За втори ден София е със спад при заразените от коронавирус

Според зам.-кмета Барбалов мерките дават резултат
13 ное 2020 11:30, Нели Христова
50
За втори ден София е със спад при заразените от коронавирус
Снимка: БГНЕС

За втори ден имаме спад на заразените с коронавирус в София. Броят им е под 1000. Мерките започват да показват положителни резултати. Надяваме се чрез 10-11 ДКЦ-та да намалим натиска към болниците. Това заяви пред БНТ Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Вчера има 195 прегледани в COVID кабинетите. Очакваме да има хора, но с помощта на медициниския персонал от ДКЦ-та да намалим натиска към болниците, каза още Барбалов.

"Нашата цел е да създадем отделни кабинети, където пациентите да бъдат диагностицирани. 120 пациенти ежедневно се лекуват в общинските болници в София. Всички болници са се вклчюили в лечение на болни от COVID-19", отчете още зам.-кметът на София.

От днес в София учениците от 5 и 6 клас също преминват на дистанционно обучение. Целта на мерките в столицата е да не са крайни, а прагматични, уточни зам.-кмета Дончо Барбалов.

Вчера Общинският съвет даде възможност на родителите по своя преценка родителите да не пращат децата си в детските заведения, каза още Барбалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма резултат. Просто никой не се тества вече. До нова година всички ще го изкарат по един или друг начин.
6
3
 
2
 
! Отговори
София преди 3 години
Е доста добре като показател брой заразени на 100 000 грубо около 100 на 100 000. И то при положение че тестовете общо взето най вече в София хората си правят. Най зле са селата с по 100 души население и старчески дом дето от 50 45 са с коронавирус
5
2
 
0
 
! Отговори
По Ваше усмотрение преди 3 години
Ако по Ваше усмотрение заплатите отсъствие от работни места, или детегледачки, тогава ако разреши работодателя, или ако има детегледачки ( ако не са избягали вече в Гърция, Германия, Испания или другаде) ще си помислим за тази недодялана оферта..Със здраве!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще разберем дали има спад когато започнат да броят и антигенните тестове.
3
4
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Нормално е след като са се изследвали по-малко хора за денонощието, да отчетат спад на заразените. Носят вода от десет кладенеца, само и само да оправдаят защо не взимат никакви сериозни мерки и са оставили хората на произвола. Явно чакат да ударим 10-20 хиляди болни на ден за да предприемат нещо.
2
2
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Какъв СПАД БЕ ВСИЧКО ВЕЧЕ ПРАВИ АНТИГЕННИ.ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО СА ПО ЕВТИНИИ ТЕ НЕ СЕ ВПИСВАТ ОТ ЩАБА ЗАЩОТО ТАКА ИМ ИЗНАСЯ ИМА ЗАРАЗЕНИ НЕ СЕ СПРАВЯМЕ НЯМА ЗАРАЗЕНИ "СПРАВЯТ СЕ"ПЪЛНА ШИТНЯ Е ТОВА КОЕТО ТВЪРДИТЕ
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв спад това са пиковете и спадовете характерната вълнообразна крива на болеста.Погледнете какво става в рамките на месец колкото е горе долу инкубационният период.