Всеки четвърти против "зелените коридори", онлайн обучението раздели софиянци

Столичани не се бунтуват срещу мерките, 35% искат още ограничения
91
Всеки четвърти против "зелените коридори", онлайн обучението раздели софиянци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заразата от коронавирус продължава да се задържа у нас на високи нива, а в обществото вървят бурни спорове дали е необходимо затягане на мерките срещу пандемията, или напротив - и сегашните са прекалени.

Мнозинството столичани определят като адекватни въведените мерки срещу разпространението на COVID в София. За сегашните ограничения има силна подкрепа. За дистанционното обучение на гимназистите има разделение сред софиянци. Мнозинството е против най-малките да минават онлайн. Това са изводите от проучване на Изследователски център Тренд, проведено сред 812 пълнолетни жители на София по телефона на 10-11 ноември.

Още по темата
То е по поръчка на Столична община с партньорството на "24 часа".

Хората, които смятат, че въведените до момента мерки в София са достатъчни, са много повече от тези, които искат още ограничения - 59% срещу 35%.

Най-голяма подкрепа сред столичани има забраната деца да ходят в молове без родител или пълнолетен придружител - 85%. Само 12 на сто са против.

За задължителното носене на маски на закрито са 80% от софиянци. Противниците на мярката са 17%. Когато става дума за маските на открито, където има струпване на хора, подкрепата спада до 65% срещу 33% против.

Цели 78% одобряват затварянето на дискотеките и нощните барове, почти толкова - 77% - ограничението на работното време на заведенията за хранене и развлечения до 23,30 ч. 1/5 от столичани са против рестрикциите за клубовете и ресторантите.

"Зеленият коридор" за пазаруване на възрастните хора се одобрява от 70% в София, а всеки четвърти е против.
Интересно е отношението на софиянци към затварянето на училища и университети. Както е известно, от днес до 27 ноември онлайн са учениците в София от 6 до 12-клас.

Одобрението е най-високо, когато става дума за преминаване към дистанционни уроци на студентите (53% "за" - 40% "против") и на гимназистите (51 "за" - 41% "против").

За по-малките ученици общественото мнение в София преобладаващо иска запазване на присъственото обучение. За прогимназистите това са 47% срещу 43% привърженици на ученето от вкъщи. Още повече - 59% не харесват идеята учениците от началния етап да останат в къщи, а 31% са за. Процентът против скача до 61, когато става дума за затваряне на детските градини и яслите, а едва 27% биха подкрепили такава мярка.

Две трети от столичани познават човек, който или е преминал през заразата, или в момента е заразен. 32% твърдят, че сред познатите им няма заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 години
Процентите не съгласни с коридорите и другите мерки са мой съселяни ,като не им изнася да се връщат от където са дошли .
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В учебника е указано BSL-3Тая омбудсманка няма шанс в съда.
64
1
 
6
 
! Отговори
Важно преди 3 години
Стига политизиране..Цитат от учебника по вирусология 2009 със съавтор доц. Мангъров:"Работата с живи човешки коронавируси изисква лабораторна защита трета степен.(BSL-3),, Стр. 151.Възможности:1.Господинът лъже,че вирусът е безопасен2. Господинът е забравила л , какво е писал 2009 г. в медицински учебник.3. Господинът е взел една пари, а друг е писал в учебника 4. Господинът е развил душевно заболяване.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, какви юнаци! Кръстници и тям подобни! Утре както и досега - мишоците цвъртяха, цвъртяха и се скриха.Нямам нищо против! Казал съм го отдавна: "Докато не са накъ**ави, няма да се оправи!". Не плюйте арабите! Спомням си как оправиха Ануар Садат! Де го този автоматчик на нашия паралел? Ами Кадафи? Макар, че не бяха прави - човекът направи много за страната си, а нашето заоблено четвъртито - само безобразия! Съд ли? Ще го изкарат психоболен и това ще е вярно! Но краят му иде със страшна сила!
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стоянстоенчо, минус ти турих заради "мутрокомунистите" Много тъъпа дума! Другият път напиши "мутрофашистите"!Има разни за бесене, ама пусти нови лицемерни времена, ще им се размине!
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте.Стига сте се шушукали.Цяло лято двайсет пияндета затваряха улиците, сега за едни противоепидемични мерки ще проучваме.Какво проучвате, като медиите ни не са български.Нали я чухме Кана Рачева. И да няма протест, ще го измислят.Йончева вече пише доноси до ЛГ дружинката в ЕП
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки е против недоразумението Мухобойко
59
5
 
14
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Неадекватността на мутрокомунистите от Герб е потресаваща.Срамно е такива индивиди да бъдат начело на държавата.Крайно време е за съд,конфискация и затвор.Време е за един единствен общонационелен бунт.Мястото на Тиквата и останалите мутрокомунисти е само и единствено при бай Ставри-в затвора.
58
0
 
4
 
! Отговори
1.5 са на краката ми преди 3 години
ДО УНИФОРМЕНИТЕ!!!!В интернет има лек за всяка болест. От капан за мишки, през кови лекове, до сгъваеми автоматични пушки.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм против зелените чорапи и партизаните, както и техните деца.
56
1
 
6
 
! Отговори
САМО ФАКТИ преди 3 години
~-,,,...__..БОКО ТИКВАТА Е МУТРО-КОМУНИСТ..__...,,,-~
55
0
 
3
 
! Отговори
Така е! преди 3 години
До Херман ГьорингВ момента хората ги е страх от Кови-19. Добро попадение, пич. Пиши повече!
54
3
 
7
 
! Отговори
венци преди 3 години
Затвор за мутрокомуниста Боко Тиквата.Срамно този индивид да бъде все още на свобода.
53
1
 
2
 
! Отговори
Боже! преди 3 години
Какво казва Ванга за 3-тата Световна Война?Помня, че казва че ще се случи? Какви други предсказания има Ванга за наши дни? До момента всичко се случва.
52
0
 
6
 
! Отговори
Херман Гьоринг преди 3 години
Преди около 75 години Херман Гьоринг свидетелства в съда в Нюрнберг. На въпроса: Как накарахте германския народ да приеме всичко това?, той отговаря:Беше лесно, няма нищо общо с нацизма, има общо с човешката природа. Можете да го направите в нацистки, социалистически, комунистически режим, в монархия и дори в демокрация. Единственото нещо, което трябва да се направи, за да поробиш хората, е да ги уплашиш. Ако можете да си представите начин да плашите хората, можете да ги накарате да правят това, което искате.
51
0
 
4
 
! Отговори
ОАО! преди 3 години
ЕДИНСТВЕНОТО ПРЕДСКАЗАНИЕ НА ВАНГА, КОЕТО НЕ СЕ СБЪДВА КЪМ МОМЕНТА Е, ЧЕ НЯМА ВЗРИВ НА ХИМИЧЕСКИ ЗАВОД В САЩ.ОЧАКВАМЕ.
50
0
 
6
 
! Отговори
УАУ! преди 3 години
ВАНГА ПОЗНАВА ЗА ВСИЧКО ДО СЕГА!ОТ ТОВА, ЧЕ ЩЕ ИЗКАРАМЕ ЗЛАТОТО И НЯМА ДА ИМАМЕ ВОДА, ДО ТОВА ЧЕ ПОСЛЕДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ЩАТИТЕ ЩЕ Е ЧЕРЕН!УАУ!!!!!!!!!!! ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНОСТ!
49
0
 
5
 
! Отговори
ВАНГА преди 3 години
ЩЕ ИЗКАРАТЕ ВСИЧКОТО ЗЛАТО ОТ ЗЕМЯТА, НО НЯМА ДА ИМАТЕ ВОДА."ПЕРНИК И КОНЦЕСИИТЕ?"ВАНГА ПОЗНАВА!
48
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И откога София е с 800 жители?
47
1
 
5
 
! Отговори
НЕ го вярвах преди 3 години
Не го вярвах, когато го четох... предсказанието на Ванга, че Европа ще стане мюсюлманска.СЛУЧВА СЕ ВЕЧЕ. ВАНГА ПОЗНАВА!