СО призовава софиянци да оставят колите заради мръсен въздух

Ще има проверки на източниците на замърсяване
23 ное 2020 10:19, Ния Христова
47
СО призовава софиянци да оставят колите заради мръсен въздух
Снимка: БГНЕС
Столичната община призовава софиянци днес да не използват личните си коли, а да се възползват от градския транспорт. Причината е прогнозата за завишено замърсяване на въздуха в началото на седмицата. 
 
От кметството апелират хората, които използват твърдо гориво за битово отопление, при възможност да преминат към алтернативно отопление.
 
През деня ще се извършват и проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици в града. От инспектората ще проверяват и строителни обекти генериращи емисии. От кметството предприемат оросяване и допълнително машинно метене, както и миене на улиците, когато атмосферните условия позволяват. 
 
За утрешния ден не са предвидени мерки срещу замърсяването на въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
... и да се заразят още по-масово в градския транспорт....
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато видя Баце как отива с БДЖ, а не с жипката до Стара Загора да инспектира ремонта на магистралата - и аз ще се кача на автобус 88 вместо на колата....
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От години в незаконен автосервиз горят масла и твърди горива, пушекът е черен!Къде са контролът и санкциите? 47535
15
1
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Алоооу за корона криза говорите, какво оставяне на колите???Хем не трябва хората да са близо един до друг, хем да били оставили колите???Кога ще дойде деня, в който Боко престъпника ще отговаря пред народа???Нямам думи просто, в каква *** се е превърнала държавата ни?!Без адекватни доходи, без млади хора, без здравеопазване, без образование, без собствена армия, чужда армия и интереси ни "пазят", без каквато и да е перспектива за светло бъдеще!!!Г-н Борисов, народът иска справедривост!!!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не не К19 ще избухне с нова сила защото не носят маски и ръкавици.Ще окихат и окашлят прокажените всеки автобус,тролейбус и трамвай.За метрото не коментирам-един гигантски инкубатор на болеста.Не излизайте от кенеfите нов внос от бунищата на Италия с махнат катализатор.И без тва сте прекалено велики за да носите маски.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътувайте с градския, за да не се замърсява въздуха, за да се заразите с коронавирус!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на некомпетентното ЛГБТ химне борис бонев от НПО организацията Спаси София, проекция на подсъдимия васил божков!
11
1
 
22
 
! Отговори
Работещ преди 3 години
И като ме призовават да си оставя колата, с какво уважаема госпожо даскалке, да пътувам? Може би между братята римляни неспазващи никакви мерки в АДския транспорт. Само така заразяването ми е сигурно. И понеже в София имаме и лекари, и болници и легла положението е пей Сърце. Понеже ние искаме да работим и да сме здрави, за да плащаме осигуровки пътуваме с коли. Ако искате да не пътуваме, просто затворете училищата.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивайте със самосвалите направо в тсигханскитьи магхали и конфискувайте отоплителни приспособления наред. Ко са праите че не знаете кой цапа въздуха?
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е точно сега пък да призовавате хората да ползват обществен транспорт граничи с малоумие!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди дни Фандъкова сама призна, че основната причина е неизмитите улици... И че нямало пари това да се прави всеки ден, а веднъж в месеца... Да се вози тя в транспорта с кашлящите пенсионери и хлапета и парапитеци без маски...
7
1
 
21
 
! Отговори
Поредното малоумие преди 3 години
От СО.Оставете колите и се блъскайте в Градския транспорт.Осигурили сме стълби в болниците.Време е другарката Фандъкова да си ходи.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мумифицирана та кукумявка защо не излезе да ги каже лично.Или я е страх от "избирателите" й
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в началото на годината имаше забрани за движениее, а дадени групи индивиди пак палят дрехи, гуми, пластмаса и други *** за отопление !!!Аз питам докога ще се търпи подобно нещо в европейска държава ????Като им се живее в мърсотия и гето да им се дава еднопосочен билет към пра-родината !!!
4
0
 
24
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Самоковския картоф тогава защо затваря трамвайни линии и лее асфалт като невидяла асфалт ? Защо не се погрижи за отличната електротрансртна инфраструктура на София изградена от комунистите ? Да, факт е, че София имаше една от най добрите електротрансртни мрежи в Европа. Защо направи билетите едни от най скъпите в Европа в абсолютна стойност, да не говорим отнесени към медианните доходи. И точно сега ли е момента да призовава за това, при всички ученици без предпазни средства в градския транспорт
3
0
 
24
 
! Отговори
кУрти преди 3 години
Както винаги от СО са особено адекватни, в тази ситуация дружно да осатвим колите и да се наврем в градския транспорт, да си обменим де що имаме вируси, после ще ни поемат другите "адекватни" от здравното министерство, ще имаме избор, да мрем по стълбите пред някоя болница или домашно, важното е въздуха да е чист.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо продължава да се лъже, че мръсният въздух е от колите? Вън мирише на кюмбе!
1
1
 
13
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Уж карантинирани и прочее, не би трябвало да има толкова народ навън. Да ви видим сега извинението за поредното несправяне с мръсния въздух, общинари.