Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" в понеделник

Продължават строителните работи по тротоарите
10
Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" в понеделник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От понеделник, 16 ноември, ще бъде пуснато изцяло движението по новоизграденото южно пътно платно на бул. "Тодор Каблешков" от бул. “България“ до ул. “Д. Белишки“. Това съобщиха от Столична община.

Движението ще бъде еднопосочно и ще се извършва в две пътни платна. Възстановява се и еднопосочното движение в северното платно към бул. "България".

Изградени са нов водопровод, канализация, електро и телекомуникации, както и мрежи за газификация и топлофикация. Монтирано е улично осветление и са засадени 86 броя фиданки явори.

Продължават строителните работи по тротоарите.

Възстановява се движението на градския транспорт в района, след като са извършени 72-часови проби на контактно-кабелната мрежа за тролейбусни линии № 7 и № 8.

От 16.11.2020 г. се възстановяват постоянните маршрути на тролейбусните линии 7 и 8, както и на автобусни линии 73, 74, 76 и 204. Възстановяват се и временно закритите спирки.

Работата по бул. “Тодор Каблешков“ се извършва поетапно с цел да се осигури входно-изходно движение за жилищните квартали.

Бул. “Тодор Каблешков“ е част от вътрешния градски ринг. Разширението на бул.“Т.Каблешков“, който е един от най-натоварените, е важно за извеждането на трафика от центъра на града. След реконструкцията и разширението булевардът ще е с две пътни платна за движение, тротоари и велоалеи. Резервира се и ивица за изграждане на трамвайно движение по средата.

Реконструкцията на кръстовището при ул. "Луи Айер" и работите по северното пътно платно на булеварда ще бъдат извършени през следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦСКАМоже да е "доникъде", както казваш, но дава основание два пъти да се откие ремонта и още толкова - ремонта на ремонта!Явно не си политик :)
9
0
 
2
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Не ме разбирайте погрешно. Направеното е много хубаво. Но е доникъде. Все едно да имаме бул България от ндк до несторов, а после двупосочен еднолентов път.Трябваше да го завършат поне до лидл на луи айер.
8
1
 
5
 
! Отговори
АнтиТиква преди 3 години
Скоро Тиквата ще мине с джипката с Ангелов и Балтов за проверка.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям ремонт, няма що - още един светофар за още по големи задръствания, а и ЦСКА е прав, докато не се свърже с Прадайз все тая.
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки метър нов път е пирон в ковчега на анархо-комунистите и надуоените и псевдо-десни държанки !!!
5
12
 
7
 
! Отговори
До ЦСКА преди 3 години
Недовършен си ти! Явно не е стигнало материал за мозъкът! За хора свикнали само да гледат и да получават ,никога и нищо няма да е наред.Нищо не засилва нещастието на човекът,както негативната нагласа!
4
12
 
7
 
! Отговори
Димо преди 3 години
Ей ,все умници сте бе ! Тези които плюят са най-бездарното племе.Те друго не могат!Анонимници и случайни,хубавото е че на света не му пука за вас и мизерният ви животец!.....А булевардът си стана екстра! Като си спомня какъв крайградски сокак беше,сега е съвсем друг.Яка работа му хвърлиха бачкаторите ,браво!!!
3
3
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
"Таз година завод за полупроводници , а догодина за цели.... "
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, на хаир да е! Тази година пускат движението, догодина да пуснат банани!
1
4
 
16
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Недовършена работа. На практика направиха булеварда само около улицата на кметицата. Този булевард ще е функционален само когато се дръпне в участъка от Луи Айер до мол Парадайс. А те дори и кръстовището на луи айер не направиха. Сега трите платна на новия булевард зе задънват в завоя ктм луи айер. Демек яко задръстване нон стоп.Оставиха го за догодина, ама я стане я не. *** работа.