Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях

Прогнила ли е системата и само пари ли искат униформените?
29 ное 2020 07:30, Ния Христова
213
Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях
Снимка: БГНЕС
Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на заплатите с 30 процента, съобщи БНР. Те са категорични, че ако и след днешния национален протест не се постигне споразомение, недоволството ще продължи.
 
Валентин Попов от СФСМВР обясни, че дадените до момента 15 процента може да бъдат в бъдеще база за преговори. От синдикалната организация смятат още, че не е късно за нова индексация, тъй като бюджетът на МВР винаги се е променял в последния момент.
 
"Възможности за някакви допълнителни действия в тази посока винаги е имало и винаги ще има, да не говорим, че министър-председателят спомена нещо такова", каза Попов.
Още по темата
 
В същото време полицаите продължават да настояват за увеличение на заплатите с близо до исканите 30 процента.
 
"В това отношение законът ни дава, дори и при условията на пандемия. Ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", допълни Попов.
 
Междувременно пред Министерския съвет днес се очаква да се съберат хора за контрапротест на този на полицаите. Демонстрацията е организирана от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта.
 
"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на инициативата "Системата ни убива" до медиите. В него се посочва, че полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.
 
"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към организацията се присъединяват и представители на н. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Протестиращ полицай . Хем скандира исканията си към власта и носи плакат за да покаже недоволството си , хем на всеки 5-10 метра се бие с палката по главата за да покаже че е съвестен служител и все още изпълнява и служебните си задължения.
94
1
 
15
 
! Отговори
Bлк преди 3 години
Биячите са и алчни. Да се съкращават. Бюджетът им е и така голям, а те са повече от излишни. Поне 30 % трябва да са вече на бюрата по труда. И да ги видим. Може би и да станат за нещо друго.
93
0
 
9
 
! Отговори
протест преди 3 години
Вдигнете заплатите на първа линия за нощен труд на все известните автокрадци, наркодилъри, джебчии, насилници и други познати на полицията
92
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберският башибозук в униформи, който смаза с провокации, бой, кръв и арести народните въстания иска да си получи парите за добре свършената *** работа!
91
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето мнение е, че трябва да им намалят заплатите. Хората са против от техните данъци да се плащат заплати на тези безполезни безделници.
90
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
Куките цял ден се подпират и взимат 1500+лв. За охраната на властта винаги се намират пари за да бият и мачкат тези които им вадят заплатите - народа.
89
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите пак на протест - ПОЛИЦЕЙСКА НАГ ЛОСТ НА НЕКВИ ФУРАЖКИ ИМ ДАВАТ ПО 1800 ЛВ И ЩЕ МИ РЕВАТ ЗА ОЩЕ
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не си ли четат трудовите договори ПРЕДИ да ги подпишат? За чий ми протестирват сега?
87
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите пак на протест - МИ ДА НАПУСКАТ, И БЕЗДРУГО ИМА С 10 000 ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМОТО
86
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбойниците искат своя дял от плячката. Главатарят пък не желае да дели Чекмеджето с никой. Класика.
85
1
 
19
 
! Отговори
Фактите говорят преди 3 години
"Полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата."
84
0
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Май всички тотално са изперкали, кой за пари, кой просто така, на инат.
83
0
 
0
 
! Отговори
бива ли ? преди 3 години
да си толкова неграмотен ? Чак не ми се чете ...
82
3
 
18
 
! Отговори
Хора преди 3 години
Да искаш още пари когато и тези който получаваш не заслужаваш, когато хиляди са без работа в кризата е..... е лудост, полицайте събодете се.... Дане ви събудим ния че!
81
0
 
27
 
! Отговори
0 преди 3 години
Когато не ми харесва заплащането и условията на труд,си сменям работата.
80
4
 
20
 
! Отговори
:( преди 3 години
много са наглии кукките. По принцип като се цаниш кукка си наясно, че зад теб стоят държавата и пагона. Ама е добре да си наясно и че си там не само за лапачката и пърденйето, а от време на време ще се наложи и да вършиш някаква работа. Все едно пожарникаря да иска вредни, че му излязла пришка от изгоряло. Обидният ми текст се отнася и до медиците. Днес вече няма хипократови клетви тънга мънга... Всичко се пазари и купува. Бах тоя свят!
79
1
 
1
 
! Отговори
Der преди 3 години
Защо няма коментари?
78
1
 
32
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Съкращения 50% и останалите с повишени заплати.Това е решението. Да отидат да работят михлюзите да изкарат заплатите на колегите. И без това само тормозят хората.
77
2
 
12
 
! Отговори
Майка със спрей преди 3 години
Е сега ще видите къде зимуват раците ***!
76
2
 
23
 
! Отговори
567 преди 3 години
До Анониментотална истина -не полицай а измамници и рекетьори самозабравили се престъпници,отрекли се от народа си за чието благо би трябвало да работят-ЗАТВОР ЗА ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ -а иначе повисоко заплащане да когато станат поне малко като европейските полицаи и докажат че пазят народа , имуществото му,законите и станат уважителни към гражданството