Сняг, лед: 63 машини работят на терен в София

Градският транспорт се движи нормално
9
Сняг, лед: 63 машини работят на терен в София
Снимка: БГНЕС

63 снегопочистващи машини са на терен и работят във всички райони на Столичната община.

Извършени са обработки срещу заледяване заради понижението на температурите по трасетата на градския транспорт и основни квартални улици на София.

Обработват се пътните платна на Южната дъга на Околовръстен път, общински пътища в районите Панчарево, Кремиковци, Нови Искър, както и стръмни участъци, съобщиха от общината.

Планинските пътища на Витоша, Бояна, "Златни мостове", Драгалевци и "Алеко" са опесъчени. Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути.

От Столичната община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия, и да карат внимателно със съобразена скорост.

От там призовават и собствениците на търговски и офис площи да почистят прилежащите към тях пространства на тротоарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Замислете се в коя държава основните "важни" новини през зимата са за това точно колко снегорини чистят еди кой си град. Егати смешното подобие на държава.
8
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПЕТ САНТИМЕТРА СНЯГ - И БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ !!!!!!!! ПАРИТЕ ЗА ПО4ИСТВАНЕ СА ГИ ВЗЕЛИ БСП И ДПС - ОБРА4И ПРЕДИ СНЕГЪТ ДА Е ПАДНАЛ!!!!!!!! А ЗА ТЕЗИ КОИТО РЕАЛНО 4ИСТЯТ - ЕДИН ПО ДЕБЕЛ !!!!!!!!!!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ами в селата елате да видите, плащаме данъци ,а улиците до коленете в сняг.снегорина не е минавала но вече са изписани пари . Българио майко мила.за едни си майка а за нас мащеха.благодарим.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Улиците във Квартала Не бяха чистени , а съм си платил данъка ...защо Аз да чистя пред входа след,като улицата е във сняг ???? Щом всичко е пари и общината за всичко има цена и Аз искам да ми се плати чистенето пред входа !!! Казват Ваше е ;) знам за моето имам Нот. Акт , но за тротоара Не намирам !
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закъсняха с чистенето. Това трябваше да стане вчера. Сняг спря да дали още сутринта и имаха цял ден на разположение. Сега потрошените по заледените тротоари даже няма да ги приемат в Пирогов.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 63 чистят само из Центъра и пред къщите на правоимащите ..Аз Не видях чистене във квартала !
3
0
 
4
 
! Отговори
Румен гайтански преди 3 години
Бочко подари концесията за почистване на София на приятеля си Румен Гайтански - Вълка.Има машини на хартия. На практика има пълни с пачки нощни шкафчета. Вълка даже си построи незаконна вила в ловно стопанство Искър. Лафа на Вълка е - всяка снежинка е стотинка.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 пъти повече от линейките :)
1
1
 
1
 
! Отговори
от_CиднейAaвстралия преди 3 години
Мачле ли разцъкват по терена?