Над 2200 души в болници в София, все повече - в интензивното

Общински служители се включват в битката с коронавируса
55
Над 2200 души в болници в София, все повече - в интензивното
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

2218 са пациентите с коронавирус, които се лекуват в болници в София към днешна дата. От началото на месеца до днес броят на хоспитализираните се повиши 3,5 пъти, а хората на интензивно лечение - 2,5 пъти, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата
За да подпомогнем работата на Столичната здравна инспекция, ще включим 24 служители на Столичната община, които ще се свързват с гражданите, които имат положителен PCR тест, съобщи тя.

Те са служители в направления "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация".

Фандъкова е предложила на Столичната РЗИ помощ, за да може в сравнително кратък период от време да се навакса изоставането във връзката с хората, които остават под карантина.

Освен това осигуряваме и екипи на нашата аварийна дирекция и Столичен инспекторат, които се включат в разнасянето на предписанията по домовете, уточнява столичният кмет.

За да дадем възможност на гражданите със симптоми да бъдат прегледани от лекар и да намалим натиска към болниците, разкрихме специални Covid-кабинети в общинските ДКЦ. 

До момента в тях са прегледани 4350 човека, на 4206 са направени бързи антигенни тестове, 30% от които са били положителни. Информация за всички 11 Covid-кабинета има на страницата на общината.

При грипоподобни симптоми първо се свържете с Вашия личен лекар. При нужда от преглед, той може да Ви насочи към най-близкия кабинет, в който да се направи тест, кръвни изследвания или рентген, припомня Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Над 2200 души в болници в София, все повече - в интензивното"Личи си мутренския метод на сплашване чрез медийните проводници.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и колко от тия са безсимптомни мааащи кючек и колко наистина се нуждаят от болнично лечение ?
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано издържат на отровите, които ще им вкарат в телата по ,,установения стандарт,, на лечение срещу Ковид! Бог да ги пази, защото правителството и установената медицина нямат тази цел
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички тях е виновен Вълчев! Нямаше да имаме толкова заразени ако не беше се инатил толкова дълго време за присъственото обучение!
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упражненията с леглата по спортните зали бяха голямо шоу. Кога ще има пак такива демонстрации
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2ми 6 млрд на година, толкова плащаме за здравна система която колабира при 300 пациенти на интензивно лечение, иначе по официални данни имаме над 45 хил болнични легла, и над 40 хиляди лекара ама всичко е проформа както виждаш
3
4
 
10
 
! Отговори
15090 преди 3 години
Напълно излишно пилеене на кадрови и финансов ресурс с разнасянето на предписания, в чиито текст няма нищо, коетода е полезно за болния. Да си мием ръцете след тоалетната, да се изолираме в отделно помещение и заплахиза затвор и солени глоби. Нищо за стъпките след това - тест, преглед, рентген - нищо! На мен никой не ми даде предписание, а на половинката ми в деня на изтичане на карантината 2 полицаи го докараха. Случайно чух телефона. Кметицата да дезинфекцира градския гранспорт и асансьорите.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж се биха по гърдите март месец че имаме няколко хиляди интензивни легла и сме подготвени сега я има няма пет стотин заети от тях и взеха да издъхват от натискаХоландците са с 1500 само защото подръжка на всяко легло излиза близо милион на година без значение заето ли е или не.Та въпроса ми е ние колко плащаме за подръжка на толкова хиляди легла които явно само на хартия съществуват
1
6
 
23
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
И ЗА ВСИЧКО ТОВА СА ВИНОВНИ??? КОЙ, КОЙ???? "ПРОТЕСТИТЕ". УДОБНО, НАЛИ???? МУШИКИ. КАКТО КАЗВАТ ОТ ВСЯКА ОБЛАСТ КОЛКО ЗАРАЗЕНИ ИМА ТАКА ДА КАЗВАТ И ЗА ПОЧИНАЛИ...