Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!

Отпускат повече пари за още covid-зони и за медиците
Обновена: 8 ное 2020 20:23 | 8 ное 2020 18:07, Веселина Йорданова
243
Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки трети българин е с коронавирус при тестване, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на пресконференция.

Още по темата
От две седмици двуседмичната заболеваемост е над 300 на 100 хил., съгласно нашия план правим реорганизация в медицинската помощ, каза Ангелов. По думите му навлизаме в сериозната фаза на епидемията.

Новите мерки ще бъдат до края на годината и са в размер на 80 млн. лв. Министърът каза, че утре ще има извънредно заседание на МС по тях.

В етап доболнична помощ за укрепване капацитета на общопрактикуващите лекари 5 млн. на месец ще бъдат отпуснати допълнително. На всеки общопрактикуващ лекар по 1000 лева, съобщи Ангелов.

В ДКЦ-тата в София и в по-големите градове, където натискът е изключително голям, ще бъдат разкрити допълнителни Covid-зони, в които ще работят лекар, сестра, лаборант. На месец това прави около 3 млн. лв. Екипът там ще получава по 1000 лева допълнително и 10 лв. за преминал пациент, съобщи министърът.

В лечебните заведения капацитетът за поддържане на готовност на легла ще бъде увеличен от 10% на 20%.

50 млн. лв. ще бъдат отпуснати за укрепване на тези структури. С 15 млн. лева ще бъдат закупени антигенни тестове за тестване на пациенти.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е Вуте
213
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете всички чалготеки. Най-добре завинаги
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 202Ми ходи там да цоцаш, безделник.
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 211Стига само сте гледали в паничката на другия и сте хленчили. Безплатен обяд няма. Тия раздадени пари ще им излязат през носа идните десетилетия. Хич не ми хвалете схеми за насърчаване на безделието и паразитизмa, че всички видяхме докъде водят те.
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така всеки трети българин е положителен? Те не правят тестове на произволен принцип, на хора, хванати от улицата, а тестват огнища. От това не може да се вади такова заключение. Излиза, че пътувам в метрото с минимум 20 заразени в близост до мен
209
1
 
0
 
! Отговори
До 221 преди 3 години
Ами, както е тръгнало, нищо чудно да се окаже прав.
208
0
 
4
 
! Отговори
дърводелец преди 3 години
До 223 българкаПредлагам му "дървен" чувал, ще му пасва
207
0
 
9
 
! Отговори
българка преди 3 години
А пари за чували предвидихте ли ? Този сега се хили лицемерно и се прави на добър. ДА, АМА НЕ ! Никой няма да забрави с каква злоба и удоволствие се изтъпани сутринта на Цветница и вместо добро утро ни заплашваше, че нямало да му стигнат чувалите за труове. Споко бе мишко, за теб ще има чувал !
206
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 3 години
50 милиона лева са само за големите болници. Малките болници/ 20% от леглата са с пациенти с коронавирус/, които лекуват пациенти с коронавирус, с какво са подкрепени в тези условия? При тях има по-голям проблем с персонала и се работи по-трудно.
205
6
 
5
 
! Отговори
светнат преди 3 години
Министърчето се крие зад средни цифри за страната и не смее да обяви брой заразени за 14 дни за София. А цифрата гони 2000 на 100 000 човека. Далеч по удобно е да се каже средно 300, нали
204
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Превенцията при - свети петър
203
3
 
10
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Какво сте се разревали за здравната система ?! В крайна сметка лечение няма. Всеки оздравява сам или умира сам. Щом лечение няма, щом няма хапче срещу този вирус, значи лекарите са без значение.
202
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко трупа са днес?
201
15
 
21
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Да не забравите да осигурите музика по стаите... кючек без музика не вървиОх, и ангелов - няма ли поне един лекар около тебе да те светне че наличието на антитела означава образуване на имунитет? Или партийната линия не е такава - трабва хората да се мачкат до дупка? А кой ще ви работи тогава, бре *** гнycни?
200
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли сънувате някакви болни? Болните са тук в коментарите. Хипохондрици и страхливци, психично болни.
199
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се локдаунем какво ще ядем?Кой ще ни храни, кой ще храни децата ни?Гербавите ли?Айде мерси...
198
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия затвориха, но осигуриха на хората 80% от доходите им досега, без да работят. Навсякъде в демократичните страни раздадоха милиарди на хората.Тук дебели прости и алчни мутри пълнят чекмеджета.
197
11
 
12
 
! Отговори
До 211 преди 3 години
Като зомбирани сте това ковидианите, ей.. Как пък всички едно и също пеете, като на литургия?"Мангъровците еди кво си, в болниците няма места за нас, няма грип, кръвната група и зодията са важни, всички сме прецакани, другите са безотговорни, ей сЯ вдигам скандал на тия с маската под носа.."Как не ви е срам бе? Мърморите злобно кои са и какви са хората в болниците.. Лицемери, псевдо хуманисти или с една дума- страхливци, вижте се хубаво отстрани! Айде мноо ви здраве!
196
13
 
14
 
! Отговори
До 206 преди 3 години
Всеки трети от тестваните казаха,чети по добре,не се излагай.Никой няма сметка да лъже,болниците са препълнени с "мангъри".Хората трябва да се пазят,тежеста зависи от количеството вируси които си поел.Колкото по малко,по леко ще протече,зависи и от имунната система и кръвната група.В момента няма грипна епидемия,очаква се другия месец,освен ако грипния вирус не се уплаши от коронавируса.
195
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият начин да се намали напрежението в здравната система, са строги мерки като в редица страни, затваряне на всички обществени места на закрито. Тук не става въпрос само за пари и да преместят опашките от хора от болниците, пред ДКЦ , а за това, че няма лекари и сестри, тях трябва да съхраним, за да си вършат работата. Това, което правят без да въвеждат допълнителни ограничения, е пълна глупост и безсмислица. Тук е замесен вирусолог Толупов!