Майки с проект за по-добри училищни тоалетни

70% от децата се притесняват да използват тоалетната в училище
Обновена: 23 ное 2020 20:33 | 23 ное 2020 20:33,
16
Майки с проект за по-добри училищни тоалетни
Снимка: БГНЕС

Около 70% от учениците се притесняват да използват училищните тоалетни, заради лошото им състояние и така вредят на здравето си. Две млади жени, майки на малки деца, кандидатстват с проект в конкурс на Столичната община с идеята да помогнат на училища в столицата да променят санитарните си помещения, съобщава Нова тв.

Според информацията, която са събрали - масово тоалетните са разбити, амортизирани, вратите не се затварят, често няма сапун и топла вода.

Конкурсът се казва "София избира", организиран е от Общината, която на първия етап е избрала 40 проекта. Победителите обаче ще бъдат избрани от столичани, които могат да гласуват онлайн до края на ноември.

"През годините като че ли тоалетните оставаха на заден план. Решихме, че сега моментът е изключително подходящ да засегнем темата", коментира Ивелина Иванова, която е автор на проекта.

"Не искаме просто реновиране на тоалетните, а цялостно преосмисляне на пространствата", допълвя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ddddТоа пъ сака манталитет. Кво а тава бе?Тукъ мънтълитету а друг. Да сакаме кумунисте оти ни плаштът токъ - демек ни не сакат паре и ни не гонът да работиме а сакат сал да им гласуваме.
10
1
 
6
 
! Отговори
dddd преди 3 години
Попадал съм на училищни тоалетни в скандинавието. Преди години при това. Чисти, сапyн, затварят се и пр. По време на час не е срамно да излезеш, при нас трябва да стискаш. Изобщо при нас и училището и университетът са като затвори, там няма такова нещо и хората ходят с желание на училище и университет. Някой долу спомена за Япония и Корея. Не зная за тях, но за скандинавските държави мога да кажа, че също са век-два пред нас по манталитет и инфраструктура по отношение на санитарните помощения.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох слава богу.... Първоначално помислих, че някакви майки откачалки са писнали за *** тоалетни и прочие...
8
2
 
7
 
! Отговори
Натали преди 3 години
Ей, какви майки има днес!Нашите едно време само си ходеха на работа, грижеха се за домакинството и не се намесваха в училищните дела.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
wc za velik bg voinik :-)))
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че сайта настолична община е толкова скапан и некадърно имплементиран, че е кауза пердута да успееш да гласуваш за прокет там.
5
8
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Училищните тоалетни са да пушат децата и от време на време да въртят по некой *** на батковците. За nukaeне и cpaне си има храсталаци в задния двор. Ай стига глупости проекти мроекти шашмалогии
4
0
 
16
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Идете в Южна Кореа,Япония, Сингапур ит.н за да видите какво значи публична тоалетна.Поне един век пред нас или по скоро ние един век след тях минимум.Тук ни дай....Великите българи..какви сме били...какви ще бъдем..ала..бала.Цивиизацията започва от тоалетните в държавата и най вече в училищата.При нас...Трагедия
3
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
:D БРАВО!! ТОВА Е НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС ЗА РЕШАВАНЕ В МОМЕНТА :D
2
1
 
8
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
понеже държават, в случая общината отсъства и не си върши работата! затова маики ще правят проекти, чудно място за отгреждане е бардака БГ
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
komunusticheski moden stil jeni jivkova :)