180 000 лв. месечно за столичните ДКЦ-та за ковид зоните

Програмата ще бъде гласувана от СОС утре
25 ное 2020 17:22, Анисия Иванова
4
180 000 лв. месечно за столичните ДКЦ-та за ковид зоните
Снимка: БГНЕС

Столична община отпуска 180 000 лева месечно на общинските ДКЦ-та, в които има разкрити ковид зони за медико-диагностични изследвания, сред които - бърз антиген тест за COVID-19, пълна кръвна картина, рентгенография на бял дроб и сърце, съобщават от Столичния общински съвет.

Програмата на Столична община за медико-диагностични изследвания на лица в общинските диагностично-консултативни центрове, предложена от зам.-кмета по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов и председателя на здравната комисия към СОС д-р Антон Койчев, бе одобрена в ресорната комисия и предстои да бъде гласувана от общинския съвет утре.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, по предложение на кмета на СО Йорданка Фандъкова, Софийският оперативен щаб реши да разкрие такива ковид зони в 11 ДКЦ-а, с цел да бъдат подпомогнати общопрактикуващите лекари при установяването и лечението на пациенти с COVID в домашни условия.

Освен за манипулациите, средствата, които ще бъдат отпуснати от общината са предвидени и за възнаграждения за екипите, работещи в ковид зоните. Всеки член от екипа ще получи допълнително по 1000 лева, информират от СОС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Гр. София преди 3 години
Личните лекари ,за мен се излагат като кифладжий! Сестра ми ако бе останала на дистанцираното лечение на личния лекар,може би да е ....! Отиде на частен лекар ,който и установи бронхопневмония и започна лечение,докато личният лекар нищо не направи дистанционно и последствията щяха да са пагубни! Същата лична лекарка казва на племенника ,който е без обоняние ,да" пита майка си за лечение ,тя знаела" Какви пари,какви лични лекари! Та те са за затвор!
3
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕЛЯ преди 3 години
Моля, напишете кои са тези ДКЦ с Ковид зони, за да ги знаем....за София !
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е са ше скочат болните още повече... паре требва да се усвояват...
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви напомня,можете да посетите зоните с направление от личен лекар или срещу заплащане .Можете да си запишете час на myhealth.bg