Много заведения в София с нарушения на работното време

Те са установени от екипи на столичната полиция и РЗИ
21 ное 2020 15:10, Елка Василева
19
Много заведения в София с нарушения на работното време
Снимка: архив, БГНЕС

Екипи на столичната полиция и РЗИ са установили редица нарушения на работното време на заведения.

От МВР съобщиха, че при проверка на заведение край езерото "Ариана" персоналът първоначално не допуснал проверяващите и така близо 200 клиенти останали вътре при затворени врати.

След като на една от тях й прилошало, екипът започнал проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.

В работен режим е бил и обект на ул. "Христо Белчев" с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани, без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения, снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.

Още по темата

При проверка в друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

На ул. "Врабча" в частен клуб след 23.30 часа имало много посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са образувани досъдебни производства.

В друго заведение на същата улица при проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Да ги запечатват за по 3 месецА !
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половинчатите мерки водят до такива резултати. Актовете трябва да са поне по 1000 лв на всеки гост след определения час. И докато не се плати глобата, заведението да не работи, а оборудването и стоката да служат като гаранция. Само тогава ще се спазват мерките.
15
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Няма по-нагли индивиди от кръчмарите. Сега т.лу.па да нареди, както само той умее, да им се вдигне пак ддс-то и кръчмите да се затворят. Никакво съкратено работно време, а пълно затваряне. И да платят яки глоби, нищо друго , никакво спасяване не заслужават.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не пробват в Гърция?!
13
26
 
8
 
! Отговори
68 преди 3 години
платени ***, това са пълни лъжи, в най хубавите заведения има по 2-3 маси, и да ги затворите нищо няма да промените, само искате хората да се настроят срещу герб, вероятно това ви е мероприятието, но няма да стане, генерал Бойко Борисов е номер 1 и пак ще е първи на изборите!
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи мазник Ричард Алибегов защо не е в болниците да помага?Нали няма вирус?!Сигурен съм, че ще бъде от ползва!Да отиде и да работи като санитар!Всичките му служители, които работят на минимална заплата също!
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте тия свърталища.Видяхме ги
10
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците са препълнени,ама наркопласьорите работят на пълни обороти.Затваряйте тия заведения.Никакви 60:40 за тях
9
2
 
14
 
! Отговори
предлагам преди 3 години
Да им намалят още данъците ,защото *** от кладенчова вода не разбира .
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Тях не ги закачайте. Оставете ги на мира. Мюлюцюнерити да бият само хора без маски. Те са истинските престъпници.
7
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тия хора семейства хранят....
6
5
 
36
 
! Отговори
до номер 3 преди 3 години
И по критично ще става, защо тук се оказа, че живее не народ, а сбирщина от дървени философи и наглеци!Вирус нямало, лъжели ги...В цял свят има вирус, само в България ги лъжат...Е резултатите ги виждаме...
5
3
 
25
 
! Отговори
Питам преди 3 години
При тази чума само с протоколи ,ли ще се разминат ? Стопанисващите тези заведения собственици ли са ? Слаби закони и заспали контролиращи ,до дни ще бъде ,след дъжд качулка.
4
5
 
28
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Направете глоби и за посетителите - 100 лв на калпак + 5 бона за заведението и запечатване за един месец и готово.За частните купони извън заведение за повече от 10 човрксобаче трябва да е същото ако не и повече.
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението в България е критично! Съотношението направени тестове е 70%:30%, Антигенни:ПСР, а почти всяка втора проба е положителна и при двата вида теста. Но антигенните не влизат в официалната статистика, което значи, че на ден имаме поне по 8000-10000 положителни проби. Лекарите отдавна са на ръба... А тежките и смъртните случаи се увеличават в геометрична прогресия. Спрете училищата и тотален локдаун веднага!
2
5
 
30
 
! Отговори
Аааа преди 3 години
Да ги затварят в цялата страна да им дойде на акъла гладни ачове
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно като няма контрол.