За пример: Ресторантьори даравят медици с топъл обяд

Това е минимумът, който можем да направим, казват доброволците
20 ное 2020 07:40, Красимир Ангелов
13

Екип доброволци доставя топъл обяд на медиците от столичната болница "Св. Анна", които се борят за живота на пациенти с Ковид-19 от началото на пандемията. Към доброволците се включиха и ресторантьори.

Един малък отбор, съставен от големи хора. Светла, Ан и Иван доставят топъл обяд на медиците в столичната болница "Св. Анна", които са на първа линия в битката с пандемията. Светла е видяла с очите си какви усилия полагат лекарите, защото нейният баща е бил настанен в спешното с Kовид-19. За съжаление, той губи битката с невидимия враг. Въпреки загубата, дъщеря му решава да помага.

"Разбирам, че ситуацията е много сложна. Аз самата изгубих баща си, но знам, че направиха всичко възможно  и наистина се опитвам по някакъв начин да си представя какво е да седиш 12 часа, да губиш човешки живот, за който се бориш и въпреки това да продължаваш напред. Независимо от всички критики от обществото", каза тя пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Лекарите карат 12-часови смени. Понякога се случва да не сложат и залък в устата си.

"Много от колегите от екипа са, за съжаление, заразени, под карантина и сме в доста редуциран състав. Натоварването е много голямо, то не намалява, за съжаление. Така че ние нямаме възможност да ходим да си взимаме храна, не остава време понякога и да пием вода", сподели д-р Найденова, началник смяна Спешно отделение.

В малкия отбор на Светла се включва и ресторантьорът Лео Бианки. Въпреки че браншът претърпя сериозни загуби, именно заради пандемията Лео, заедно с други италианци ресторантьори, ще осигурява храна за медиците.

"Това са ангели и това е минимумът, който можем да направим - да ги храним с топъл обяд", споделя Лео.

Светла призовава всеки да се включи, кой с каквото може в отбора на доброволците, за да бъде даден кураж на медиците.

А сега всички 250 легла за Ковид пациенти в "Св. Анна" са заети. Линейки непрекъснато водят нови пациенти. А медиците остават.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали има болнична храна, кетъринги???? Не са ли вкусни, капествени? Или сухата кифла без пълнеж не е гот? А при толкова безработни готвачи в момента, не могат ли да назначат по 2-3 човека по един казан топла манджа са им направи за деня?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да се дарява но никой ли не се сети от щаба да организира една кухня която да готви за лекарите.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, не можем ли просто да проявим малко човечност и доброта? Или поне да не плюем тези, които я проявяват? Браво на лекарите, които се борят за спасяването на човешки живот! Браво и на онези, които проявяват грижа към тях! А останалите - Господ и съвестта им да ги съдят.
10
0
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Не се ли научихте, че болници не лекуват? Влез в Търговския и прочети чия собственост са тези болници. Виж как се финансират. После ми скачай срещу държавните, които всички вие спомогнахте да се унищожат, понеже много четете, ама все в. Шок
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 2Няма преход приятелю, всичко отдавна е свършило.Живееш 30г. назад, за сведение - за последните 20г. броят на болниците се е увеличил с 30%.Чети, чети, то сляпото - окато става.
8
1
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Убиха ги 30 години преход, в който не направиха нищо за болниците любимите ти управляващи. Кой нормален човек иска да е отговорен за нечия смърт? Кой нормален човек иска да иде при близките и да каже, че са починали? Кой нормален човек после иска да го разнасят с годнини по медиите? Или да му ядат комалите такива като теб разбрали-недоразбрали.
7
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Няма служебен обяд, пиле. Дават им ваучери за пазаруване. Толкоз
6
0
 
1
 
! Отговори
мхм преди 3 години
кой ще ми дари и на мен медик?
5
1
 
2
 
! Отговори
смях преди 3 години
дарAвят
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво става със служебния обяд на докторите? Хвърлят ли го?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската на дамата от тапета на статията е под носа. така си ги носят повечето в автобуса-под носа или човката да им стърчи, щото толкова им е акъла.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те убиха хората на стълбите на болницата а тия пък ще ги хранят?! Вместо да ги разследват ще ги хранят. Само в бг
1
2
 
4
 
! Отговори
Гожиту с мундирите преди 3 години
Къде е дарител номер едно в галактиката, господин глиган смеевски?