Безплатно паркиране на буферните паркинги в София за 2 дни

Мярката е заради очаквани високи нива на фини прахови частици
26 ное 2020 08:17, Елка Василева
10
Безплатно паркиране на буферните паркинги в София за 2 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Заради прогноза за 26 и 27 ноември за висок атмосферен потенциал за замърсяване с фини прахови частици и вероятност за настъпващи неблагоприятни метеорологични условия, водещи до задържане и натрупване на атмосферните замърсители в ниските слоеве на атмосферата, Столичната община въвежда с цел превенция мярката безплатно паркиране на МПС в буферните паркинги към станциите на метрото за тези два дни.

Продължават и проверките на Столичния инспекторат на строителните обекти, съобщи Bulgaria ON AIR. През утрешния ден ще бъдат извършени и  съвместни проверки с отдел "Пътна полиция“- СДВР и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ по транспортни артерии и проверки за горене на отпадъци на открито.

От Столичната община апелират гражданите да подават сигнали при установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Печките замърсяват, а мутрите пак за колите говорят. Градският транспорт, вкл. метрото трябва да се спре заради епидемията и всеки, който има кола да си я ползва.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Грац (Австрия) като си вземеш тикет от паркинга за цял ден, можеш с този тикет да ползваш градския транспорт, автобус, трамвай и др. безплатно за целия ден!Ами като Люксембург ама австрийски!
8
1
 
5
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Преди време ходих на разходка до Германия и минах през люксембург- ами препоръчвам ви да НЕ ходите , защото може да развиете тежка депресия... около целия град има БЕЗПЛАТНИ буферни паркинзи на 4-5 етажа и от там БЕЗПЛАТЕН транспорт в целия град
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията още повече показва грозната истина на нещата, особено сега като няма трафик - всичко си идва от горенето на сухо гориво и ***, трябва абсолютна пълна забрана на това
6
1
 
9
 
! Отговори
Зелените билети преди 3 години
Буферни паркинги -да,но половинчата мярка. Данче, не се прави на ущипана мома за зелените билети.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак колите са виновните! Все едно само зимата се карат коли...или само вечер. Живея в Сухата река и елате да видите какво става вечер, след като се стъмни...започва да мирише на всякаква смрад...включително и на изгорели гуми. Всеки знае къде е проблема, но не е политически коректно да се бъзикаш с лилавия електорат преди изборите. Толкова години Данчето така и не прозря къде е проблема с въздуха и да започне да прави нещо реално, а не само да подмрънква за колите.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гетата кой ще провери ?Пак се правим на разсеяни и незнаещи какво се случва !!!
3
3
 
7
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 3 години
Кой луд ще ползва градския транспорт по време на пандемия?! Ако искате да се заразите с Ковид-19, хващайте градския транспорт. Никакво проветрение през зимата. Всеки втори кашля и киха вътре. Трябва общините да осигурят безплатни таксита за всички работещи на държавна работа, а частните компании да осигурят коли за служителите си.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак не виждат причината. Вместо с колите, да идат да видят с какво се утопляват "електората" във Факултето, Филиповци, Красна поляна, Ботунец и т. н.Ама стиска ли им? Идват избори.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А зелен билет? Защо да се блъска като г... до в транспорта, като с колата ми е по-евтино, че и няма риск да хвана Covid?С какво ме насърчава тази да си оставя колата?