Неприсъствени "честитки" за неправилно паркиране

Рекорден брой глоби са наложени на шофьори-нарушители в София
19 ное 2020 17:30, Ния Христова
26
Неприсъствени "честитки" за неправилно паркиране
Снимка: БГНЕС
Инспектори на Центъра за градска мобилност в София са наложили рекорден брой глоби с неприсъствен фиш за неправилно паркиране. Инспекторите "забождат новите честитки" под чистачките. Присъствието на водача в превозното средство не е необходимо, за да бъде глобен, съобщава Нова ТВ. 
 
Пуснати аварийни светлини, в отсъствието на шофьора, също не спасяват от санкция. Глобите варират от 20 до 200 лева. Фишът се принтира на място и за секунди постъпва в масивите на КАТ.
 
Започна поставянето на така наречения "неприсъствен фиш" заради масовия градски транспорт. Това уведомление се поставя под чистачките на неправилно спрелия автомобил.
Още по темата
"На фиша е указано нарушението, номера на автомобила, а на адреса на собственика ще пристигне и съответният фиш", заяви Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска  мобилност.
 
"Този фиш може да се обжалва в съответствие със закона", уточни той. Нарушението се отразява на таблет, с който се снима нарушителят. Снимките обаче не се изпращат на собственика. 
 
"Законът не изисква изпращането на тази информация на нарушителя, като снимките се правят, за да имаме доказателство за нарушението, ако се стигне до  обжалване", заяви директорът на ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
2
 
! Отговори
redordead преди 3 години
Пред зала Фестивална има паркинг, но стои празен, докато по околните улици и тротоари е ад. Така че, мрънкалниците ще си измислят друго оправдание, ако им се осигурят така жадувните многоетажни паркинги.
25
6
 
7
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
Ех , боже ,само пари ми дай!! Абе , направи нещо и тогава искай пари ! Направи етажни паркинги , подземни , не давай строителни петна на свои хора ,а помисли за данъкоплатеца ,не го стискай повече ,че ще си обърне и ще те изяде ! До Фандъкова !
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите налагат глоби, защото разрешиха безразборното застрояване, вкл. и върху паркинги и паркоместата много намаляха. Би трябвало в София общината да построи покрити паркинги за поне 200 хиляди коли и чак тогава да налага глоби.
23
3
 
12
 
! Отговори
време беше преди 3 години
Най-накрая малко ред ще почне да се вкарва в тоя град. Сега остава и да направят буферните паркинги по краищата на София и да задължат новопостроени офис и какви ли не други сгради да имат по минимум 1 паркомясто/апартамент или спрямо офис площта и предвидените работещи, което по акт да върви към сградата а не общинско и всичко ще си дойде на мястото.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПитащТези многоетажни паркинги, за които мрънкаш, не се строят, защото няма кой да плаща, за да паркира там. Вие сега се стискате да дадете 2 лв. на час за синя зона, пък какво остава да плащате по 4-5 лв. за такъв паркинг. В тези паркинги паркирането винаги е по-скъпо, отколкото на улицата, защото поддръжката им е по-скъпа. Та така, още не сте дорасли за такива паркинги.
21
3
 
10
 
! Отговори
пак аз преди 3 години
Свиквайте да живеете без коли, в Испания ударно от няколко години ,разчистват градовето от парко-места , защото казват че притежаването на кола не ти дава право да заемаш 8 кв.м , защото на този принцип , хората без автомобил също можло да поискат своите 8кв ...
20
4
 
6
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ преди 3 години
Само програмисти и банкери да се движат с коли! Плебса на грАдския транспорт!
19
2
 
11
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Трябваше ли да дойде пандемия за да се въведе тази мярка? Тотална *** е София в последните 20 години. Крайно време е да се въведе ред! Искаме по-голяма обхватност на глобите, не само по централните квартали. Елате в Студентски град да видите нагли шофьори!
18
1
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Супер новина!Ако може фишовете с приоритет да се дават на паркирали на аварийни 2ра/3та лента успоредно на правилно паркирали коли, които са "за малко". Примерите са навсякъде. Даже има наглеци, които влизат да плюскат докато коптора им е на средата на платното за движение...
17
1
 
10
 
! Отговори
млък бе опоркаджии преди 3 години
това лято , работен ден , ходих до София и бях много наплашен дали ще има къде са паркираме, ам влязох в града и без да обикалям спрахме близо до президентство/мин.съвет . Места бол , пуснах си СМС-то и никакъв проблем, като мина времето - пратихме още един-два и спокойно обиколихме центъра .
16
0
 
9
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Тук е честа практика, и заради короната май че вече не оставят фиш под чистачките но ми се струва че и без да обжалваш имаш достъп до снимките.- един познат му пратиха че е минал на червен светофар и в писмото имаше QR , сканираш и те препраща към едно CIF видео и се вижда как не е отразил светофара.
15
3
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
`никой не е задължен да осигурява място за паркиране на всеки, че дори и безплатно`-------------------Паркинга за летовници в градчето е платенПаркинга за летовници в Поморие е безплатен.Където ги устройва на туристите, там отиват.НО за тарикати влезли незаконно и паркирали, веднага викам паяк или полицаи да поставят фиш.
14
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Докато *** не се откаже от навика си да ходи с кола и до тоалетната, ще плаща глоби. И хич да не реве.
13
7
 
12
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
И паркинги да ви направят пак няма да ползвате - първи защото като беден шофьор на БМВ или Мерцедес едва можете да си позволите да сипете газчица за пет лева, камо ли да дадете два лева за паркинг. А и ще ви е неудобно - далече, за едни цигари съм за малко...Мисълта ми е че притежанието и шофиране на автомобил не би трябвало да е право на всеки, а ПРИВИЛЕГИЯ. А плебса - в градския транспорт, където му е мястото. И скоро ще стане така.
12
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Докато *** не се откаже от навика си да ходо с кола и до тоалетмата, ще плаща глоби. И хич да не реве.
11
9
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
До Анонимен 10Точно за такива паркинги става дума, платени. А що се отнася за таксите в Австрия, кажете и каква е средната заплата там, за да стане по-ясно на тези, които не знаят.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво влагате в думите обществени паркинги? Ако са безплатни няма такова понятие.В Австрия примерно има такива, но почват от по 3 евро на час, следващите часове намалява, но под 2 евро на час не слиза. Съмнявам се да говорите за такива, зоната е същото. Стига с това реване за паркинги, както споменаха, никой не е задължен да осигурява място за паркиране на всеки, че дори и безплатно!
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПитащОбщината се е погрижила да направи път, тротоар и градски транспорт. Никак не е длъжна да мисли и за това ти къде ще си паркираш автомобила за да си вземеш кафенце, вестник, баничка или да си изтеглиш пари от банкомата. Съгласен съм, че обществени паркинзи трябва да се правят, но да се съгласим, и че хората прекаляват с колите по улиците вместо да използват градски транспорт. Колите се движат с 17-18 км/ч средна скорост а в центъра и до 5 в час пик....
8
2
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Че има проблем с паркирането в София-има, че никой не мисли за подсигуряване на паркинги и гаражи-така е, че се строят цели квартали без инфраструктура, паркинги и че се продават гаражи на цена колкото апартамент в по-малък град- спор няма...ама стига с тая селяния бе хора, не може да се запушват ленти, да се блокират спирки, да спираш на кръстовища, пред пешеходни пътеки и къде ли не защото "сте за малко" я за кафе , я за баничка!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимките не се предоставяли ... много нагли.