Без хапване, пийванe и концерти на коледните базари в София

Посетители и продавачи с маски, движението – в една посока
20 ное 2020 21:58, Красимир Ангелов
14
Без хапване, пийванe и концерти на коледните базари в София
Снимка: БГНЕС

Забранява се разполагането на маси и консумацията на място в откритите Коледни базари в София, реши на свое заседание софийският оперативен щаб, начело с кмета Йорданка Фандъкова.

Забранява се и поставянето на открити сцени за провеждане на културна програма, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Още по темата
София тази година ще има три коледни базара – в Градската градина, в парка на НДК и на площад Славейков. Функционирането на базарите ще е разрешено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Организаторите им трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора, въвежда се еднопосочност на движението и отделни вход и изход. На базарите е задължително носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

Същевременно на територията на Столична община продължава засиления контрол от служители на СДВР, Общинска полиция, Центъра за градска мобилност, Столичния инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. За периода от 10 октомври до 18 ноември са направени 18 636 проверки.

От началото на месец ноември екипи на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AAAA PO N OVA GODINA QKO SCHTE SE MRE KYV NAROD STE MALOUMEN
12
0
 
1
 
! Отговори
PARIJANINA преди 3 години
A NA NAS GI ZABRANIXA VIE STE LUDI
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тогава за какво ги отвориха?За да копираме от германците ли?Барабар Петко с мъжете.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво хапване и пийване, незабавно трябва да спре строенето на нови базари. Какво ще стане ако една година няма коледни базари, може би дядо Коледа няма да дойде или какво. Не стига че има тежка епидемиологична картина и опасност от заразяване, освен ако не се цели това ами е пълно с чужденци от което всичко може да се очаква вкл. и терористични атаки. Играете си с огъня с тия базари. Може една година без базари да се изкара. Стига сте се правили на добри, на базарите не се спазва дистанция..
9
2
 
4
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Мда,традиционният българсик коледен базар не може да бъде отменен-неее!те германците ги ограничиха,почти няма,австрийците-също ,но *** е безсмъртен!Боко-два пъти повече!От телевизора здравният моли,а Фандъкова и Боко разрешават и без това никой нищо не спазва.Бой и стриганье,това е истината,*** вирус не го лови!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1Ха ха!!!преди 9 часа 7 3За да не е съвсем скучно - ще има екрани на които да прожектират "бисерите' на ББ#######################Защо забрави зеления чорап.Той пък ще дръпне една погребална реч точно на Нова година.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виенско колело ще има ли или френско те талибаните не спят само търсят базари и пазари.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Aw, Snap!"
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви коледни базари нали има нова смъртоностна болест болест ковид 19 какви базари ви патили бе има и атентати вие наред ли сте. Демек който умрял умрял който оживял оживял.
4
6
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
На площада за Нова Година ще пеят поповете и ще опяват умрелите от Ковид-19.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще се кача на един покрив и от там ще хвърлям пиратки по хората и ще ги поливам със вода. Така няма хем да се събират на тълпи и да ги хване Короната.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите съседи въведоха вечерен час, затварят градове за по 1-2 дни, затварят КПП-тата, ние тука - пазари. Щото ни беше добре здравеопазването и не *** хора на стълбищата. Дооообре, нека има търговия. А за Нова година Фандъкова реши ли кой ще пее на площада?
1
3
 
9
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
За да не е съвсем скучно - ще има екрани на които да прожектират "бисерите' на ББ!