София на трето място по мръсен въздух в света

Най-зле в източните и северните квартали
29 ное 2020 10:06, Александър Попов
102
София на трето място по мръсен въздух в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

София тази сутрин отново е в лилавия сектор по замърсяване на въздуха, навън е мъгливо, което допринася за мръсния въздух още повече, предаде БГНЕС.

Индексът за качеството на въздуха показва превишение на фините прахови частици няколко пъти над нормата – 162, 4 µg/m³, което тази сутрин нарежда столицата ни на трето място в света по замърсяване на въздуха.

По данни на сайта airsofia най-мръсен е въздухът тази сутрин в източните и северните квартали на София.

От сайта на кметството стана ясно, че днес в столицата ще се извършват извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици в града. Ще се проверяват и строителни обекти, които генерират емисии.

В света тази сутрин на първо място този път е Сараево в Босна и Херцеговина, на второ място е Лахор в Пакистан.

След третото място на София се нареждат Делхи в Индия и Прищина в Косово. Милано в Италия е на 12 място по замърсяване на въздуха днес. С най-чист въздух са Скопие в РС Македония, Мелбърн в Австралия и Ванкувър в Канада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: Софиямръсен въздух
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
бившСпортист преди 3 години
Я МАЛКО ПО-АБИЦИОЗНО!!! Какво трето място?! Само злато! Мястото на "втория" е мястото на първият загубил!
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще копаем дъното, как успяваме да водим всички черни статистики? Уж малки, ама великани в простотията!
78
1
 
5
 
! Отговори
писва ми от шита преди 3 години
Еми да продължават да разрешават на мангасарята да си правят каквото им падне. И без това е по-лесно така, отколкото да им се дават пари за помощи... Пълна мизерия е държавата, която я прави правителството! Толкова помоци и евро средства дойдоха при нас и пак ниииикаква разлика. Държавата се разпада и всичко се разсипва. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ?! ПРОЛЕТТА ПАК СИ СТОЙТЕ ВКЪЩИ ЩОТО "И ДА ГЛАСУВАМ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ/ВСЕ ЩЕ СА ИЗМАМНИЦИ НА ВЛАСТ". Няма да има промяна, ако ние не се променим!
77
1
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРП !!!-ТРЕТО МЯСТО ЗА МРЪСЕН ВЪЗДУХ НА ДАСКАЛИЦАТА- ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ
76
1
 
8
 
! Отговори
Номер 1 завинаги преди 3 години
Ама как 3 място?! Излагате се! Бате каза, че трябва да сме първи!!!Я се стягайте веднага и до утре да сме първи! Ще позволим ли на някакви пакистанци да са по-добри от нас?! НЕ!И въобще винаги трябва да сме първи и по брой болни от Covid и по застаряване на населението и по брой безработни и по брой емигрирали...
75
1
 
5
 
! Отговори
Климатолог преди 3 години
То поне димът да беше от индустрията, а то - котели, които отопляват къщи чрез изгаряне на дърва и въглища.Поне добре, че много хора са на топло.
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Данче! Като станем на 1во, дано се сетиш да направиш зелен билет и да махнеш временно зоните, че хората да имат стимул да си оставят колите и да тръгнат с АДския транспорт. И да не забравиш за гумите във Факултето.Хайде, още малко усилия само и сме на стигнали Мумбай.
73
1
 
9
 
! Отговори
Слабото Борисов преди 3 години
Напъни още мънинко, първото място е близоооо
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън-дрън.Просто ако не прочете българина всеки ден за какво е на първо място не може да закуси.
71
2
 
14
 
! Отговори
от Мюнхен преди 3 години
ТЕЦовете горят *** и някои печели много пари от това за сметка на здравето на всички вас... а може да са намерили схема да внасят и вредни емииси от западна Европа - за пари висчко правят
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и България е най корумпираното сметище на света след Либерия може би но
69
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Мръсните улици са в следствие на "съвестните" граждани паркиращи в кални и тревни площи. Също така голямата бройка на всякакъв вид строежи. Кметицата няма да ходи да мие след всеки! В нашия квартал улиците се мият около 2 пъти годишно. Обзалагам се че зависи от районните кметове, не от кмета на София
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера вечерта пътувах от Бургас за София по магистралата. Някъде около Сливен замириса зверски в колата на горени въглища. Наоколо видимо нямаше никакво населено място поне на 10тина км. Представете си за какво става въпрос
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Зависи от дървата! Ако са сухи, каквито би трябвало да са, е чисто. Ако са мокри е почти равносилно на въглища
66
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 66"Неандерталец си ти, защото приказваш, без да знаеш. Горенето на дърва изобщо не е проблем, защото те горят почти чисто."Явно никога не си бил в градче, което се топли на дърва, за да разбереш колко "чисто" гори.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GGGНеандерталец си ти, защото приказваш, без да знаеш. Горенето на дърва изобщо не е проблем, защото те горят почти чисто. Проблемът е, че се горят въглища (които са много мръсни) и всякакви други *** (особено пластмаса), което си е направо престъпление. Ама тъй като определен вид Шведи са с протекция... Няма как. Ще патят старите хора на село, защото на някогго ще му хрумне да изкара пари, като ги лиши от достъпното и сравнително чисто отопление на дърва.
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въглищата или Дървата !!! И преди 30 год имаше огрев на дърва и въглища , но въздуха беше по - чист , като включим ,че имаше и Заводи .....но Нямаше задължителен внос на *** от Европа !
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Токио, Лондон, Мексико е чисто като сълза. Аман от глупави статии. Трето място в света. От какво бе? Дори Кремиковци го няма
62
2
 
10
 
! Отговори
мхм преди 3 години
защо лъжете, погледете в гугъл има не малко сайтове, през последния месец взимаме 1-2 място и не мърдаме от него, а въздуха се води токсичен, а не мръсен!
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала сега сме първи! Бойко трябва да почерпиш!