Преградиха оживена улица в София, била частен имот

Живущите се оплакват, а собственикът иска да строи
23 ное 2020 11:34,
66
Преградиха оживена улица в София, била частен имот
Снимка: Кадър Нова тв

Собственици на имот в кв. "Витоша" в район "Лозенец" опънаха мрежа и преградиха достъпа до оживена улица. Оказва се, че част от "асфалта за обществено ползване", всъщност е положен върху частен терен. Собствениците му предприели крайната мярка, защото искат да строят, но не могат да влязат във владение на собствеността си. Според хората от квартала обаче блокираният достъп създава изключителни неудобства.

Никола, живущ на улица "Константин Петканов", разказа пред Нова тв, че една сутрин на пътя, който е  основен изход от квартала, изникнала ограда, която го препречва. Това не е първият подобен случай. При предишния улицата била разкопана с багер.

Виктор Тренчев, човекът, заградил с мрежа улицата, заяви, че всъщност пътя е частен имот, и е крайно време той да влезе във владението му.

"На пръв поглед имотът изглежда като улица, тъй като има положен асфалт, изградени тротоари и дори паркирани коли. Всъщност това е частен терен, един от няколкото, които предстои да бъдат придобити от общината, за да бъде изградена улица в същинския смисъл на думата", заяви Константин Павлов, кмет на Район "Лозенец".

Сега предстои частите от улицата, попадащи в частни терени, да бъдат изкупени, дарени от собствениците или отчуждени, посочи кметът. По думите му това е проблем, който съществува от десетилетия.

Собственикът на конкретния имот г-н Тренчев, заяви, че се опитва да получи разрешително за строеж. Едно от изискванията обаче е достъп до общинска улица. Той заяви, че е готов да дари частта от имота си, в която попада улицата и призова собствениците на останалите имоти с подобен казус, да направят същото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
Ама това в гетото ли? :)
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безобразната държава. Фандъковщина.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите софиянци не се интересуват от инфраструктура. Сега да духат супата.
39
11
 
6
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Общо взето тариката иска да вземе едни пари и се прави на ощипана мома. Не било път, било на дядо му нивата това.А че общинската администрация не я бърка какво става е друг въпрос. Дай им само да прибират заплатите и да вземат подкупчета и това е.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общината е вкарала някакви ниви и парцели в регулация, без да имат съответната инфраструктура, и сега с принуда краде или отчуждава с пари на данъкоплатците, от останалите незастроени имоти за да "направи" улици. И после някой да ми каже, че от 30 години сме демокрация... Не драги, чист комунизъм в действие е това, демокрацията все още ни подминава...
37
0
 
6
 
! Отговори
а такааа преди 3 години
Има и нещо друго интересно което не се вижда от тази снимка.Ако се разходите до мястото с Гугъл мапс ще видите, че бялата ограда която се вижда в дясно е поне със метър и половина навлязла в улицата, като малко преди това си има и бордюри!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До По ЗУТИма достъп, ама едни други ако вземат да си отворят заграденото... Ама там не се пипа по някакви мистериозни причини...
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До по зут: така де. Ама общината се ослушва и не откупува парчето асфалт, а съседите през нова време юркат безплатно. И собственикът решил да разрита малко купчината с л....
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоЕ няма смисъл. При нормално развитие на нещата, като имаш сега нива извън града, след 20-30 или повече години градът ще се разразсне до там и така или иначе вече няма да е нива. А това което ти се ще на тебе е равнозначно да върнеш хората с няколко десетилетия назад. Що, за твое удобство ли?
33
3
 
2
 
! Отговори
По ЗУТ преди 3 години
Трябва да осигури достъп до други имоти, ако липсва такъв.
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бе, Таню. Нали реститутите точно на такива селандурняци гледате да дадете я под наем, я да продадете на дедовците си имотите. Ако не са те ще изпyкате от глад...
31
3
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Така е в сбърканата държава, управлявана от сбърканяци, избирани от други сбърканяци. Да се живее тук е грешка
30
1
 
12
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 3 години
Хахаха хората платили по 2 бона/кв.м за ново строителство без достъп до път хахаха , в Испания гледам , че преди да започнат да строят вече за асфалтирали улиците и с работещи светофари и заради предната криза , парцелите стояха 10 години на изкопи , но улици си имаше . А в София десетилетия не могат да отчуждят 20 квадрата хахахаха.
29
6
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Имал си нива извън града - получаваш нива пак там. Какво искаш - да засадиш кукуруз между два блока? Аман от бантускотщини
28
0
 
17
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
В тоя квартал като кихнеш и пръските се лепят по стъклата на съседите. Пръднеж, а съседката отсреща ти шепне "честито". И продължават да застрояват всяко парче с големина малко повече от гьз. И не е само тоя "квартал". Целия град вече е една голяма смръъъдлива куочина. Въпроса е кой разрешава това безобразие?
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Ами да, всички трябва да се съобразяваме. Също както би трябвало да се съобразяваш, ако нямахме период на социализъм и не беше взета земята на хората от държавата. Същото е.
26
7
 
4
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До АнонименОбраз, върнаха ни реално не повече от 20-30% от заграбеното от ваште дедушки. Естествено, че поне то ще е поне в реалните граници!!!На собственика от въпросния имот, някой грозно и незаконно му е отрязал парче, ще си потърси правата, съвсем естествено е. Само за такива надомъкнали се панелни сeлeндури е нормално да се злоупотреби с чуждото, щото нали оттам си превлачва дирникa с регистрирания в РК, ЕН или Е дарак...
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото на промените върнаха на реститутите всякакви недвижими имоти 1 към 1, което бе огромна грешка( или по-скоро престъпен умисъл! Имал дядо му нива край някой град, внукът получава точно това място. Но то вече не е нива край града, а в центъра на нов квартал. И сега всички трябва да се съобразяват с тези селяни, а тези, които им ги дадоха вече измряха (като Лучников) и не могат да бъдат съдени...
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък немога да разбера какъв човек трябва да си, за да заградиш улица и да се изпокараш с всичко живо, щото било твое.Човек има негово само едно място...сещате се кое е .Всичко друго е заем от децата му.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаАбе заменки не знам, ама колко други схеми стават... В тоя квартал много общински имоти станаха частни някак си...