Възстановено е движението в южното платно на бул. "Т. Каблешков" в София

От днес е пуснато и движението на градския транспорт в района
16 ное 2020 14:56, Ния Христова
2
Възстановено е движението в южното платно на бул. "Т. Каблешков" в София
Снимка: БГНЕС
Движението по ремонтираното южно платно на бул. "Т. Каблешков" в София - от бул. "България" до ул. "Д. Белишки", е изцяло възстановено.
 
Пуснато е и еднопосочното движение в северното платно към бул. "България".
 
Ремонът беше започнат в началото на юли и по план трябваше да приключи през август, но срокът беше удължаван няколко пъти. Забавянето е близо 80 дни.
 
От общината казват, че причините за това са обективни, като лошо време и ремонти на "Топлофикация". По тази причина няма да бъдат наложени и санкции на фирмата изпълнител.
 
Движението на градския транспорт в района и постоянните маршрути са възстановени от днес. Това включва тролейбусните линии с номера 7 и 9, както и на автобусните линии 73, 74, 76 и 204.
 
Реконструкцията на кръстовището при ул. "Луи Айер" и работите по северното пътно платно на булеварда са предвидени за следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Ремонта на Графа се забави защото строителя не знаел че в България има зими - обективна причина явно за Фъндъчкова! Няма Неустойки!И тук 'обективни причини' - сигурно защото лятото е топло! И пак няма неустойки.Нищо че в критерийте за оценка на т.н. обществени поръчки времето за изпълнение има много голяма тежест!!! Обещаваш месец - печелиш. После година две 'обективни причини' да не го направиш. А балъците обещали наистина 4-5 месеца - да духат супата (на герб)
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е път към нищото, задръстванията са към бул. България, в обратната посока няма никой, без пробив към Ч. Връх това са пари на вятъра, тротоарите са по 10м. широки,а няма предвидени паркоместа.