ ЗАБРАНА не само за паркиране,но дори и за спиране.Имаха си "нарочни" агенти,които следяха кой къде спира,съобщаваха на "фирмата" и за две минути "паяка" пристигаше и ти вдигаше колата.Нещо,което е абсолютно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,защото частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА,тоест НИКОЙ не може да се разпорежда
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният грабеж. Къде са паркингите, които ги има във всеки нормален град? В България, вкл. и в София, личните коли са значителни по-малко в сравнение с нормалните държави в Евриоа, а места за паркиране няма. С глобите нещата се влошават, а не се решават
14
4
 
9
 
! Отговори
АнатемаНаСашоНереза преди 3 години
Понякога се питам:Що за Ид иот,Про стак и комп лексар трябва да е един човек, за изкарва хляба си в градската дебилност !?
13
2
 
7
 
! Отговори
АнатемаНаСашоНереза преди 3 години
Понякога се питам:Що за ***,*** и комплексар трябва да е един човек, щом изкарва хляба си в градската дебилност !?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да те конфискува Рогатия.
11
3
 
10
 
! Отговори
Лойко се ненаяде преди 3 години
Хунтата щави, граби, бръсне, стриже и дере!
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е тарикатите да почнат да си плащат, направо конфискация на място на наглеците които блокират цялата лента да си вземели кафе!?!
9
2
 
7
 
! Отговори
Дават ли 10% преди 3 години
На контрольора? Ако дават, искам да работя в ЦГМ като извънщатен сътрудник.
8
12
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Разбирам че за много от бългалорците колата е смисъл на съществуването.Днес гледам един чичак подпрял капака на едно БМВ с тояга и ровчи нещо из допотопния дизелак. Колата беше за скрап, а той я гали както не е галил жена си след сватбата.
7
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
средна скорост в София - 16 км/час шестнадесет км. в час. Имайте си и ферари ако искате плоски глави - това е по бавно от трамвая.Паркинг във Виена 40 евро на ден близо до центъра - задръствания няма.колите в София трябва да намалеят наполовина и това може да стане само като е СКЪПО да държиш кола в града.
6
11
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Късно е либе за китка.В София колите са повече отколкото могат да се паркират законно. Няма бял град по света в който да можеш да си държиш кола за 300 лв. на тротоара пред блока.Колите трябва да станат наполовина но като ги накарате да ги пратят за скрап ще ви бият по простите глави щото допуснахте тая скрап от автоморгите да я докарат тук срещу последните си евра.
5
4
 
22
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Тая почти частна фирма Паркинги и Гаражи, съдът я обяви за нелигитимна, ама капачката е за милиони годишно и я оправиха. Значи улиците са обществена собственост, строени са с наши пари, и идва някой и казва няма да паркираш тук безплатно. ОК ама колко години дерете кожи?!? Един паркинг направихте ли? Само лапаница, къде да паркират хората? На околоМръсното ли? Не случайно един шеф там изгоря у тях си. ЛаПАЧКАТА е голяма.