СО отпуска 30 000 лв. на три болници за преносими рентгенови апарати

На съвет днес ще се гласува и програмата за строителство на нови детски градини и ясли
12 ное 2020 08:34, Ния Христова
1
СО отпуска 30 000 лв. на три болници за преносими рентгенови апарати
Снимка: БГНЕС
Столичната община ще отпусне 30 хиляди лева на три общински болници в София за закупуване на преносими рентгени за диагностика при лечението на пациенти с коронавирус.
 
На заседаниета на Столичния общински съвет, което ще се проведе днес, ще бъде гласувана и тригодишната програма за строителство на нови детски градини и ясли на територията на София, съобщава БНР. Те ще бъдат изградени с отпуснатите от държавата 65 милиона лева, обяви още заместник-кметът Дончо Барбалов.
 
"В резултат на допълнителните средства е разработена програма, тригодишна, която се внася и надявам се да бъде одобрена. Слага се силен акцент на решаване на проблема с детските градини.  От гледна точка на здравеопазване има една точка, на  която аз съм вносител.  Това касае отпускане на средства за закупуване на преносими рентгени за три общински здравни заведения. Това са Първа АГ болница,  Първа градска болница и Четвърта градска.  Там се лекуват в момента болни от Covid и един преносим рентген много ще помогне дейността в тези отделения на медицинските екипи", каза още Барбалов.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СО да подават оставка, начело с кмета и зам.кметовете.