Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях

Прогнила ли е системата и само пари ли искат униформените?
29 ное 2020 07:30, Ния Христова
213
Полицаите пак на протест, майките от "Системата ни убива" срещу тях
Снимка: БГНЕС
Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на заплатите с 30 процента, съобщи БНР. Те са категорични, че ако и след днешния национален протест не се постигне споразомение, недоволството ще продължи.
 
Валентин Попов от СФСМВР обясни, че дадените до момента 15 процента може да бъдат в бъдеще база за преговори. От синдикалната организация смятат още, че не е късно за нова индексация, тъй като бюджетът на МВР винаги се е променял в последния момент.
 
"Възможности за някакви допълнителни действия в тази посока винаги е имало и винаги ще има, да не говорим, че министър-председателят спомена нещо такова", каза Попов.
Още по темата
 
В същото време полицаите продължават да настояват за увеличение на заплатите с близо до исканите 30 процента.
 
"В това отношение законът ни дава, дори и при условията на пандемия. Ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", допълни Попов.
 
Междувременно пред Министерския съвет днес се очаква да се съберат хора за контрапротест на този на полицаите. Демонстрацията е организирана от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта.
 
"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на инициативата "Системата ни убива" до медиите. В него се посочва, че полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.
 
"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към организацията се присъединяват и представители на н. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
13
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Аз знам кои са - майкa ти, баба ти и леля ти - останалите са свестни жени.
14
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
като протестират, не да се мотаят в центъра, ами нека да минат по улиците на София, за да видят как ще ги замерят от терасите и прозорците. Може и със спрейче да ги освежат, ама от това, пиперливото... :)А ако минат разделно по малките улички, може да им се случи същото, както на 2 септември...
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията не може да се скрие под никакви звания и чинове. Тя в отделни случаи се проявява при хора уж с образование е по-рафинирана, но не по малко отвратителна.6.
12
3
 
38
 
! Отговори
Самоуправств без МВР преди 3 години
МВР да се разформирова,и на който не му отърва с пари,условия,автопарк и т.н. марш от Системата. България има най-много полицай на глава от населението,с такава бройка ако вършеха наполовина работата заради която им се плащат пари ,щяхме да сме като Чехия и Словения,ама не те се правят на слепи или ги мързи та чак ги боли. Tюфлeцu. Никакво увеличение на заплатите за нищоправене цял ден.
11
1
 
37
 
! Отговори
с усмивка преди 3 години
Бедничките, на първа линия били!Публикувайте вашите фишове и сравнете с тези на медицинските сестри. Тогава се правете на герои.
10
1
 
35
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Никакво увеличение за тези ***. За нищо не стават сегашните полицаи. Пандемия е умират хора а тези *** тръгнали на протест пари искали. Който протестира уволнение и на улицата.
9
3
 
29
 
! Отговори
Баце Борисов преди 3 години
Щях да дойда днес да поговоря с полицаите на протеста, но имам много важна работа в едно кърджалийско село - трябва да инспектирам една дървена ограда - и няма да мога.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат увеличение в най- курумпираната сфера ,някъде логика !? Бойко, те не можаха да те опазят ,та те снимаха гол ,като тюлен в леглото ,та още ми се повръща от гледката на сланина навсякъде
7
17
 
10
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Е, системата не ги ли уби вече майките на децата инвалиди? Като ги гледам, една няма под 100 кила.
6
3
 
30
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Никакви пари за тия еничари. Оставка и затвор
5
0
 
20
 
! Отговори
Сеирджия преди 3 години
А бой ще има ли, или само празни приказки
4
2
 
37
 
! Отговори
Кунчев преди 3 години
Кат не има харесва на полицаите, да отидат да станат санитари в Пирогов - ще взимат по 3000 лв заплата.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,казах ти половината ги съкращавай ,другата половина санитари и хигиенисти ! Та те крадът емблеми от колите бе !?Макар ,че ги оправдавам ,защото те се учат от тебе ,пълнят си шкавчетата.....
2
2
 
36
 
! Отговори
Баце Борисов преди 3 години
Е от къде да взема още пари за по голямо увеличение - вече взех детските на белите българските деца, но от детските на Електората няма да взема, така че пари няма.
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици"Не съжалявайте! Дори единици няма достойни!