Мъж с отрицателен тест и пневмония - нежелан в болниците

Дни наред обикаля лечебните заведения
9 ное 2020 08:38, Ния Христова
46
Мъж с отрицателен тест и пневмония - нежелан в болниците
Снимка: Pixabay
Мъж с тежка пневмония, но с отрицателен тест за COVID-19, дни наред обикаля болниците. Негови близки сигнализираха, че повече от седмица са обикаляли лечебни заведения, защото са получавали отказ след отказ за прием за лечение. След дни наред ходене по мъките, мъжът най-накрая е бил приет в столична болница.
 
"Първи симптоми човекът получава на 29 октомври. След два дни се влошава и не може да стане от леглото. Моята приятелка се опитва да се свърже с личния лекар, но не успя и вика линейка. Те идват и преглеждат човека, но казват, че на този етап не е за хоспитализация и трябва да започне антибиотично лечение", разказа пред Нова ТВ Галя Симеонова, която е близка до семейството на пациента и заедно с тях е търсила болнична помощ за него.
 
Близките на мъжа казват, че нямат възможност да направят тест за коронавирус и започват да лекуват болния с антибиотици. Ден по-късно не се забелязва подобрение в състоянието на мъжа и близките викат втора линейка. Медиците правят антигенен тест, който се оказва отрицателен.
Още по темата
 
"Лекарят чува някаква находка в белия дроб и казва, че човекът трябва да бъде прегледан в болница, но няма да бъде извозен с линейка, защото няма задух. Отиват в ИСУЛ, която е най-близката болница. Човекът едвам си е стоял на краката. На 30 октомври му правят рентгенова снимка, която показва двустранна пневмония. Един от показателите на кръвната картина е 21 147 при референтна стойност 500. Лекарите в ИСУЛ казват, че има съмнение за тромб", обясни Галя Симеонова.
 
Семейството посещава над 7 болници в столицата. Всичките потвърждават, че мъжът е за хоспитализация, но не го приемат, тъй като нямат свободни места. Спешният център към Окръжна болница приема мъжа, който е включен на системи след 6 часа чакане.
 
"Там лекарят казва, че при други условия, човекът е трябвало веднага да бъде хоспитализиран, тъй като е в изключително тежко състояние. В Окръжна болница също казват, че нямат места, за това човекът е транспортиран към „Токуда”, след консултация с близък пулмолог. Оттам обаче отново ги връщат в Окръжна болница. След нови изследвания отчитат, че няма няма промяна в състоянието и го изпращат отново вкъщи. На 5 ноември, чрез познат, отиват отново в ИСУЛ, където категорично заявяват, че мъжът трябва да бъде хоспитализиран, но нямат места. Отиват в СофияМед, в „Пирогов” пък е било страшен кошмар – накарали са ги да стоят със сто човека навън", разказа Галя Симеонова.
 
Накрая семейството отива в координационния център и там им казват, че единственото решение е да се направи PCR тест и да се изчака. Чрез познати семейството успява да се свърже с лекар от "Света София", който прави всичко възможно мъжът да бъде приет в лечебното заведение, след 10 дни обикаляне по болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах защо болните с коронавирусът не ги лекуват в инфекциозните болници, например тази в София? Там може да преструктурират всички отделения в Ковид-19 отделения.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те така мутрите подготвиха здравната система за епидемията.
34
0
 
5
 
! Отговори
Срам и позор преди 3 години
Провеждат абсолютен геноцид над нароса! Скоро елементарен достъп до лекарски услуги няма да има. Превърнаха всичко в търговия. Търговци на здраве забравили хипократовата клетва. Срам и позор. Господ да ни пази здрави.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богаташите не умират от този "ужашен-страшен" вирус само обикновенните хора умират.. Вирусът толкова страшен, че 80 годишен Берлускони не ще да мре...
32
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
До 22 ЕДИН час е много. Веднага щяха да я приемат.
31
3
 
9
 
! Отговори
22 преди 3 години
Ако беше Корнелия Нинова или друг поне от нейния ранг или по-горен, за ЕДИН час щеше да е настанен във ВМА
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са починали от инфаркт , инсулт,пневмония,грип и колко лева е пътеката за тях
29
11
 
3
 
! Отговори
bb преди 3 години
Вярата в доцент Мангъров си има цена, сега ще я платим...
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е просто ужасно , по телевизията постоянно обясняват, че всичко е ок. Е да ама изобщо не е, няма места и това е. Вече всеки ден дават репортажи на хора по 40-50 годинишни които дори не стигат до болница, има и десетки косвени жертви , които не получават помощ заради ковид. На първо място е живота, а после икономиката. Има още мерки които да се въведат и без пълно затваряне, и сегашните мерки да се спазват.
27
20
 
15
 
! Отговори
Владо преди 3 години
*** такива. Обясняваха ви да си носите тъпите маски и да спазвате правилата, вие се правехте на професори по всичкология. НЕ са виновни, нито болниците, нито министрите, още по-малко лекарите. Виновни сте само ВИЕ с безхаберието и егоизма си. Мерки трябваше да се спазват, за да се избегне състоянието на здравната система от последната седмица. И да - в другите държави здравните системи са по-подготвени, но също изпитват затруднения.
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не ви се налага да ходите в болница... Такава некадърност се шири сред "лекарите", че не ми се мисли.България е приключила като държава. Ние отсега нататък сме територия за ковид карантира.
25
2
 
26
 
! Отговори
Поуката преди 3 години
Хора, живеем в държава управлявана от много ниско интелигентна МУТРА, вие какво очаквате.
24
1
 
22
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
На Бойко безумията нямат край просто. Този тип за нищо не става.
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е от сега!Баща ми, светла му памет, почина преди 27 години.Обикаляхме с него болниците- никъде не искаха да го приемат!А тогава нямаше Ковид.Човекът беше 45 кила с мокри дрехи и 40 градуса температура.Идва в къщи Бърза Помощ.Лекарят беше кардиолог.Даде ни съвет да му слагаме резени лук на краката, за смъкване на температуратаи си отиде!Абсурдите е нашата медицинска система не са от вчера, а са с дълбоки традиции!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни трябват мерки! Доло Мотафчиски!
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе положението е овладяно, няма проблем... Мисля, че здравния министър трябва да си даде телефона за такива случаи, да му звънят направо на него. А и така ще е в час как стоят нещата в действителност.
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси държавата. Повечето хора ще умрат от липса на лекари и адекватна диагностика. Това е непростимо с толкова наляти пари през последните месеци
19
0
 
24
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Виждате ли ги тия кво направиха ве, всичко е коронавирус, нямаш ли коронавирус си свършен...
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им беше казал, че е братовчед на Нинова или на Бойко..
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми нали Мангъра каза да не претоварваме болниците, да се лекуваме у домА!