С венци почетоха паметта на загиналите герои за Отечеството

Радев и Каракачанов присъстваха на събитието
Обновена: 7 ное 2020 13:41 | 7 ное 2020 13:14, Ния Христова
12
С венци почетоха паметта на загиналите герои за Отечеството
Снимка: БГНЕС
С поднесени венци и на колене присъстващите на панихида в столицата почетоха паметта на загиналите герои за Отечеството, пишат от Агенция "Фокус". Като всяка година военният ритуал - панихида за Архангелова задушнита се проведе година пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища. Събитието започна с химна на България, а след тове бе отслужена панихида в памет на всички загинали български войни. 
 
Президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъстваха на събитието. Представители на Националната гвардейска част също бяха част от събитието.
 
Венци и цветя бяха поднесени от името на президента Румен Радев, от председателя на парламента Цвета Караянчева, от министър-председателя Бойко Борисов, от министъра на отбраната, от началника на отбраната, от кмета на София, от ПГ на ГЕРБ и други.
 
Архангелова задушница често е наричана и мъжка или войнишка. На този ден Българската армия почита загиналите български воини. Ритуалът се провежда от 1924 година. Бил е прекъснат през 1946 година.
 
В молитвите се сещаме за мъжете на България, останали в Македония, по сипеите на Мека Црев и Гургулят, край Булаир, Чаталджа и Люлебургас, в равните полета на Добружда - край Кубадин, Кочмар, Карапелит и езерото Туркоайа, в Завоя на Черна, край бреговете на Дойран и по скалите на Мокра планина и Галичица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
що е Освобождението? преди 3 години
До братушките ни!Освобождение под маската на окупацията над 200 години
10
0
 
3
 
! Отговори
Ф.Достоевски преди 3 години
Генерал Румен - нашият Родион Разколников пак е бил без маска
9
1
 
2
 
! Отговори
наборни роби преди 3 години
До храбри бойци смеБКП ни превърна в еничари воюващи за чуждо отечество а сега посягат на паметта им!
8
0
 
3
 
! Отговори
храбри бойци сме преди 3 години
Но генералитета ни проваля с национални катастрофи и предава на окупаторите!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До братушките ни!По техен пример Бойко напълни България с престъпниците на страната и ни управлява
6
2
 
4
 
! Отговори
братушките ни! преди 3 години
От майките ни взимаха и в ковчези ни връщаха в защитата на чужди отечества!Царската ни армия дадоха за курбан на руснаците през т.н. Отечествена война.В страната ни останаха съветските мародери и окупатори 5 години да ги хранимЗлатото,архива, и фабриките ви заминаха за СССР и оставиха на власт убийците от БКПОще от времето на Екатерина до днес само ни ограбват материално и морално!
5
0
 
6
 
! Отговори
Мун.чо избяга преди 3 години
А Мун-чо се уплаши от многото микрофони и камери и преди да свърши церемонията избяга. защото се страхува от въпроси. Той говори само пред Божков ТВ, защото предварително договорат въпросите.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стефан Христов.Така е, тук не става въпрос само за казармите на социализма, а за изобретателите на наборните армии от съвременен тип, които поради своята многочисленост доведоха до избиването на повече от 50 милиона мъже за геополитически интереси в двете световни войни. Ако не си се интересувал, ще се изненадаш кой е главният изобретател. Франция е водещият шофьор в наборната робия.
3
1
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Hия, Арахангелова Задушница не е военен ритуал, а църковна служба. Ама като си плоста кутка няма как да знаеш това. Много жалко е!
2
2
 
5
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Анонимен 1, що за безродник си ти?!...Тук не става дума за наборните войници при социализЪма, нито за онези, които "принуждаваха ги насила да живеят и насила да умират за геополитически интереси, нямащи нищо общо с техния роден край" а за всички воини, паднали за свободата на Майка България!Посочи ми Отечество, което не почита своите герои, които са го защитавали! /И това ли наричаш "робовладелска индоктринация"?!/ Ако успееш и си обективен, залагам си главата!
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази робовладелска индоктринация няма край. Превръщаха младите мъже в наборни роби, заставяха ги да предават телата си като обществена държавна собственост, заставаха ги в унизително за всеки човек безпрекословно подчинение, принуждаваха ги насила да живеят и насила да умират за геополитически интереси, нямащи нищо общо с техния роден край, а сега се гаврят и с тяхната памет с помощта на православния ортодокс.